Начинка для ватрушок з сиру – 7 смачних рецептів

Начинка для ватрушок з сиру готується за різними рецептами. Наприклад, можна додавати в основу з молочного продукту сухофрукти, сметану, яйця, ванілін та інші смачні компоненти. Добре підійде для цих цілей як магазинний, так і домашній сир.

Класична начинка для ватрушок з сиру

Інгредієнти:

  • 200 – 250 р сиру середньої жирності;
  • 1 – 3 ст. л. цукру-піску;
  • 2 сирих яєчних жовтки;
  • 1 ст. л. жирної сметани;
  • 1 ст. л. манної крупи;
  • ½ Ч. л. ванільного цукру;
  • 30 г вершкового масла.

Приготування:

  • Щоб зробити начинку для ватрушок однорідною, потрібно протерти сир через найдрібніше сито.
  • Додати до отриманої масі размягчившееся вершкове масло, два види цукру і манку.
  • Розтерти з начинкою сирі яєчні жовтки.
  • Добре перетерти масу виделкою.

Однорідну суміш використовувати в якості начинки для ватрушок.

Загрузка...

З додаванням родзинок

Інгредієнти:

  • 300 г жирного сиру;
  • 4 – 6 десертних ложок цукру;
  • ½ Ст. темного родзинок без кісточок;
  • ½ Ст. будь-яких свіжих ягід (чорниця, полуниця, смородина);
  • 1 щіпка крохмалю;
  • 1 – 2 краплі ванільного екстракту;
  • 2 великих яйця.

Приготування:

  • Вміст двох сирих яєць перемішати ложкою з усім цукровим піском. Відразу додати в масу ванільний екстракт. Збити компоненти до однорідності.
  • Родзинки без кісточок заздалегідь замочити в гарячій воді, щоб він розм’як.
  • З’єднати інгредієнти з перших двох кроків.
  • Кожну свіжу ягоду вмочити в крохмаль. Якщо використовуються заморожені плоди, їх потрібно попередньо розморозити і злити зайву рідину. Але і в цьому випадку ягоди також обвалюються в крохмалі.
  • Ретельно перемішати компоненти суміші і приступити до формування майбутньої випічки з начинкою з сиру з родзинками.

На серединку виробів додатково викладаються сушені ягоди, прямо поверх сирної маси.

Рецепт приготування зі сметаною

Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 4 десертні ложки сметани;
  • 2 – 3 десертні ложки цукру-піску;
  • 1 столове яйце;
  • 2 – 3 краплі ванільного екстракту.
Спробуйте також:  Вівсяне печиво з вівсяних пластівців - 10 рецептів

Приготування:

  • Зменшити зернистість сиру блендером.
  • В окремий посуд вилити яєчний білок і всипати до нього відразу весь цукор. Збити компоненти міксером або спеціальною насадкою блендера до отримання повітряної маси, але щільної текстури.
  • З’єднати збитий білок з жовтком і відправити яєчну суміш у чашу блендера до сиру.
  • Ще раз перебити всі компоненти.

Далі можна приступати до приготування ватрушок з начинкою з сиру і сметани.

Начинка для ватрушок з сиру і вершкового сиру

Інгредієнти:

 

  • 2 великих сирих яйця;
  • 2 – 4 ст. л. цукру-піску;
  • ½ Кіло сиру;
  • 150 г темного ізюму;
  • ½ Кіло м’якого вершкового сиру.

Приготування:

  • Довести воду до кипіння і залити нею ретельно промитий ізюм темний. Потрібно вибирати сорт сухофруктів без кісточок, інакше останні можуть зіпсувати вже готову випічку.
  • Через чверть години віджати розмоклий родзинки і викласти на рушник з паперу.
  • Вміст сирих яєць вилити в миску і додати до них відразу весь пісок. Збити інгредієнти до стану пишної білої піни.
  • Сир відправити в чашу блендера і перебити його разом з сиром до однорідності.
  • Змішати маси з третього і четвертого кроків. Всипати до них обсушенный темний родзинки.

Залишається ще раз добре перемішати всі компоненти і використовувати начинку за призначенням.

З сиром і яйцем

Інгредієнти:

  • ½ Кіло сиру;
  • 40 г цукрового піску;
  • 20 г борошна найвищого гатунку;
  • 1 яйце;
  • 20 г вершкового масла;
  • мелена кориця за бажанням.

Приготування:

  • Щоб зробити консистенцію сиру більш гладкою, потрібно протерти продукт через сито з самими дрібними отворами.
  • Додати до начинки сире яйце, всипати цукор і ретельно розтерти компоненти разом.
  • З’єднати сир з яєчною сумішшю. Розмішати до однорідності.
  • Вершкове масло розм’якшити і додати його в начинку в останню чергу. Цей інгредієнт зробить її більш соковитою.
  • Останній всипати борошно. Вона потрібна для щільності маси. Кількість потрібно регулювати «на око». Її може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж заявлено в рецепті.
Спробуйте також:  Булочки з дріжджового тіста - 11 смачних рецептів

Добре перемішати начинку і використовувати для наповнення ватрушок. У готової випічки сирна маса за смаком буде нагадувати запіканку з дитинства.

Готуємо з повидлом

Інгредієнти:

  • 350 г среднежирного сиру;
  • 1 повний стакан яблучного повидла;
  • 30 – 40 г цукрового піску;
  • 1 велике яйце.

Приготування:

  • Першим ділом сир протерти через дрібне сито.
  • В окремий посуд вилити сире яйце. Добре збити його з цукровим піском.
  • Перемішати сир з солодкою яєчною масою.
  • Викласти отриману сирну суміш на тісто і сформувати ватрушку.
  • У центрі сирної начинки зробити поглиблення і додати в нього невелику ложку повидла.

У такому рецепті можна використовувати не тільки яблучний продукт, але і будь-який інший фруктовий. Підійде для цього варіанту частування і варення, повидло, джем.

Як зробити начинку для королівської ватрушки

Інгредієнти:

  • 500 г жирного (вище 9%) дрібнозернистого сиру;
  • 100 г цукру;
  • 3 – 4 середніх яйця;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 дрібку ваніліну;
  • ¼ Ч. л. негашеного харчової соди.

Приготування:

  • Сир розім’яти до однорідності. Потрібно прибрати його зернистість і всі грудочки.
  • Додати заявлені в рецепті сипучі компоненти. Кількість цукрового піску можна зменшувати або збільшувати за своїм смаком.
  • По одному влити в масу всі сирі яйця. Після кожного ретельно перемішувати компоненти.
  • Начинка не повинна вийти занадто рідкою. Якщо яйця великі, то можна додати 2 – 3 шт.

Вийшла сирною масою наповнюється приготовлена раніше основа для пирога і присипається залишилася крихтою з тіста.

Якщо для випічки використовується м’який кремоподібний сир, то його потрібно загустіти. Зробити це можна за допомогою борошна, манної крупи, підготовленими крихти або навіть кокосової стружки. Замість цукру в сирну начинку смачно додавати натуральний бджолиний мед.

Загрузка...