Морквяний торт зі сметанним кремом – 7 смачних рецептів

Морквяний торт зі сметанним кремом — неймовірно смачний, ароматний десерт, який легко приготувати своїми руками.

Класичний морквяний торт зі сметанним кремом

Смачний торт готується з наступного набору продуктів:

  • цукор — 8 стіл. л.;
  • раст. масло — 9 стіл. л.;
  • яйця — 3;
  • борошно — 10 стіл. л.;
  • розпушувач — 1 ½ чайн. л.;
  • кориця — 2 чайн. л.;
  • щіпка дрібної солі;
  • морква — 250-300 г;
  • горіхи пекан — 100 г;
  • сметана 25-30 % — 12 стіл. л.;
  • цукрова пудра — 2 стіл. л.

Опис приготування:

  • Приготувати повітряний гладкий крем зі сметани і пудри.
  • Збити яйця і цукор, поступово влити олію. Останнє має бути рафінованим, тобто без запаху.
  • Моркву помити, почистити і натерти середнього розміру стружкою.
  • Горіхи розколоти на дрібні шматочки.
  • В заготовку з яєць викласти моркву і шматочки горіхів. Добре все розмішати.
  • Ввести муку, сіль, прянощі, разрыхляющий компонент. При бажанні можна додати щіпку мускатного горішка. Вимісити заготовку до однорідної консистенції.
  • Викласти заготовку в підготовлену форму і випікати в духовці протягом 45-60 хвилин. Готовність перевіряти шпажкою — якщо залишається вологою, готувати ще 5-7 хвилин.
  • Готовий бісквіт розрізати вздовж на 3-4 коржа, в залежності від бажаної товщини. Прошарувати їх кремом, зверху покрити сметанним шаром.
  • Поставити торт в холодильник на кілька годин для просочення.

На замітку. Розпушувач в даному випадку зовсім трохи підніме випічку, на відміну від класичного бісквіта.

Рецепт для правильного харчування

Морквяний пп торт — це не просто корисно, але й дуже смачно. Рецепт оцінять не тільки прихильники правильного харчування.

Основа з морквини:

  • 200 г сирої морквини;
  • 90 г кокосового масла;
  • 60 г кокосової борошна;
  • ¼ Чайн. л. солі;
  • ¼ Чайн. л. соди;
  • 1 чайн. л. кориці;
  • щіпка імбиру;
  • 6 великих яєць;
  • 85 г меду;
  • 50 г родзинок;
  • 50 г горіхів.

Горіховий чізкейк:

  • 220 г сирого кеш’ю;
  • 100 мл води + стільки, скільки знадобиться для замочування горіхів;
  • 6 стіл. л. рідкого меду;
  • свіжовичавлений сік лимона;
  • щіпка солі;
  • 120 г топленого кокосового масла;
  • шматочки свіжих фруктів для прикраси на вибір.
Дивіться також:  Слойки з листкового тіста – 13 рецептів з начинками і без

Приготування йде наступним чином:

  • Дрібно подрібнити очищену моркву.
  • Топленим маслом змастити форму. Посипати її парою пучок кокосової борошна.
  • Перемішати міксером борошно з сіллю, содою і прянощами, поступово вбити всі яйця, додати мед і залишки масла. Потроху ввести морквину. Горіхи і родзинки викласти одночасно. Закінчити перемішування лопаткою. Тісто загусне дуже швидко.
  • Викласти основу у форму і випікати при 180 град. протягом 45 хвилин. Перевіряти готовність. Можливо час приготування буде змінюватися +-5 хвилин.
  • Кешью потрібно замочити у воді заздалегідь, залишивши горіхи на ніч у холодильнику.
  • Промити розмочені горіхи в проточній воді.
  • Перемішати в блендері всі складові чізкейку, крім масла — воно додається в кінці, коли маса стане ідеально однорідної і гладкою. Опрацьовувати блендером приблизно 8-10 хвилин, після з’єднати з маслом.
  • Основу не виймати з форми, бортики прикрити пергаментним папером в олії і залити горіховою масою. Залишити торт мінімум на пару годин у холодильнику — горіхова паста повинна стати стійким суфле.
  • Прикрасити фруктами і конфітюром.

В мультиварці

  • 500 г моркви;
  • 1 ½ стіл. л. злив. масла;
  • щіпка солі;
  • 1 чайн. л. пекарського порошку;
  • 1 скл. цукру;
  • 4 яйця;
  • 1 скл. борошна.

