Начинка для мантів — 11 рецептів, як зробити соковиту і смачну начинку

Як хороші, як неперевершено витончені мініатюрні вироби, що нагадують бутони троянд, пахучі тонкими пахощами східних прянощів! І це не дивно, адже саме начинка для мантів, секрети якої розкрито в представлених рецептах, стала солирующим елементом цього чудового блюда.

Класичний рецепт начинки для мантів

Отримати якісний фарш для азіатських виробів вдається не кожній господині. Помилки виникають при незнанні значимих нюансів і деяких тонкощів оформлення страви.

Принципи ідеальної начинки:

  • В якості м’ясної компонента класичний рецепт передбачає баранину. Якщо продукт не дуже жирний, обов’язково доповнюємо його курдючним салом.
  • Загальним обсягом використовуваного лука повинен відповідати, або навіть перевищувати цей же показник вміст м’яса.
  • Подрібнювати баранину (інший продукт) будемо виключно з допомогою гострого ножа. Перемелювання в кухонному комбайні — виключено, так як в процесі такої переробки м’яса втрачається до 60% дорогоцінного соку.
  • Крім того, наші механорецептори, розташовані на язиці та розпізнавальні консистенцію їжі, по достоїнству оцінять» смак і ніжність кожного шматочка нарубаного фаршу. Всі секрети отримання найбільш соковитих мантів розкриємо в кінці розповіді.

Склад інгредієнтів начинки:

  • масло оливи — 40 мл;
  • баранина — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 700 г;
  • жир курдючний — 200 г;
  • перець запашний чорний, зіра — до 2 р.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промиваємо м’ясної шматок, зачищаємо від плівок, промокаємо рушниками. Щоб полегшити процес отримання рубленого фаршу, відправляємо його на півгодини в морозильну камеру. Перевірений прийом!
  • Дістаємо охолоджену баранину, поділяємо на шари товщиною до 2 мм, шаткуємо соломкою, утворені нарізаємо смужки найбільш маленькими кубиками. Якщо дотримуємося запропоновані етапи обробки продукту, цей процес не займе багато часу і сил.
  • Шаткуємо дуже дрібними шматочками курдючний жир, відправляємо його до м’яса.
  • Звільняємо цибуля від лушпиння, рубаємо овочі невеликими тонкими смужками. Трохи розминаємо їх руками для кращого виділення соку, додаємо до інших компонентів страви.
  • Приправляємо продукти сіллю і перцем, присмачую маслом оливи, ретельно перемішуємо фарш. В процесі замісу приєднуємо порції бульйону або питної води.

Найкращим місцем для формування остаточного смакового букета приготованого складу є холодильник. Залишаємо фарш в спокої хоч на півгодини.

Загрузка...

З картоплею та м’ясом

 

М’ясна начинка зі шматочками коренеплодів — традиційний на Сході компонент мантів. Додані бульби не тільки збагачують смак страви, але і виконує функцію своєрідною губки, вбираючи зайву вологу, запобігаючи розриви тесту.

Список продуктів:

  • яловичина з прошарками жиру — 800 г;
  • картопля — 6 шт.;
  • спеції (сіль, перець);
  • цибуля-ріпка — 900 г;
  • жир курдючний або сало— 250 г;
  • базилік, майоран, коріандр — вибираємо за вподобанням.

Порядок приготування:

  • Подрібнюємо попередньо оброблену і охолоджену грудинку. Додаємо до неї нарізаний дрібними кубиками жир. В цілях створення ніжною і соковитою начинки допустимо вводити в склад фаршу і сало (копчене і навіть солоне).
  • Знімаємо з коренеплодів шкірку. Промиваємо бульби, промокаємо серветками, рубаємо в такій же формі, що і м’ясо. Викладаємо шматочки у посуд з начинкою.
  • Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо невеликими кубиками, трохи розминаємо їх, відправляємо в чашу з продуктами.
  • Приєднуємо сіль, перець, запашні прянощі, очищену воду або бульйон. Робимо заміс фаршу, отримуємо склад однорідної консистенції.
Спробуйте також:  Як правильно приготувати плов? 8 рецептів смачного і розсипчастого плову

Манти з начинкою з картоплі і м’яса, ніколи не «програють» у смаках і апетитних якостях.

