Найсмачніші салати – 13 рецептів на святковий стіл і на кожен день

Найсмачніші салати — головна «бойова одиниця» в арсеналі холодних закусок для будь-якої господині. Необхідно лише правильно підібрати бажане страву і грамотно його приготувати.

Сама смачна закуска з креветками

Батьківщиною страв з плодів моря» (фрутті дель маре) стала сонячна Італія подарувала світу прекрасні рецепти різноманітних салатів.

Склад інгредієнтів:

• томати черрі — 100 г;
• креветки (бажано великі й очищені) — від 20 шт.;
• сир «Пармезан» — 50 р;
• рукола — 500 г;
• авокадо;
• масло оливи — 100 мл;
• сіль морська, французькі трави.

Спосіб приготування:

1. Для створення чудового смаку та гарного зовнішнього вигляду страви краще всього використовувати тигрові креветки. Їх можна відрізнити за характерним чорним смужками, не зникає після очищення і теплової обробки. Викладаємо десятиногих ракоподібних на гриль або сковороду, обсмажуємо не більше двох хвилин, покласти в тарілку з сумішшю, приготовленою з масла оливок і прованських трав.
2. Ретельно промиваємо рукколу, просушуємо паперовими рушниками, обережно розриваємо руками, відправляємо в салатницю.
3. Додаємо до пряної траві половинки мініатюрних помідорів, збризкуємо страву бальзамічним оцтом. Акуратно перемішуємо продукти, зверху маємо Пармезан, розділений на тонкі пластини. Завершуємо композицію остиглими креветками.
4. Поливаємо маслом блюдо, в якому лежали обсмажені морські мешканці.

Салати, особливо, зелені, з присутністю ніжних трав і овочів, не солимо зовсім (приправляємо соком лимона) або робимо це безпосередньо при подачі їжі. Враховуємо це правило, щоб продукти не стали водянистими і млявими.

В італійському варіанті сама смачна закуска з креветками складається з тигрових (або інших видів) особин, змішаних з подрібненими макаронами і томатним соусом, соком і цедрою лимона, цибулею і перцем. Дивовижно смачно!

Салат з курячої грудки і сухариків

Популярність м’яса птиці, що використовується в різноманітних стравах, не обійшла і улюблені салати. Родзинкою представленого рецепта стали апетитно хрусткі сухарики.

Список продуктів:

• сир (вибираємо твердий сорт) — 200 г;
• масло топлене;
• якісний майонез — 350 мл;
• курячі грудки — 4 шт.;
• печериці (мариновані гриби) — 150 г;
• хліб — 200 г;
• кріп.

Порядок приготування:

1. Для отримання смачних сухариків поділяємо батон на тонкі скибочки, нарізаємо їх маленькими кубиками і обсмажуємо в гарячому топленому маслі, добре обвалюючи в жирному складі. Викладаємо просякнуте жиром хліб на деко, відправляємо на 30 хвилин у піч (150°C) і запікаємо до рум’яного кольору.
2. Охолоджуємо відварені в підсоленій воді курячі грудки, шаткуємо їх у формі соломки. В такому ж вигляді оформляємо сир, а потім і гриби, витягнуті з маринаду і просушені паперовими серветками.
3. Викладаємо підготовлені компоненти страви в красиву сервірувальний посуд, приправляємо свіжим майонезом, перемішуємо склад і посипаємо нарубаною зеленню.
Смачний салат з курячої грудки і сухариків вийшов найбільш привабливим і дуже «чарівним».

З крабовими паличками

Багато господинь сумніваються в користі крабових продуктів. І даремно! Зміст в них сурімі (подрібнене м’ясо риб) дозволяє отримати не тільки збалансоване по складу, але і надзвичайно смачна страва.

Перелік компонентів:

• основний інгредієнт — 500 г;
• огірок свіжий — 3 шт.;
• кукурудза консервована — 250 г;
• яйця — 7 шт.;
• нежирний майонез — 200 г;
• сіль, перець — на розсуд.

Етапи приготування:

1. Зливаємо з банки з кукурудзою рідина, висипаємо зерна в салатницю. Витягаємо крабові палички з упаковки, дрібно нарізаємо, додаємо в ту ж посуд.
2. Відварюємо яйця, охолоджуємо, знімаємо шкаралупу, крупно натираємо. Подрібнюємо ретельно промиті і просушені огірки, додаємо до решти продуктів.
3. Заправляємо салат з крабовими паличками сіллю, перцем і майонезом, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Згадки в літописах про сурімі відзначені ще в 1100 році. Наші далекі предки знали, чим поласувати з користю для здоров’я!

