Начинка для пельменів – 9 рецептів, як приготувати смачну і соковиту начинку для домашніх пельменів

Вдала начинка для пельменів може виявитися не тільки однокомпонентної. Апетитне частування виходить з складовим фаршем з м’яса (відразу з декількох інгредієнтів), з грибами і навіть овочами. Є кілька секретів та хитростей, які допоможуть зробити сумішшю.

Класична начинка для пельменів з свинини і яловичини

Поширений варіант начинки для домашніх пельменів з фаршу включає в себе відразу і свинину та яловичину. Різне м’ясо береться в однакових пропорціях.

Інгредієнти:

  • м’якоть двох видів м’яса – 550 — 600 г;
  • ріпчасті цибулинки – 250 г;
  • часник – 50 р;
  • фільтрована вода – 150 — 170 мл;
  • кухонна сіль – 20 — 25 м;
  • мелений перчик – 3 — 6 р.

Приготування:

  • М’ясні продукти для такого рецепта варто використовувати з невеликими прожилками сала. Якщо вибрати скибки виключно з чистим філе, фарш вийде недостатньо жирним. Потрібно м’ясо нарізати середніми шматочками.
  • Спочатку пропустити через м’ясорубку два види м’яса разом, очищений часник і шматочки цибулі. Потім знову пропустити через овочами м’ясну масу.
  • З’єднати компоненти разом.
  • Додати 20 г кухонної солі. Це оптимальна кількість на певну кількість м’яса. Тим, хто любить більш солоні страви, можна взяти 25 г солі.
  • Додати перець за смаком. Влити крижану воду – саме вона дозволить зробити фарш соковитим і не липким. Замість звичайної води можна взяти відвар лаврушки. Така хитрість зробить смак начинки ще більш яскравою і цікавою.

Залишається ретельно вимісити фарш руками.

Як приготувати з капусти

Такий варіант можна готувати з свіжого або квашеного овоча. Саме з останнім виходить особливо смачною.

Інгредієнти:

  • квашена капуста (не кислий продукт) – 400 — 450 м;
  • солоне сало (свинина) – 100 — 120 г;
  • не гіркий цибуля – 100 — 130 г;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Квашену капусту обов’язково віджати від зайвої рідини, інакше начинка виявиться занадто водянистою. Якщо овоч виявився занадто кислим, потрібно промити його водою.
  • Солоне свиняче сало нарізати невеликими шматочками.
  • Цибулю очистити і крупно порубати.
  • Пропустити всі підготовлені складові майбутньої начинки через м’ясорубку.
  • Додати до отриманої масі сіль. Можна засипати у неї і будь-які улюблені спеції кулінара. Добре поєднуються з начинкою за таким рецептом будь перці.
Дивіться також:  Сир Камамбер (Camembert): запах і смак, з чим поєднується, рецепти страв з м’яким французьким сиром

Підійде до неї і орегано в молотом вигляді.

З фаршу яловичини

Інгредієнти:

  • чистий м’ясна м’якоть – 1,2 — 1,3 кг;
  • не гіркий цибуля – 650 — 700 г;
  • молоко/питна вода – 70 — 100 мл;
  • велика сіль/подрібнений перець;
  • часник – 3 — 4 середні шматочки.

Приготування:

  • Яловичину промити. Підсушити. Порізати середніми шматками.
  • Відправити шматки м’яса в м’ясорубку. Допускається подрібнювати його й іншим способом – спеціальною насадкою блендера.
  • Обраним чином перетворити в кашку і часник з цибулею.
  • З’єднати м’ясну та овочеву маси. Добре перемішати.
  • Додати сіль, перець.
  • Влити обрану рідина. Вода/молоко обов’язково повинні бути холодними.

Повторити перемішування інгредієнтів і відразу приступати до формування пельменів з наповненням з фаршу яловичини.

Соковита начинка для домашніх пельменів з курячого фаршу

Інгредієнти:

  • філе курятини – 600 — 650 р.;
  • білий цибуля – 2 шт.;
  • жирна сметана середньої густоти – 4 десертні ложки;
  • сіль, пахучі трави – за смаком;
  • чиста прохолодна вода – 0,5 ст.

Приготування:

  • Очистити цибулю і його дрібненько посікти. Цибуля не потрібно перебивати разом з м’ясом. Досить зробити його шматочки мініатюрними.
  • З філе курятини зрізати навіть найдрібніші пленочки і все зайве. Перекрутити його за допомогою м’ясорубки.
  • Змішати м’ясну масу з подрібненою цибулею, всіма заявленими в рецепті сухими інгредієнтами.
  • В останню чергу додати в масу сметану. Цей варіант рецепту начинки передбачає використовувати молочний продукт разом з водою. Сметана робить масу соковитою і дуже ніжною. Слідом влити воду.
  • Добре перемішати складові руками.

Готова маса повинна вийти м’якою, але при цьому не розтікатися, а добре тримати форму. За таким же принципом можна робити і начинку з свинячого фаршу.

