Найсмачніші рецепти соусів

Любителі готувати, чітко розуміють, що смачний соус може поміняти в найкращу сторону смак будь-якої страви, посилити його аромат і зробити загальну картину більш привабливою.

Правильно підібраний і приготований соус свідчить про те, що той, хто його зробив, по праву може називатися асом кулінарного мистецтва.

Самі смачні соуси бувають гарячі й холодні, солодкі й гострі, легкі і жирні. Навіть існують універсальні соуси, які годяться практично до всіх страв, а бувають такі, що створені тільки для конкретних страв.

Соуси поділяються на кілька груп. Це основні соуси, які можуть не тільки подаватися до страв, але і використовувати для приготування інших соусів. В окремі групи віднесені молочні та фруктові соуси.

Рецептів смачних соусів величезна кількість і доведеться вибирати, орієнтуючись тільки на свої смакові уподобання.

 

 

Безсумнівно, смачним вважається соус Болоньєзе»

Готувати соус доведеться близько 1 години, і розрахований він на 4 порції.

Для виготовлення соусу «Болоньєзе» давайте візьмемо:

  • – 450 р фаршу яловичини;
  • – 1 моркву і 1 цибулину;
  • – 2 стебла селери, 2 зубчики часнику;
  • – за однієї гілочки чебрецю і розмарину;
  • – 2 столові ложки рослинного масла;
  • – 100 мл сухого червоного вина;
  • – 150 мл м’ясного бульйону;
  • – 200 г томатів у власному соку;
  • – 50 г вершкового масла;
  • – спеції.

Покрокове приготування соусу «Болоньєзе»

Овочі дрібно подрібнюємо і обсмажуємо на розігрітій сковорідці разом з гілочками чебрецю і розмарину близько 5 хвилин. Наступним ми додаємо фарш і готуємо ще 4 хвилини, весь час помішуючи.

Додаємо спеції, вино і смажимо до повного випаровування алкоголю. Потім ми приливаем бульйон і додаємо томати. У цей час дуже важливо зменшити вогонь. Продовжуємо готувати, ще півгодини, періодично змішуючи.

Велика частина десертів не обходиться без смачного шоколадного соусу.

Приготувати в домашніх умовах шоколадний соус зовсім не складно, для цього потрібні такі складові:

– шоколад 120 г;

– вода 50 мл;

– 33% жирності вершки 50 мл;

– цукрова пудра 1 столова ложка;

– вершкове масло 40 р.

Процес приготування шоколадного соусу такий:

Займе готування 15 хвилин, порадує однієї людини.

Для початку шоколад ламають на шматочки і розтоплюють на водяній бані разом з цукровою пудрою, водою і половиною обсягу вершків. Після розплавлення шоколаду вогонь вимикають.

Решта вершки підігрівають окремо, не доводячи до кипіння, і додають до шоколаду, ретельно перемішують. Масло, нарізане шматочками, додають до загальної маси соусу і знову перемішують.

Можна надати шоколадному соусу ягідне настрій, для цього вже в розплавлений шоколад потрібно додати заморожену малину.