Морквяний бісквіт – 7 простих рецептів пишного і смачного бісквіта

Морквяний бісквіт – приклад корисного, смачного і швидко готується десерту. Його можна моментально приготувати до чаю для неочікуваних гостей або просто порадувати своїх домочадців.

Класичний морквяний бісквіт

Час підготовки компонентів і приготування страви не займе більше години. Інгредієнти доступні кожній господині, а саме приготування простіше простого.

  • Подрібнити в блендері або натерти на дрібній тертці 250 гр. моркви.
  • У морквяну масу додати 150 гр. рослинного масла.
  • З’єднати і ретельно перемішати такі компоненти: 180 гр. цукру, щіпку солі, 1 ч. л. розпушувача, 250 гр. борошна (її потрібно заздалегідь просіяти). Кількість борошна потрібно буде регулювати.
  • Змішати морквяну і борошняну суміш. Сюди ж додати 3 збиті яйця і щіпку ваніліну. Можна додати подрібнені волоські горіхи.
  • Випікати торт при температурі 180°С близько 20 хвилин. Після того, як торт пропікся, через 15-20 хвилин витягнути його з духовки і з форми, остудити.

Розрізати бажано лише після того, як він повністю охолов. Можна розділити на дві частини і добре промазати їх кремом.

Рецепт від Шеф Енді

Один з самих первісних варіантів морквяного пирога, який доступний самою юною і недосвідченою господині.

Щоб приготувати бісквіт, потрібно заздалегідь заготовити:

  • 0,25 кг цукру.
  • 500 гр. моркви.
  • 3 курячих яйця.
  • 0,35 кг борошна (може знадобитися трохи більше або менше).
  • по 7 гр. соди і розпушувача.
  • 10 гр. коричневої пудри.
  • 2/3 склянки рослинного масла.
  • 1/3 склянки будь-яких видів горіхів.

Для крему знадобиться:

  • 500 мл. сметани.
  • 50 гр. меду.
  • 150 гр. цукру.

Приготування:

  • Яйця з цукром збивати протягом 8-10 хвилин до стану освіти піни. Додати масло і знову збити.
  • В окремому посуді змішати всі сипучі компоненти і додати в яєчну суміш.
  • Засипати добре подрібнені горіхи і моркву в суміш, все перемішати до однорідної суміші. Грудочок бути не повинно.
  • З отриманої суміші випекти 3 коржі і повністю остудити.
  • Для крему ложкою змішати всі компоненти і помістити суміш на 25 хвилин у холодильник. Після цього дістати і збити у блендері або міксером.
  • Коржі змащуємо кремом і чекаємо кілька годин, щоб вони просочилися. Бажано для цього поставити торт на ніч у холодильник.

В рецепті від Енді Шеф допускаються незначні відхилення в компонентах.

Варіант для тих, хто постить

Щоб приготувати пісний морквяний бісквіт потрібно взяти:

  • 120 гр. рослинного масла.
  • 400 гр. борошна.
  • 150 мл фруктового соку (можна з м’якоттю).
  • 2,5 ч. л. пекарського порошку.
  • 170 гр. цукру.
  • 4 середні моркви.
  • 150 гр. волоських горіхів.

Особливості приготування:

  • Горіхи трохи підсмажити і подрібнити.
  • Морква також подрібнюємо у блендері або натираємо на дрібну тертку.
  • Змішати масло, цукор і сік до тих пір, поки цукор не розчиниться.
  • В рідку суміш додати борошно і пекарський порошок, засипати моркву і горіхи. Можна додати дрібно нарубані курагу і родзинки (це за бажанням). Все перемішати в однорідну консистенцію.
  • Викласти тісто у форму. Випікати при 180°С близько 50 хвилин. Готовність пирога перевірити і раніше.

В просочуванні він не потребує, оскільки і так дуже соковитий.

Пишний морквяно-горіховий бісквіт

Торт не тільки пишний, але і ніжний, дуже смачний.