Дивіться також:  Ріпа — 13 рецептів приготування

Салат з кальмарами

Страви з м’ясом цих дивовижних морських істот по праву визнані делікатесної їжею. Смачну закуску можна подати до обіду або вечері, а якщо трохи постаратися, вишукана страва «заграє» яскравими фарбами і на святковому столі.

Необхідні продукти:

• капуста квашення (домашній продукт) — 400 г;
• журавлина — 70 г;
• кальмари — 500 г;
• яблуко (велике і солодке);
• перо цибулі — 150 г;
• мало пісне — 40 мл;
• звичайний цукор — 40 г;
• перець, сіль, зелень.

Технологія приготування:

1. Іноді ми не бажаємо «зв’язуватися» з морськими тваринами із-за складності їх чищення. Полегшуємо роботу!

Обдаємо кальмарів з усіх боків окропом, легко знімаємо тонку плівку.

2. Опускаємо молюсків у вируючу воду, потім відразу відключаємо нагрівання. Через 3 хвилини витягаємо головоногих з рідини, охолоджуємо, нарізаємо кільцями або соломкою, викладаємо в гарний посуд.
3. Додаємо віджату від соку капусту, дрібно нашинковане яблуко, журавлину, нарубленное перо цибулі.
Заправляємо салат з кальмарами звичайним цукром, сіллю і маслом оливок. Тішимо гостей смачним частуванням!

Пісний овочевий салат на кожен день

Просте і дуже корисне страву, призначене для тих, хто тримає Піст або виявляє додаткову турботу про тонкої талії.

Список інгредієнтів:

• зрілі помідори — 3 шт.;
• банку квасолі;
• огірок солоний або маринований;
• солодкі перці (зелений і жовтий) — по 1 шт.;
• сіль;
• цибулини;
• рис — 60 г;
• оцет (6%) — 15 мл

Процес приготування:

1. Рис ретельно промиваємо і відварюємо до готовності. Відправляємо крупу в сито, обполіскуємо її під струменем води і залишаємо в посуді, поки не стече рідина.
2. Готуємо всі овочі. Головною умовою одержання якісного і смачного салату є висока кондиція і свіжість харчових компонентів страви.
3. Шаткуємо перці тонкою соломкою, помідори і огірки нарізаємо невеликими шматочками. Очищену цибулю поділяємо на півкільця. Змішуємо всі інгредієнти в чаші, включаючи рис і консервовану квасолю. Приправляємо продукти оцтом, перцем і сіллю, потім все перемішуємо.
Подаємо пісний овочевий салат відразу після приготування. Така закуска не підлягає тривалому зберіганню.

З копченою ковбасою і копченим сиром

Перші страви з обрізків різноманітних ковбас вперше з’явилися в практичною Німеччини, і відразу стали найпопулярнішими закусками, не вимагають великих матеріальних витрат.

Набір продуктів:

• сир копчений — 150 г;
• майонез — 60 г;
• ковбаса копчена — 230 г;
• невеликі огірки — 2 шт.;
• яйця — 2 шт.;
• перо цибулі;
• сіль, зелень.

Методика приготування:

1. Єдиним інгредієнтом в цьому рецепті, які підлягають тепловій обробці, є курячі яйця. Відварюємо їх круто, охолоджуємо, звільняємо від скорлупок.
2. Вибираємо бажаний сорт копченої ковбаси. Нарізаємо частина батона тонкими слайсами, потім шаткуємо соломкою і викладаємо в салатник.
3. Пробуємо шматочок огірка, щоб виключити потрапляння в їжу горького продукту. Кришимо солодкі овочі, як і ковбасу, відправляємо в загальну посуд. Сюди ж поміщаємо розділені на кубики яйця, нарубленное перо цибулі, стружку натертого копченого сиру.
4. Присмачую страву сіллю і перцем, приправляємо свіжим майонезом, добре перемішуємо.
Подаємо салат в чаші або розкладаємо порційно в креманки.

Святкова закуска з ікрою та червоною рибою

З чого починається урочисте застілля? Звичайно, з першого тосту і апетитною святкової закуски. Як до речі в цей момент доводиться вишуканий салат з ікрою та червоною рибою!

Склад інгредієнтів:

• сьомга (бажано, слабосолона);
• горошок консервований;
• ікра (червона або чорна) — 300 г;
• майонез — 400 г;
• листя салату;
• кримський цибулю — 1 голівка;
• огірок — 1 шт.;
• яйця -2 шт;
• кріп.

