Морквяний торт – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Морква використовується не тільки для салатів або піджарки в основні страви і супи. З неї можна приготувати соковитий морквяний торт, який внесе новизну у раціон харчування.

Класичний рецепт морквяного торта в духовці

Морква надає випічці необхідну м’якість і ніжність. Але разом з тим торт виходить в міру солодкий.

Вам знадобиться:

  • борошно – 0,32 кг;
  • мед – 90 гр;
  • три яйця;
  • свіжа морква – 0,4 кг;
  • сметана – 500 гр;
  • сода – 10 гр;
  • цукровий пісок – 300 гр;
  • горіхи волоські або кешью – 150 гр;
  • розпушувач тіста – 11 гр;
  • масло рослинного виду – 150 мл;
  • мелена кориця – 8 гр.

Класичний рецепт торта покроково:

  • Необхідна кількість основного компонента очистити від бруду, шкірки і обробити на дрібній тертці.
  • Почищені горіхи порубати на невеликі шматочки.
  • В окрему миску насипати соду, корицю, борошно і розпушувач. Перемішуємо продукти.
  • Виливаємо в іншу ємність яйця і починаємо збивати їх віночком з додаванням 200 грамів цукру.
  • Наливаємо туди масло і знову повторюємо процедуру збивання.
  • В яєчну суміш поступово всипаємо змішані сухі інгредієнти, кришимо шматочки горіхів і все перемішуємо.
  • Якщо морква дала багато соку, злегка відіжміть м’якоть і додайте компонент в тісто. Якщо воно вийшло сухим, влийте залишився помаранчевий напій.
  • Прогреем духовку до температури 180 градусів.
  • Беремо форму для запікання, обробляємо її дно і стінки маслом, розподіливши по поверхні трохи борошна.
  • Викладаємо морквяне тісто у форму і закриваємо в духовці 40 хвилин.
  • Коли тісто пропеклося і охололо, ріжемо його на кілька коржів.
  • Приступаємо до крему.
  • З’єднуємо сметану, мед, 100 грамів цукру, збиваємо з допомогою віночка і прибираємо суміш у холодильник на 20 хвилин.
  • Залишилося обробити коржі кремом, зібрати і закрити ласощі в холодильнику на 2 години.