Морквяні котлети – класичний рецепт і 5 варіантів приготування

В Радянські часи морквяні котлети можна було скуштувати в будь їдальні. На перший погляд страва здається простим, але при цьому воно дуже смачне і апетитне. До речі, класичний рецепт морквяних котлет стане гарним способом того, як змусити малюка з’їсти багатий вітамінами овоч.

Сьогодні є різні способи приготування ласощів. Морквяні котлети з манкою, з сиром, з фруктами — як в садочку. Їх можна смажити, запікати в духовці або приготувати на пару.

Секрети приготування котлет морквяних

Смак овочевого страви залежатиме від вибраного рецепту, уподобань, але і найважливіше, від самої моркви. Для того щоб котлети вийшли соковитими і приємними на смак, потрібно навчитися вибирати правильний продукт.

  • Коренеплід має бути міцним, гладким, правильної форми.
  • Вибирати моркву краще з маленькою бадиллям, так як з великою кількістю зелені морква може виявитися жорсткою і несмачною.
  • Нарости на моркві означають, що в ньому міститься велика кількість шкідливих речовин.
  • Плями і тріщини говорять про пошкодженої серцевині.
  • Для приготування страви краще вибирати морква середнього розміру, так як великий коренеплід вбирає в себе більше нітратів із землі.