Морквяний пиріг — 9 смачних рецептів приготування

Морквяний пиріг стане відмінним десертом для людей, що сидять на дієті, або просто прихильників здорового харчування. Помилково вважати, що це блюдо має занадто бідним смаком, адже існує безліч рецептів його приготування — смачних, пікантних, легенів і навіть вишуканих.

Морквяний пиріг — класичний рецепт

Вам необхідні:

  • борошно – 2 склянки;
  • терта морква – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 4 шт.;
  • рослинної олії – 3 ст. ложки;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • ізюм – 100 г;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • ванілін – 1 ч. ложка;
  • кориця – 1 ч. ложка;
  • сіль – щіпка.

Яйця збиваються з ваніллю і цукром. Туди ж відправляються морквяне пюре або просто терта морква, олія, борошно і кориця. Ретельно все перемішайте, поки не вийде густе тісто. Слідом додайте подрібнені горіхи і родзинки.

Візьміть форму для запікання. Вона може бути довільної форми — як прямокутної, так і круглої. Застеліть її пергаментним папером і викладіть туди тісто рівномірно. Випікайте близько години при температурі 180. Перед подачею дієтичний пиріг можна прикрасити чим-небудь зверху горіхами, цукатами, сухофруктами.