Нагетси в духовці – 6 рецептів приготування

Нагетси є улюбленою стравою дорослих і дітей, адже їх ароматна хрустка скоринка, що покриває ніжне куряче філе не залишить байдужим нікого. Але це ласощі відноситься до категорії фастфуду, і тому є не дуже корисним. Виправити ситуацію можна приготувавши нагетси в духовці на основі натуральних продуктів.

Курячі нагетси в духовці

Рецепт приготування цієї страви є найбільш простим. Але корисні властивості нагетсів значно зростають, так як процес приготування відбувається методом запікання. При цьому апетитна хрустка скоринка виходить не гірше, ніж при обсмажуванні в маслі.

Основні компоненти:

  • філе курки — 2 шт.;
  • яйце — 2 шт.;
  • пшеничне борошно — 100 г;
  • сухарі для панірування — 200 г;
  • сіль, перець мелений чорний — за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо необхідно промити, нарізати проти волокон на довільні шматочки по 3-4 див.
  • В окрему ємність насипати борошно.
  • Це ж повторити з панірувальними сухарями, але при цьому перемішавши їх зі спеціями.
  • Яйця посолити і ретельно збити до однорідного складу.
  • Підготувавши основні компоненти, необхідно застелити деко пергаментом, щоб все було напоготові.
  • Отримані м’ясні шматочки обсипати борошном, потім в яєчної суміші і наостанок обваляти в паніровці, що дасть можливість отримати хрустку скоринку.
  • Викласти на деко, а потім поставити в розігріту духовку.
  • Запікати 25 хвилин, встановивши температуру на 200 градусів.

У процесі приготування курячих нагетсів головне не перетримати в духовці і тоді вони будуть соковитими і хрусткими.

Подавати страву слід по готовності з будь-яким соусом.

Як приготувати з індички

В цьому випадку процес приготування проводиться аналогічно, як і в попередньому рецепті, але при цьому використовуючи для страви м’ясо індички.

Основні інгредієнти:

  • філе індички — 1 шт.;
  • яйце — 2 шт.;
  • пшеничне борошно — 90-100 г;
  • сухарі для панірування — 200-250 м;
  • перець чорний мелений, сіль — за смаком.
Дивіться також:  Відбивні зі свинини в клярі – 7 рецептів приготування

Сам процес приготування проводиться в наступній послідовності:

  • Розрізати пласт філе уздовж.
  • З отриманих половинок зробити шматочки довільного розміру.
  • Насипати борошно і панірувальні сухарі з перцем в окремі ємності.
  • Яйця збити і посолити.
  • Деко застелити пергаментом.
  • Кожен шматочок умочити в борошні, а потім опустити в яєчну суміш.
  • Обваляти в паніровці.
  • Викласти на деко, щоб вони не стикалися один з одним.
  • Помістити в духовку при температурі 200 градусів на 20-25 хвилин.

По готовності дати можливість нагеттсам з індички злегка охолонути, а потім подавати до столу.

З готового напівфабрикату

У цьому випадку приготувати нагетси не складе ніякої праці. Так як готовий напівфабрикат залишається тільки приготувати в духовці і можна подавати до столу.

Покрокова інструкція:

  • Нагріти духовку до температури 200 градусів.
  • Застелити деко пергаментом.
  • Дістати нагеттсы з морозилки, але попередньо розморожувати не треба.
  • Викласти на деко і поставити в духовку.
  • Через 15 хвилин можна діставати і подавати з будь-яким соусом.

ПП-нагетси в духовці

Цей рецепт найбільш актуальне для людей, які звикли завжди тримати себе у формі і дотримуватися основ правильного харчування.

Для ПП-нагетсів знадобляться такі продукти:

  • вівсяні пластівці — 100 г;
  • філе курки — 2 шт.;
  • яйце — 1 шт.

Покрокова інструкція приготування:

  • Розрізати м’ясо на смужки проти волокон не більше 4 см в довжину.
  • Збити яйце до однорідного складу.
  • Насипати вівсяні пластівці в окремий посуд.
  • Вмочити по черзі кожен шматочок у яєчної маси.
  • Після цього обваляти в пластівцях.
  • Викласти на деко, попередньо застеливши його пергаментом.
  • Поставити в духовку, встановивши температуру на показнику 180 градусів.
  • Через 25 хвилин нагетси необхідно дістати і можна подавати до столу.

З курячого філе з сиром

Урізноманітнити нагетси можна використовуючи різні компоненти. В якості експерименту можна додати твердий сир і крекер. Це дозволить надати страві незвичайний відтінок смаку.

Дивіться також:  6 рецептів холодцю зі свинячих ніжок

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе — 300 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • крекер — 200 г;
  • сіль — за смаком.

Покрокова інструкція як приготувати нагетси в сирі:

  • М’ясо помити, смокнуть паперовою серветкою.
  • Розрізати філе на довгі смужки, завдовжки не більше 4 див.
  • Окремо збити яйця до утворення рівномірної маси, додати сіль.
  • Подрібнити крекер і натерти сир, змішати в одній посуді обидва компоненти до утворення дрібної крихти.
  • Отримані шматочки філе смокнуть в яєчної маси.
  • Обсипати сирно-крекерной сумішшю з усіх боків.
  • Викласти на деко, попередньо застеливши його пергаментом.
  • Поставити в духовку з температурою 180 градусів 20-25 хвилин.

Подавати до столу після того як нагетси злегка охолонуть.

Запечені овочеві нагетси

Для любителів вегетаріанської їжі можна замінити традиційне куряче філе овочевим фаршем. Це допоможе насолодитися хрусткими наггетсами не відступаючи від звичних правил.

Основні компоненти страви:

  • капуста цвітна — 0,5 кг;
  • морква — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • часник — 1 зубок;
  • борошно — 120 г;
  • манка — 2 ст. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • панірувальні сухарі — 150 г;
  • сіль, спеції — за смаком.

Процес приготування проводиться в такій послідовності:

  • Відварити капусту і моркву до готовності.
  • Цибулю порізати кубиками і обсмажити до золотистого відтінку.
  • Всі овочі подрібнити блендером до консистенції пюре.
  • В отриману суміш додати сіль, спеції і поступово всипати манку для загустіння овочевого фаршу.
  • В окремі ємності насипати борошно, паніровку і збити яйце.
  • Змочити руки і приготувати невеликі коржі з овочевої маси.
  • Кожну з них обсипати борошном, змочити в яєчної маси і рясно обваляти в паніровці.
  • Викласти нагетси на застелений фольгою деко.
  • Запікати 15 хвилин, встановивши температурі на показнику в 200 градусів.
Дивіться також:  Паста з креветками у вершковому соусі – 7 рецептів

Нагетси не повинні поступово пропікається, тому ставити їх необхідно вже в добре розігріту духовку, щоб паніровка змогла схопитися.

Використовуючи ці рецепти можна значно підвищити корисні властивості улюблених ласощів. Так процес приготування в духовці, без застосування обжарювання на рослинному маслі, дозволяє без особливих труднощів досягти бажаного результату.