З гарбуза

Традиційно азіатське страва передбачає наявність м’ясного фаршу. Однак сучасна східна кулінарія допускає певні корективи. Сьогодні незмінною популярністю користуються манти з різноманітною начинкою, в тому числі і з гарбузом.

Необхідні компоненти:

  • цибуля ріпчаста — 400 г;
  • зіра — 8 г;
  • жир баранячий — 120 г;
  • м’якоть яловичини (свинини) — 500 г;
  • стигла гарбуз — 400 г;
  • спеції, прянощі.

Процес приготування:

  • Дрібно рубаємо ретельно промите, просушене паперовими рушниками м’ясо. Не забуваємо його попередньо злегка заморозити, щоб виготовлені шматочки придбали форму однакових кубиків, а обробка продукту принесла тільки приємні емоції. Гарний настрій дуже важливо для процесу отримання смачного страви!
  • Гарбуз очищаємо від шкірки, звільняємо від насіння, дрібно нарізаємо, або крупно натираємо. Для отримання ідеального смаку страви використовуємо несолодкий овоч.
  • Знімаємо з лушпиння цибулі, шаткуємо невеликими частинами.
  • З’єднуємо в чаші всі підготовлені продукти, солимо і перчимо складу. Додаємо подрібнений жир, зіру, добре перемішуємо фарш, вливаємо необхідну кількість питної води.

Приготовлена начинка з гарбуза має неодмінно містити спеції, бо сам по собі цей плід є кілька прісним. Подаючи апетитну страву, неодмінно присмачую його сметанним соусом.

Начинка для мантів з курячого фаршу

 

Дивовижні вироби азіатських майстрів приводять у захват і європейських любителів смачної їжі. Спробуємо приготувати розкішні манти з фаршу курки.

Перелік компонентів:

  • цибуля-ріпка — 500 г;
  • сало (бажано бараняче) — 120 г;
  • філе птиці — 600 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • бульйон курячий — 120 мл;
  • сіль, перець, приправи.

Дії:

  • Зачищаємо філе від плівок, промиваємо, промокаємо серветками, нарізаємо найбільш маленькими шматочками. Викладаємо масу в зручну посуд разом з подрібненим салом.
  • Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо овоч невеликими кубиками або брусочками, відправляємо до м’яса.
  • Приєднуємо сіль, перець та прянощі, ретельно все перемішуємо, додаючи порції бульйону.

Даємо ароматного складом добре відстоятися в прохолодному місці, після чого використовуємо за призначенням.

Готуємо з комбінованого фаршу

У представленому рецепті не тільки змішалися гастрономічні традиції східних і азіатських народів, але і продуктові компоненти. Результатом такої кулінарної гармонії стала поява смачних мантів з комбінованої начинки.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш (яловичий і свинячий) — 500 г;
  • цибуля-ріпка — 600 г;
  • вода очищена — до 130 мл;
  • картопля — 2 бульби;
  • сіль, суміш перців.

Поетапне приготування:

  • Очищаємо коренеплоди, промиваємо, просушуємо серветками, рубаємо мініатюрними кубиками.
  • Цибулю без лушпиння шаткуємо невеликими тонкими смужками.
  • Фарш готуємо рубаний, що складається з якісної м’якоті двох видів м’яса. Додаємо в отриманий склад шматочки коренеплодів і оброблений цибулю. Солимо і перчимо приготовану масу, забезпечуємо її необхідною кількістю сумішей перцю, солі і прянощів.
  • Виробляємо заміс фаршу, доповнюємо складу порціями холодної (крижаний) води.

Не забуваємо забезпечувати начинку необхідною кількістю рідкої складової, без якої манти втратять своє кулінарне чарівність і неперевершений смак.

Овочева начинка для мантів

 

Ситне східна страва може бути і вегетаріанським, якщо наповнити оболонку з тонкого тіста апетитною овочевий нарізкою.