Дивіться також:  Салат-Коктейль з шинкою – 7 смачних рецептів приготування

Спосіб приготування:

1. Нарізаємо філе сьомги тонкими пластами, які ділимо на маленькі кубики.
2. Очищаємо свіжі огірки від шкірки, кришимо овочі в тій же формі, що і рибу.
3. Відварюємо курячі яйця. При бажанні, використовуємо перепелині, збільшивши їх кількість вдвічі. Оформляємо продукт аналогічно попереднім компонентів страви.
4. Звільняємо цибулину від лушпиння, шаткуємо кримський овоч наскільки можливо дрібно. Так само рубаємо промиті і просушені листя салату. Для кращої просочення змащуємо ніжну зелень майонезом.
5. З’єднуємо всі підготовлені компоненти святкової страви. Додаємо консервований горошок без рідини, заправляємо соусом, добре перемішуємо, викладаємо на овальне блюдо.
6. Формуємо закуску у вигляді злегка витягнутої сфери. Наносимо на її поверхню велику сітку з білого соусу, утворені осередки викладаємо ікру.

З ананасами і куркою

Характерною особливістю цього закусочного салату є ніжний і злегка солодкуватий смак. Це наслідок поєднання тонкого екзотичного фрукта і м’яса птиці.

Список продуктів:

• сир (вибираємо з твердих сортів) — 200 г;
• часточки консервованих ананасів — 250 г;
• майонез — використовуємо смакам;
• грудка куряча — 350 г;
• кешью або волоські горіхи — 150 г;
• сіль, спеції.

Спосіб приготування:

1. Відварюємо в підсоленій воді курячу грудку. Для додаткового смаку і аромату додаємо в бульйон лаврушку, горошини перцю, половинку моркви. Остигле філе нарізаємо маленькими кубиками.
2. В такому ж вигляді оформляємо ананаси. Сир крупно натираємо, горіхи обсмажуємо на сковороді, потім подрібнюємо.
3. Ставимо на сервірувальну тарілку кільце, викладаємо продукти шарами, не забуваючи наносити на кожен новий ряд сіточку з майонезу. Отже, спочатку кладемо шматочки курячого м’яса, потім половину складу ананасів і сирну стружку. Далі посипаємо продукти подрібненими горіхами, на них маємо залишилися кубики фруктів, порцію сиру і подрібнені горішки.
Акуратно витягаємо коло і з задоволенням подаємо страву до столу.

Простий і смачний салат з яйцем і шинкою

Як ми звикли до стереотипів: якщо вранці дістаємо яйце і шинку, отримуємо щось смажене. На цей раз чинимо інакше — готуємо самий простий і смачний салат.

Перелік компонентів:

• плід солодкого перцю;
• банка кукурудзи;
• шинка копчена — 500 г;
• огірок;
• яйця — 5 шт.;
• майонез, сіль, зелень.

Особливості приготування:

1. Заздалегідь відварюємо яйця, щоб закуска з’явилася в максимально короткі терміни.
2. Відкриваємо банку з маринованими зернами, зливаємо рідину, відправляємо кукурудзу в глибоку посуд.
3. Нарізаємо шинку невеликими смужками, змахуємо ножем з дошки в ту ж тарілку.
4. Додаємо очищений від насіння, промитий і дрібно нашатковану перець. Таким же чином поступаємо з ароматним огірком. Приправляємо їжу сіллю і майонезом, перемішуємо, приступаємо до апетитної трапези!
Якщо прості і смачні салати не будуть частими «гостями» в нашому раціоні, можемо бути абсолютно впевненими в здоровою і довгого життя.

Готуємо з квасолею та сиром

Яскравий компонент чудово поєднується з іншими продуктами: м’ясом курки, кальмарами або креветками, перетворюючи салат в ситне і дуже смачне блюдо.

Необхідні продукти:

• невеликі огірки — 2 шт.;
• сир «Сулугуні» — 130 г;
• яйця варені — 4 шт.;
• квасоля червона — 250 г;
• оливки (чорні без кісточок) — 100 г;
• стручок перцю — ½ плода;
• майонез (45% жирності) — 350 г;
• петрушка.