Щоб зробити торт в мультиварці, потрібно:

  • Приготувати морквяну кашку за допомогою блендера або дрібної терки.
  • Яйця розділити на складові. Білки збити з сіллю до піків, а жовтки з цукром, додати в кінці половину масла, коли яєчна маса буде пишною.
  • Моркву з’єднати з жовтковою масою.
  • Перемішати сухі компоненти між собою та ввести їх в морквяну заготовку.
  • Акуратно, по ложечці ввести білкові піки, щоб не пошкодити їх текстуру. Перемішувати кописткою, піднімаючи масу знизу.
  • Змастити рештою олією мультиварочную чашу і викласти в неї заготовку.
  • Спекти в режимі «Випічка» протягом години, потім додати ще третину години, щоб бісквіт постояв без програми і «відпочив».
  • Вийняти пиріг, за бажанням прошарувати класичним кремом зі сметани й цукру або залишити у вигляді пирога.
Дивіться також:  Журавлина, протерта з цукром – 6 смачних рецептів приготування

Морквяно-горіховий торт зі сметаною прошарком

Морквяно-горіховий торт готується з:

  • 170 г моркви;
  • 150 г борошна;
  • середній апельсин;
  • пара яєць;
  • 200 г коричневого цукру (можна взяти звичайний або замінити медом);
  • ½ Скл. пост. масла;
  • 100 г волоських горішків;
  • щіпка солі;
  • 1 чайн. л. злив. масла;
  • ⅓ Чайн л. кориці;
  • 1 чайн. л. розпушувача.

Процес підготовки наступний:

  • Стираємо апельсинову дрібної теркою цедру, з м’якоті вичавлюємо сік.
  • На сухій сковороді обсмажити горішки, постійно перемішуючи.
  • Тим часом збити яйця з цукром і соком, в кінці влити олію.
  • Окремо перемішати сухі компоненти з цедрою. Перемішати з солодкою масою.
  • До цього моменту горіхи обсмажаться, додати до них кубик масла, перемішати. Ядра злегка покриються «глазур’ю» — завдяки цьому смак випічки буде більш насиченим. Даємо охолонути, після рубаємо ножем.
  • Чистимо і дрібно трьом моркву.
  • Перемішати моркву і горіхи з тестом. Випекти протягом 50 хвилин при температурі 185 град.

Готуємо з Юлією Висоцькою

  • 1 кг моркви;
  • 4 яйця;
  • апельсин;
  • 150 г борошна;
  • 100 р слив. масла;
  • 80 г тростинного цукру;
  • 375 мл вершків жирністю мінімум 35 %.

Спосіб приготування десерту:

  • Почистити моркву, змити, крупно порізати й приготувати на пару протягом півгодини.
  • Приготувати з апельсина цедровую стружку і сік.
  • Подрібнити морквяне пюре в блендері, з’єднавши з соком.
  • Заздалегідь розм’якшене масло перетерти з борошном. Влити в крихту пару ложок води і вимісити тісто.
  • Підготувати форми, змастивши маслом. Рівномірним шаром розподілити тісто в декількох місцях проткнути виделкою, щоб при випічці не підійшло. Охолодити півгодини в холодильнику.
  • Тим часом збити яєчно-цукрову масу. Влити до них рідину, продовжуючи збивати.
  • З’єднати морквяне пюре з цедрою і вершковою рідиною.
  • Вилити заготовку на основу з тіста. Можна злегка затерти шматочком масла для карамелізації.
  • Пекти при 180 град. протягом 35-40 хвилин.
Дивіться також:  Муссовий торт – 12 рецептів приготування

В цукровій глазурі

Гранично проста випічка без олії зі сметанним кремом, покритий глазур’ю — ось що стане ідеальним десертом для дружнього чаювання.

Тісто:

  • терта морква — 1 ½ скл.;
  • цукор — 275 г;
  • борошно — 120 г;
  • великі яйця — 3 одиниці;
  • гашене сода 10 р.

Крем:

  • сметана 25 % — 900 г;
  • цукрова пудра — 150 г або більше (за бажанням);
  • ваніль;
  • загущувач для вершків — 1 пакет.

Глазур:

  • 50 мл молока;
  • цукрова пудра — орієнтуватися на бажану консистенцію;
  • ваніль;
  • ядра волоських горіхів для прикраси.

Опис приготування:

  • Збити яйця і цукор, поступово додаючи ваніль, соду, морквину. В кінці просіяти борошно. Ретельно перемішати.
  • Підготувати деко для випікання. Рівномірним шаром викласти на нього тісто. Випікати на середньому рівні духовки при 180 град. 30-40 хвилин. Після залишити відпочити на кілька хвилин у печі. Вийняти і дати охолонути.
  • Нарізати корж на 3 рівні частини.
  • Збити пишний крем. Загусник додаємо по необхідності. Щоб він подіяв, залишити на третину години настоятися.
  • Коржі скласти один на одного, перекладаючи кремом. Бока теж покрити кремом. Верх залишити непокритими.
  • Збити глазур і покрити нею верх торта. Прикрасити горішками.

Торту потрібно час просочитися. Оптимально залишити його в холодильнику на ніч.

Найпростіший рецепт випічки

Простий рецепт морквяного торта складається з:

  • яйця — 4;
  • цукор — 1 ½ скл.;
  • борошно — 2 ½ скл.;
  • розпушувач — 10 г;
  • ваніль — 5 м;
  • морква солодка — 2 середніх коренеплоду;
  • горіхи волоські — 100 г;
  • пост. масло — ½ скл.;
  • сік апельсиновий — ½ скл.

Приготування:

  • Збити яйця з цукром до піноподібного стану. Влити олію і сік, перемішати.
  • Моркву почистити і дрібно потерти.
  • Горіхи порубати.
  • Перемішати борошно, розпушувач і ванілін.
  • З’єднати всі суміші, присмачити горішками, все перемішати.
  • Спекти при 170-180 град. протягом 40-45 хвилин.