Морський гребінець – 7 рецептів приготування вдома

Двостулковий молюск, який користується популярністю у всьому світі – це морський гребінець. Цей дуже корисний і поживний продукт містить велику кількість білка і перевершує багато м’ясні продукти. Володіє приємним, ніжним присмаком і солодким присмаком.

Смажені морські гребінці

Гребінці – це делікатес, який при правильному підході виходить не тільки смачним, але і дуже ніжним. Для приготування знадобиться мінімум продуктів і часу.

Інгредієнти:

  • морський гребінець – 6 шт.;
  • вершкове масло – 12 м;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • чорний перець.

Приготування:

Розморожувати морський продукт краще в природних умовах, переклавши в холодильну камеру з морозильника. Але якщо часу немає, можна скористатися холодною водою, куди помістити гребінці. Забороняється використовувати гарячу воду та МІКРОХВИЛЬОВА піч.

  • Промити і обсушити продукт. Використовуйте паперовий рушник. Підсолити і посипати перцем з усіх боків.
  • Розжарити сковорідку. Влити оливкову олію, коли прогріється, додати вершкове масло. Прогріти. Помістити гребінці. Під час смаження слідкуйте щоб гребінці не стикалися.
  • Дочекатися повного випарювання рідини, потім смажити до золотистого відтінку. Як тільки з’явилася скориночка – зняти з вогню, інакше стануть гумовими і жорсткими.
  • Перевернути і обсмажити протягом двох хвилин.

Як загасити з овочами

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як готувати гребінці, щоб отримати вишукану страву здатне задовольнити смаки найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

  • сіль – 2 ч. ложки;
  • морські гребінці – 950 г;
  • квасоля – 270 г зеленої;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • зелень;
  • вершкове масло -2 ст. ложки;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Розморозити, промити, а потім просушити морський продукт. Нарізати перець.
  • Розжарити сковороду і влити олію. Прогріти і додати кубики перцю і квасоля. Всипати сіль і перець. Перемішати і смажити до м’якості квасолі.
  • В окремій сковорідці розтопити вершкове масло і засмажити порубані часникові зубки. Через три хвилини прибрати часник і помістити морський продукт. Засмажувати кожну сторону три хвилини.
  • Перекласти на тарілку і поруч розмістити овочі. Присипати посіченою зеленню.
Дивіться також:  Як посмажити рибу на сковороді – 7 смачних рецептів

Рецепт запікання в духовці

Найблагородніший для приготування вид молюсків, який неможливо зіпсувати, якщо дотримуватися простих рекомендацій.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • морський гребінець з раковиною – 15 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • каррі – 0,5 ч. ложки мелений;
  • вершкове розм’якшене масло – 85 м;
  • петрушка – 35 г;
  • твердий сир – 170 р.

Приготування:

  • Раковини промити. Піску не повинно залишитися. Розкрити. За допомогою ложки акуратно вийняти гребінці. Плоску частину від раковини викинути. А опукла потрібно для запікання.
  • Промити морський продукт і просушити, використовуючи серветку. Видалити плівки.
  • Прогріти з маслом сковорідку. Помістити гребінці. Насипати каррі і сіль. Смажити на максимальному вогні п’ять хвилин. Прибрати на друшляк, щоб зайвий жир стік. Полити лимонним соком.
  • Натерти сир. Нашаткувати зелень. Змішати. Додати м’яке вершкове масло. Перемішати. Підсолити і присипати перцем. Розмішати.
  • Опуклі раковини повністю просушити і викласти на деко. Залишайте між ними відстань. У кожну покласти гребінець, а зверху гіркою викласти сирну суміш.
  • Прогріти духовку (200 градусів). Відправити лист із заготовками запікатися. Потримати до появи рум’яної скоринки.

Салат з вареними морськими гребінцями

Перевага салату з морських гребінців – це не тільки чудовий смак, але і швидке приготування.