Процес приготування:

1. Квасоля перебираємо і з вечора залишаємо у великій кількості води. Зливаємо рідину, відварюємо боби до готовності, покласти в друшляк, щоб стекла вся волога.
2. «Сулугуні» розбираємо по волокнах, нарізаємо короткими частинами.
3. Половинку червоного перцю очищаємо від насіння, промиваємо, рубаємо разом з огірками невеликими кубиками.
4. Дрібно натираємо 3 яйця, одне використовуємо для оформлення закуски.
5. Викладаємо на дно салатника шар квасолі, присмачую його сіточкою майонезу. Далі поміщаємо яйця, потім огірки і перець, знову використовуємо соус. Завершуємо збірку страви половинками маслин і нарубаною зеленню.
6. Беремо відкладене яйце, зрізаємо третю частину із загостреною боку. Відокремлений шматочок залишаємо на 15 хвилин в крутий заварці. Обережно витягуємо жовток, з’єднайте з майонезом, повертаємо начинку на колишнє місце.
7. Ставимо в середину салату яйце зрізом вниз. Зверху поміщаємо пофарбований шматочок.
Прикрашаємо блюдо гілочками кропу, подаємо до столу.

Дивіться також:  Салат з креветок – 15 рецептів смачного приготування

Самий смачний салат з вареної яловичиною

М’ясні закуски затребувані в будь-який час року незалежно від їх призначення.

Найсмачніші салати виходять з вареної яловичини і підібраних за бажанням овочів.

Список продуктів:

• цибулина;
• бульби картоплі — 5 шт.;
• варена яловичина — 150 г;
• натуральний майонез — 250 г;
• яйця — 2 шт.;
• жменя подрібнених горіхів.

Методика приготування:

1. Заздалегідь відварене м’ясо нарізаємо тонкою соломкою.
2. Очищаємо і готові охолоджені коренеплоди, дрібно натираємо овочі. У такій же формі обробляємо на тертці яйця.
3. Встановлюємо на тарілці високу кондитерське кільце, на дно якого викладаємо подрібнену цибулю і брусочки яловичини. «Поверхом» вище кладемо картоплю і яєчний складу.
4. На кожен шар страви наносимо сіточку майонезу, а окремі компоненти, при бажанні, присмачую сіллю і перцем. Натерті бульби краще збризнути олією, щоб вся «конструкція» залишалася найбільш повітряної і пишною.
Акуратно знімаємо кільце, отримуємо самий смачний салат з вареної яловичиною.

З корейською морквою і грибами

Аромат духмяних прянощів і гострих приправ — особливість різноманітних закусочних салатів корейської кухні.

Необхідні компоненти:

• капуста пекінська — 300 г;
• огірки свіжі — 200 р;
• якісний майонез (30% жирності);
• моркву в корейському виконанні — 250 г;
• гриби мариновані — 200 г;
• заздалегідь відварена квасоля — 300 г;
• стручок червоного салатного перцю;
• зелень.

Етапи приготування:

1. Всі овочі ретельно промиваємо і просушуємо. Огірки, капусту і стручок перцю (без насіння) шаткуємо соломкою.
2. Гриби витягуємо з маринаду, промокаємо серветками, рубаємо тонкими пластинами. Нарізці інгредієнтів салату приділяємо особливу увагу, так як саме від неї залежить смак і зовнішній вигляд страви.
3. З’єднуємо всі компоненти страви, у тому числі морква по-корейськи, красивою посуді. Приправляємо продукти майонезом, перемішуємо, посипаємо нарубаною зеленню.
Жирний соус можна замінити ароматною заправкою, з’єднавши оцет (винний або яблучний) зі спеціями та олією оливи. Гармонія смаків і ароматів забезпечена в повному обсязі!

Салат «День народження»

Щире бажання принести задоволення винуватцеві торжества, приємно здивувати наданим увагою — от «червона нитка» нашого кулінарного витвору!

Набір продуктів:

• стебло селери;
• майонез — 100 г;
• варені яйця — 3 шт.;
• філе куряче;
• велике яблуко (бажано, кисло-солодке);
• сік лимона;
• помідори — 150 г;
• огірки свіжі — 250 г;
• зелень.

Етапи приготування:

1. В окремому посуді відварюємо філе птиці і курячі яйця.
2. Очищаємо від шкірки яблуко, видаляємо з нього серцевину. М’якоть нарізаємо кубиками і скроплюємо соком лимона, щоб зберегти колір фруктів.
3. Остигле м’ясо і огірки шаткуємо соломкою, дрібно натираємо яйця. Курятину можна злегка обсмажити в олії до рожевого кольору.
4. Збираємо всі продукти в красивому салатнику, приправляємо сіллю, перцем і майонезом. Перемішуємо компоненти страви.
5. Помідори поділяємо на невеликі частини. Формуємо закуску у вигляді акуратної гірки, прикрашаємо страву часточками помідорів і зеленню.
Найкращим помічником у складанні салату на День народження стане власна інтуїція і смілива імпровізація.
Наші гастрономічні уподобання не зупиняються на представлених рецепти страв, як би гарні вони не були. Можливо, що самий смачний салат ще не винайдено, і його автором станете саме ви!