Список продуктів:

  • кабачки — 350 г;
  • жирна свинина — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 500 г;
  • сало — 150 г;
  • спеції, коріандр.
Спробуйте також:  Буженина в домашніх умовах зі свинини - 10 рецептів

Технологія приготування:

  • Очистити кабачки від шкірки і насіння (якщо такі є), крупно натираємо.
  • Цибуля звільняємо від лушпиння, шаткуємо маленькими смужками.
  • Дрібно рубаємо промиту і просушену серветками свинину. Непоганим варіантом начинки стане змішаний склад з додаванням яловичини.
  • Поміщаємо всі компоненти в простору чашу, перчимо, солимо продукти, приправляємо коріандром, іншими бажаними прянощами. Вливаємо в процесі замісу фаршу невеликі порції бутильованої води. Багато рідини у поданій рецепті не потрібно, так як підібрані інгредієнти забезпечать склад необхідної соковитістю.

Приготовленої овочевої начинки необхідний невелику перерву, щоб всі компоненти обмінялися взаємними смаками.

Рецепт з капусти

У багатьох рецептах зустрічаються змішані склади начинок з овочів і м’яса. Слів немає — це прекрасне поєднання продуктів для отримання смачних і поживних мантів. Однак начинка з капусти складе не менш цікаве блюдо.

Необхідні компоненти:

  • масло пісне — до 30 мл;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • свіжа капуста (білокачанна або брюссельська) — 450 г;
  • бульби картоплі — 4 шт.;
  • хмелі-сунелі, сіль, перець.

Алгоритм дій:

  • Отже, очищаємо і промиваємо всі овочі. Тонко рубаємо цибулю, моркву натираємо.
  • Капусту звільняємо від верхніх листків і качана, дрібно шаткуємо, трохи розминаємо руками, потім з’єднуємо з іншими овочами. Приправляємо складу сіллю і перцем, збризкуємо пісним маслом.
  • Є й інший варіант отримання такої начинки. Підготовлений цибулю пасеруємо до прозорості, додаємо інші овочі, солимо і перчимо продукти, тушкуємо з томат-пастою до напівготовності.

Замість свіжої капусти можна використовувати солону або квашену заготовку. Страва виходить дивовижно смачним!

З додаванням сиру

Кисломолочний продукт чудово поєднується з виробами, приготованими з тіста. Ця особливість не пройшла повз азіатських кулінарів, які створили рецепти найніжніших мантів з додаванням сиру.

Перелік інгредієнтів:

  • яйця — 2 шт.;
  • корінь імбиру — 2 см;
  • цедра апельсина — 2 ст. л.;
  • сир — 800 г;
  • яблука (бажано твердих сортів) — 300 г;
  • звичайний цукор — 100 г;
  • кориця мелена — 10 р.

Послідовність приготування:

  • Щоб начинка вийшла гладкою і однорідною, обов’язково перетираємо свіжий сир крізь сито з дрібною сіточкою.
  • Викладаємо отриману масу в миску, додаємо очищений і подрібнений корінь імбиру. Сюди ж натираємо цедру лимона, поміщаємо білий цукор і мелену корицю.
  • Очищаємо яблука від шкірки, видаляємо серцевини, кришимо фрукти дрібними кубиками, додаємо в сирну суміш. Можна використовувати груші, вишні без кісточок, інші свіжі плоди і ягоди.
  • Для любителів кондитерських ароматів приєднуємо щіпку ваніліну, вбиваємо яйце. Ретельно перемішуємо складу.

Тісто для виробів повинно бути вже підготовлено, щоб ароматна сирна маса виявилася апетитних виробах, а не стала смачною «здобиччю» наших маленьких ласунів.

Незвичайна начинка для мантів з риби

Як ми вже відзначали, сучасна рецептура страви азіатської відрізняється вельми екзотичними інгредієнтами. Наприклад, можна приготувати дивно смачну рибну начинку.

Список продуктів:

  • цибуля ріпчаста — 4 шт.;
  • кількість соєвого соусу і перцю підбираємо по смакам;
  • філе морського мови — 400 г;
  • зелень;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • сік ½ лимона.