 

Щоб його приготувати, потрібно взяти:

  • 2 яйця.
  • 200 гр. цукру.
  • 0, 5 ст. рослинного масла.
  • 1 ст. борошна.
  • 70 гр. подрібнених волоських горіхів.
  • 200 гр. тертої моркви.
  • 10 гр. розпушувача.
  • 1 ч. л. суміші з гвоздики, кориці, мускатного горіха.
  • підлогу апельсинової цедри.
  • щіпка солі.

Як правильно приготувати морквяно-горіховий бісквіт?

  • Цукор, масло і яйця збити в однорідну суміш.
  • Перемішати в однорідну масу горіхи, сіль, борошно, розпушувач.
  • Покласти в суху подрібнену суміш апельсинову цедру і моркву.
  • Всипати суміш з борошном і добре перемішати.
  • Готове тісто покласти в змащену форму і пекти при температурі 180°С до готовності (в основному це не більше 30 хвилин). Готовий корж вийти пишним, його можна розрізати і змастити будь-яким кремом.

Загрузка...

В мультиварці

Компоненти для пирога в мультиварці:

  • 1 ст. борошна.
  • 1 ст. цукру. Хто не любить занадто солодке, можна використовувати менше.
  • 1 ст. натертої моркви.
  • 100 гр. масла вершкового.
  • 10 гр. розпушувача.
  • 2 яйця.
  • 1 щіпка кориці або ваніліну, солі.
  • масло для змащування форми.

Етапи приготування:

  • Яйця збити з цукром до піноутворення.
  • До просіяного борошна додати корицю і розпушувач, розтоплене масло, збиті яйця і щіпку солі. Все перемішати.
  • Покласти моркву, знову змішати і починати повільно засипати борошно, одночасно перемішуючи суміш.
  • Коли суміш буде однорідна, помістити її в змащену маслом форму для мультиварки. Піч протягом години. Дістати кекс тільки після того, як чаша охолоне.

Виходить повітряний, ніжний, дуже корисний і пишний бісквіт.

Як зробити з чорносливом

Щоб приготувати ніжний і неймовірно смачний торт з чорносливом, необхідно використовувати:

  • по 250 гр. моркви і борошна.
  • по 130 гр. цукру і рослинної олії.
  • 30 гр. розтопленого меду.
  • 130 гр. чорносливу.
  • 3 курячі яйця.
  • 60 гр. подрібнених горіхів.
  • 0,5 ч. л. кориці.
  • 2 ч. л. розпушувача.
  • чверть ч. л. соди.

Приготування:

  • Чорнослив подрібнити кубиками після того, як пропарити протягом 7 хвилин.
  • Горіхи і моркву подрібнити.
  • Яйця збити з медом і цукром, влити олію і розмішати суміш.
  • У просіяне борошно додати розпушувач, соду, корицю та інші заготовлені компоненти і перемішати до однорідної консистенції.
  • З отриманого тесту випекти 3-4 коржа і перемазати кремом. Найкраще підійде креш-крем з цукровою пудрою.

Торт поставити в холодильник тільки після того, як він просочиться при кімнатній температурі не менше 1,5 години.

Пряний морквяний бісквіт

Прянощі роблять смак більш багатим і насиченим.

Для бісквіта знадобиться:

  • по 1 ч. л. розпушувача і меленої кориці.
  • по дрібці солі і ваніліну.
  • 320 гр. моркви.
  • по ½ ч. л. меленого мускатного горіха і сухого подрібненого імбиру.
  • 3 яйця.
  • 230 гр. борошна.
  • 250 мл. олії соняшникової.
  • 150 гр. коричневого цукру.
  • 120 гр. волоських горіхів.

Етапи приготування:

  • Спочатку змішати, а потім збити міксером рослинне масло, яйця, ванілін і цукор.
  • В інший посуд засипати і змішати всі сухі компоненти. Сюди ж додати подрібнені горіхи.
  • З’єднати суху суміш з масляною, засипати борошно і перемішати. Борошно краще поступово підсипати.
  • Після того, як суміш добре перемішана, додати натерту моркву і знову перемішати.
  • Пекти в духовці при 180°С 45 хвилин.

Пиріг можна прикрасити за бажанням. Можна розрізати на коржі змастити кремом з вершкового сиру і цукрової пудри.

Рецептів морквяних пирогів – десятки. Кожен гурман може підібрати собі десерт за смаком.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...