Інгредієнти:

  • морські гребінці – 650 г;
  • майонез – 6 ст. ложок;
  • сіль;
  • зелень рубана – 15 г;
  • зелений горошок – 0,5 банки консервований;
  • сир – 75 г натертий.

Приготування:

  • Відварити гребінці. Остудити і нарізати соломкою.
  • Змішати з горошком і посипати сирної стружкою. Підсолити.
  • Залити майонезом і перемішати. Посипати зеленню.

У вершковому соусі

Цю варіацію приготування можна зустріти в багатьох ресторанах або приготувати самостійно, здивувавши сім’ю смачним блюдом.

Дивіться також:  Соус для котлет м’ясних, курячих, рибних – 6 рецептів

Інгредієнти:

  • цибуля – 0,5 шт.;
  • сир – 12 г пармезану;
  • петрушка – 2 гілки;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • часник – 3 зубки;
  • біле сухе вино – 25 мл;
  • сіль;
  • жирні вершки – 0,5 гуртки;
  • морські гребінці – 6 шт.;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Розрізати на дві частини гребінці. Порубати цибулю і зубки часникові.
  • В розпечену сковорідку влити олію і помістити порубані овочі. Потомити три хвилини. Додати гребінці. Підсолити і поперчити. Перемішати і готувати три хвилини.
  • Залити вином. Томити до повного випарювання. Влити вершки. Посипати посіченою петрушкою. Додати натертий сир.
  • Закип’ятити і загасити три хвилини.

З додаванням грибів

Це страва легко стане прикрасою столу не тільки на сімейній вечері, але і на святковому столі.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 55 г;
  • морський гребінець – 11 шт.;
  • петрушка – 1 ст. ложка рублена;
  • гриби – 370 г;
  • часник – 2 зубки;
  • сметана – 2 ст. ложки жирна;
  • шафран – щіпка;
  • цибулю-шалот – 2 шт.

Приготування:

  • Розморозити морський продукт. Відокремити м’ясо від черепашок. Промити і просушити черепашки і м’ясо.
  • Помістити у форму для запікання черепашки.
  • Розігріти вершкове масло в сковорідці і обсмажити гребінці. Посипати шафраном і перемішати. На обсмажування доведеться витратити дві хвилини. Всередині гребінці необхідні сируваті.
  • Перемістити назад в раковину гребінці. Нашаткувати і підсмажити цибулю. Посипати рубаним часником і петрушкою. Потомити три хвилини. Закинути порубані гриби. Тушкувати до готовності. Додати сметану, підсолити і присипати перцем. Перемішати. Гасити три хвилини.
  • Отриману суміш викласти на гребінець. Запікати в духовій шафі (200 градусів) чверть години.

Як смачно готувати заморожені гребінці

Найчастіше у магазинах продають заморожені гребінці. Якщо їх правильно підсмажити, то вийдуть дивно ніжними і неймовірно смачними.

Дивіться також:  Жульєн в мультиварці – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • морський гребінець – 450 г філе;
  • сіль;
  • рисова горілка – 50 мл;
  • часник в порошку;
  • вершкове масло – 35 мл;
  • пряні трави сухі;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • зелена цибуля – 4 стрілки;
  • оливкова олія – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • До приготування необхідно розпочати заздалегідь. Увечері дістаньте з морозильної камери морський продукт і помістіть в холодильне відділення. Розморожений таким чином гребінець збереже корисні і поживні властивості. Промити і просушити.
  • Збризнути соєвим соусом. Присипати травами і часником. Підсолити. Перемішати і залишити на півгодини.
  • В розпечену сковорідку помістити вершкове масло і налити оливкову. Викласти гребінці. Обсмажувати дві хвилини.
  • Налити горілку (можна використовувати звичайну) і підпалити її. Після того як полум’я згасне блюдо готове до вживання. Подавати притрусивши зеленим порубаним луком.