Порядок приготування:

  • Розморожуємо пластину рибного філе, добре промиваємо, промокаємо рушниками. Викладаємо продукт в чашу, ділимо на шматочки, скроплюємо соком лимона, прибираємо на годину в холодильник маринуватися.
  • Дрібно рубаємо оброблені частини риби у формі кубиків, солимо і перчимо за власним уподобанням.
  • Оскільки м’ясо морського мови — жирний продукт сам по собі, в додаванні олії немає необхідності. Якщо в нашому розпорядженні виявиться інший вид підводних мешканців, неодмінно доповнюємо складу начинки потрібною кількістю жиру.
  • Приєднуємо до рибної маси подрібнений часник, нашатковану кубиками цибулю, перець і соєвий продукт. Сіль також не потрібна, так як цієї спеції досить в китайському соусі.
Спробуйте також:  В'ялена куряча грудка – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Начинка для мантів з м’ясом риби не тільки забезпечить незвичайний смак страви, але й поза всяких сумнівів стане оригінальною прикрасою будь-якої святкової трапези!

З морепродуктами

Таким чудовим стравою можна поласувати в ресторанах з китайською кухнею. Проте доставити собі задоволення насолодитися мантами з морепродуктів цілком доступно і в домашніх умовах.

Необхідні компоненти:

  • креветки королівські в очищеному вигляді — 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • філе судака — 600 г;
  • стручок перцю чилі;
  • корінь імбиру — 9 м;
  • сіль, кінза.

Приготування страви:

  • Для отримання ніжного фаршу можна використовувати сірих ракоподібних або купити великі особини — королівських креветок. Сама смачна начинка виходить з додаванням саме сирого продукту. Однак підійдуть і варено-морожені представники підводного царства.
  • Оброблені креветки рубаємо ножем у формі маленьких кубиків.
  • Видаляємо з рибного філе шкіру, витягуємо всі кісточки, ріжемо судака невеликими шматочками.
  • Очищаємо корінь імбиру, дрібно натираємо. Нам потрібно трохи менше чайної ложки.
  • Викладаємо всі підготовлені компоненти в чашу, приправляємо сіллю, додаємо подрібнений стручок чилі і нарубану зелень.

Добре перемішуємо начинку з морепродуктів, залишаємо в холодильнику до моменту формування мантів.

Секрети, як зробити манти соковитими

Особливе задоволення доставляє процес поїдання ароматних виробів, коли, куштуючи ще димляче страва, відчуваємо, як сік буквально бризкає з нього.

Як досягти такого результату:

  • Обов’язково додаємо до фаршу питну воду, а ще краще — колотий лід.
  • Кількість цибулі обчислюємо не головками ріпчастої овоча, а кілограмами, орієнтуючись на вагу м’ясного компонента.
  • Перевіреним століттями кулінарним прийомом для створення соковитою начинки є обов’язкове розміщення в рубаний фарш нутряного або курдючного жиру.
  • Як ми вже відзначали, склад начинки готуємо вручну. Не забуваємо про те, що кухонний комбайн полегшує роботу, але позбавляє м’ясо більше половини соковитою складової. В крайньому випадку, переробляємо продукт в електроприладі, використовуючи решітку з найбільш великими отворами.
  • Надзвичайно соковитим ефектом володіє квашена капуста, особливо якщо в якості м’ясної інгредієнта присутній свинина. Фарш виходить дивно ароматним і ніжним.
  • Пікантності страви, а також його соковитості, сприяє включення до складу начинки зелених яблук. Приготовлена маса забезпечується додатковим соком фруктів, а заодно і дуже цікавими смаковими відтінками.
  • І ще одна порада — ніколи не додаємо у фарш яйця (за деяким винятком). Такий компонент зробить складу більш жорстким. Пам’ятаємо, що манти — це не котлети.

І ще — важливо не тільки створити в начинці найбільш «вологу» середовище, але й зберегти її! А це залежить від якості оболонки (тесту) і правильності оформлення виробів.

 

Загрузка...