Настоянка на журавлині – 6 рецептів

Настоянка на журавлині досить популярний алкогольний напій. Його можна зустріти в багатьох місцях відпочинку і спілкування, а при бажанні цілком можливо самостійно приготувати в домашніх умовах. Давайте подивимося як.

Класичний рецепт журавлиною настоянки на горілці

Журавлинна настоянка на горілці – мабуть, найпоширеніший рецепт. Незважаючи на те, що в напої присутній горілка, вона все ж має деякі корисні властивості за рахунок ягоди.

Необхідні продукти:

  • дві великі ложки цукру;
  • 0,1 літр води;
  • півкілограма свіжої журавлини;
  • літр горілки.

Процес приготування:

  • Всі ягоди добре переберіть, серед них не повинно бути зіпсованих, потім промийте під прохолодною водою і помістіть в трилітрову банку.
  • За допомогою будь-яких підручних засобів журавлину розімніть до стану кашки, змішайте з вказаною кількістю горілки, прикрийте ємність кришкою і дуже ретельно збовтайте її протягом декількох хвилин.
  • Залиште майбутній напій настоюватися на два тижні. Температура в приміщенні повинна бути не більше 25 градусів.
  • Коли відведений термін мине, настоянку потрібно процідити, змішати з цукровим сиропом і залишити ще на два дні.
  • Цукровий сироп готується як зазвичай: у гарячу воду міститься цукор і вариться близько трьох хвилин після закипання.

Загрузка...

Як зробити напій на спирту

Настоянка на спирту – ще один варіант приготування. Спирт необхідно розвести, щоб його фортеця була не більше 45 градусів.

Необхідні продукти:

  • півлітра спирту;
  • 0,3 кг журавлини;
  • три великих ложки цукру.

Процес приготування:

  • Журавлину перебираємо, добре промиваємо і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
  • Перекласти масу в ємність, в якій ви будете наполягати напій змішати зі спиртом. Його необхідно злегка розбавити, щоб знизити градус.
  • Викласти туди ж цукор, щільно закрити ємність і залишити на 14 днів для настоювання, після чого процідити і дати постояти ще пару днів, але не більше тижня.
Спробуйте також:  Як зварити каву – 8 поетапних рецептів

Настоянка на журавлині на самогоні

Настоянка на журавлині на самогоні вважається особливо смачною і насиченою. Для приготування беріть тільки рівні, красиві і стиглі ягоди.

 

 

Необхідні продукти:

  • стакан самогону;
  • стакан цукру;
  • близько 300 грам журавлини.

Процес приготування:

  • Щоб напій вийшов ще краще, перед початком приготування злегка обшпарте ягоди окропом. Якщо раптом на поверхні утворюються тріщини, то нічого страшного, так і повинно бути. Приберіть зайву рідину через дві хвилини.
  • З’єднайте ягоду з вказаною кількістю цукру і розітріть будь-яким зручним способом до стану пюре.
  • Додайте до цієї маси самогон, прикрийте ємність і залиште не менше ніж на 20 годин.
  • Коли пройде відведений час, всипте туди цукор, поставте на плиту і грійте, поки він не розчиниться. Зверніть увагу, що доводити до кипіння не потрібно.
  • За допомогою сита або марлі проціди те, що вийшло в ємність, у якій напій буде постійно зберігатися, і перед вживанням дайте настоятися ще один день.

Найшвидший спосіб приготування клюковки

Якщо немає часу і бажання довго возитися, і готувати, то можна зробити настоянку по швидкому рецептом. Але, такий спосіб призводить до того, що ягода втрачає більшість своїх корисних властивостей.

Необхідні продукти:

  • 700 мілілітрів горілки;
  • близько 300 грам журавлини.

Процес приготування:

  • Добре перебрані ягоди необхідно облити окропом, дати постояти хвилинку і видалити зайву рідину, а потім перекласти в ємність
  • Яким зручним способом ретельно розтовкти всю журавлину до однорідної маси.
  • Зазначеною кількістю горілки заливаємо отриману суміш, і залишаємо буквально на три години.
  • За допомогою декількох шарів марлі або ж спеціальним фільтром процідити напій, трохи розбавити теплою водою і можна подавати до столу.
Спробуйте також:  Банановий коктейль - 7 рецептів, як зробити в блендері з молоком

 

Як правильно зберігати настоянку на журавлині

Якщо ви приготували багато смачного напою, частина випили і не знаєте, що робити з тим, що залишилося? Його можна прибрати на зберігання для наступного зручного випадку.

Але щоб настоянка не зіпсувалася потрібно знати, як зберігати її правильно.

  • Занадто довго тримати напій не можна, максимум – рік і тільки в холодильнику. Відразу після її приготування необхідно розлити по пляшках і те, що не було випито прибрати в прохолодне місце.
  • Було помічено, що найкраще смакові якості настойки розкриваються лише через два місяці після проціджування.

 

Особливості вживання для здоров’я

Так як до складу напою входить ягода, що володіє цілющими властивостями, то напій цілком можна використовувати для лікування деяких захворювань, якщо, звичайно, знати міру.

  • Широко застосовується така настоянка при захворюваннях сечостатевої системи, особливо при циститі і уретриті. Вона допомагає в цьому випадку за рахунок входять до складу проантоцианідів, які не дають бактеріям кріпитися і залишатися в організмі. Якщо не лікувати цистит, то він може призвести до захворювання нирок, тому жінкам особливо рекомендується приймати настоянку і тоді можна буде назавжди забути про цю проблему.
  • За допомогою клюковки можна знизити рівень поганого холестерину. Вона виявляє позитивний вплив на серцево-судинну систему, запобігає появі бляшок, інфаркту, а також сприяє швидкому одужанню після інсульту.
  • За рахунок легкого сечогінного дії можна вивести з організму зайву рідину.
  • Напій заспокоює, знижує очний тиск, покращує обмінні процеси і все це відбувається з-за великої кількості вітаміну С.
  • У складі журавлини так само є клітковина, яка сприяє очищенню організму, виводить шкідливі речовини, шлаки, токсини.
  • Вона також покращує травлення, підвищує апетит, виробляє шлунковий сік і вбиває різні кишкові мікроби.
  • Ще одне цілющу властивість – зниження цукру в крові, тому вона дуже рекомендована людям, що страждають цукровим діабетом, продовжуючи їх життя і улучая загальний стан.
Спробуйте також:  Коктейль Б-52 - рецепт в домашніх умовах і як правильно пити
Загрузка...