Для китайських пельменів

Китайські пельмені готуються з різними начинками. Але особливо популярний серед азіатських кухарів і господинь її м’ясний варіант.

Дивіться також:  Долма — 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • суміш двох видів м’яса (свинина/яловичина) – 250 — 300 г;
  • цибулина – 1 шт. (невелика);
  • велика сіль – за смаком;
  • кунжутне масло – 0,25 малий. ложки;
  • соєвий соус – 3 десертні ложки;
  • сухий імбир – 0,5 малий. ложки.

Приготування:

  • Якщо під рукою виявився тільки свіжий корінь імбиру, то його потрібно очистити від щільної шкірки і подрібнити за допомогою дрібної терки. Але зручніше використовувати вже висушений імбир.
  • Цибуля дрібнити кубиками. Вони повинні вийти такого розміру, щоб не занадто явно відчувалися в м’ясі.
  • Філе двох видів м’яса з прожилками сала перетворити у фарш блендером.
  • Додати всі інші заявлені складові. Не можна забувати про солоності соєвого соусу. Можливо, її буде достатньо для начинки і додаткову сіль засипати не потрібно.

Ретельно перемішати компоненти. Охолодити начинку і тільки після цього використовувати її за призначенням.

Вегетаріанський варіант з овочів

Навіть вегетаріанці можуть побалувати себе пельменями. Для цього складають їх начинки повинні вийти виключно овочевими.

Інгредієнти:

  • сира соковита морква – 150 г;
  • китайська капуста – 250 — 300 г;
  • стебла селери – 100 г;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • окріп – 300 мл;
  • кориця – 2 г;
  • кунжутна олія – 25 мл;
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  • Вилити в каструлю окріп. Приготувати в ньому капусту. Для цього достатньо варити овоч 5 – 6 хвилин на сильному вогні.
  • Відкинути капусту на друшляк. Віджати. Дуже дрібно порубати гострим ножем. Знову акуратно віджати.
  • Моркву потерти на тертці з середніми отворами. Віджати. З’єднати з капустою.
  • Додати промиті і дрібно порубані стебла селери, подрібнену цибулю.
  • Всипати сіль. Перемішати компоненти.
  • Кунжутне масло з’єднати зі спеціями. Прогріти пару хвилин. Остудити.

Влити охолоджене масло в начинку. Використовувати її при ліпленні пельменів.

Начинка для пельменів пісних

Під час посту можна харчуватися смачно і повноцінно. Можна побалувати себе навіть пельменями, але з рибної, а не з звичної м’ясною начинкою.

Дивіться також:  Мусака по-грецьки з баклажанами — 6 рецептів

Інгредієнти:

  • філе минтая – 550 — 600 г;
  • рафінована олія – 60 — 70 мл;
  • цибуля – 150 г;
  • сіль, цукор – за смаком.

Приготування:

  • Щоб приготувати смачну начинку, насамперед потрібно взяти рибну м’якоть (без дрібних кісточок) подрібнити м’ясорубкою або блендером.
  • Цибуля довільно нарізати (дрібно) і засмажити до зарум’янювання на обраному олії. Додати до вже готового луку рибу. Присипати все дрібкою цукру, сіллю.
  • Після перемішування обсмажувати продукти разом 1 хвилину.

Охолодити начинку і використовувати при ліпленні пельменів. Підійде для неї і одного риба (без великої кількості кісток).

Готуємо з грибів

Для такої начинки підійдуть будь-які гриби: і печериці, і лісові. Не варто використовувати тільки маринований продукт.

Інгредієнти:

  • гриби – 350 — 400 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки і половина пучка зеленого;
  • олія без запаху;
  • кам’яна сіль.

Приготування:

  • Якщо використовуються лісові гриби, то першим ділом їх треба відварити в 3 – 4 водах без солі.
  • Злити рідину і відправити на сковороду разом з подрібненим білим цибулею. Посолити і готувати до зарум’янювання. Печериці можна відразу чистити і смажити з цибулею.
  • Додати трохи остигнула масу подрібнений зелений лук. Перемішати.

На відміну від страви із м’ясною начинкою, частування з таким наповненням можна їсти навіть під час посту. Сподобається вона і вегетаріанцям.

Незвичайна начинка з редьки

Для такої страви зазвичай береться саме чорна редька.

Інгредієнти:

  • велика редька – 1 шт.;
  • мелений перець – 1 -2 пучку;
  • цибуля – половинка головки;
  • сіль.

Приготування:

  • Редьку почистити від шкірки. Решту спочатку порізати на кілька частин, а потім подрібнити теркою з самими дрібними поділками.
  • Додати до неї сіль, перець за смаком.
  • Цибулю порізати шматочками і перебити блендером до однорідної кашки.
  • Змішати всі продукти разом.

Використовувати суміш для пісних пельменів.

Смачно приготувати пельмені можна з різними начинками. Незалежно від того, з м’ясом або з овочами. Головне, не шкодувати для частування приправ. Для м’ясних варіантів завжди варто використовувати фарш, приготований самостійно в домашніх умовах.