Нісуаз з тунцем: класичний рецепт і 5 варіантів приготування французького салату

Цінителі закусок, приготованих у французьких традиціях, по достоїнству оцінять салат «Нісуаз». Склад інгредієнтів такої страви можна злегка змінювати в залежності від смакових переваг – він «стерпить» найсміливіші кулінарні вишукування! Нижче представлений класичний рецепт «Нисуаза» з тунцем і найбільш цікаві його варіації.

Заправка для салату «Нісуаз» з тунцем

Пікантну закуску делікатні нотки надає саме заправка.

Готується соус для «Нисуаза»:

  • 100 мл оливкової олії;
  • 7 мл винного оцту;
  • розчавленого зубчики часнику;
  • 8 листочків базиліка;
  • 10 філе анчоусів;
  • щіпки солі і меленого перцю

Для приготування пікантною заправки всі зазначені вище інгредієнти з’єднуються і збиваються блендером до однорідності. Ніжна, кремова текстура готового соусу просто чудова, а її смак неповторний!

«Нісуаз» з консервованим тунцем – класичний рецепт

Класична рецептура салату передбачає наявність:

  • 1 упаковки салату латук;
  • 2 картоплин;
  • 200 г стручкової квасолі;
  • 6 – 8 томатів черрі;
  • 12 – 14 оливок;
  • 8 – 10 каперсів;
  • 2 яєць;
  • 200 г консервованого тунця шматочками;
  • заправки.

Готуємо салат «Нісуаз» з тунцем:

  • На дно салатника викладаються попередньо вимочені в холодній воді листя салату, які змащуються заправкою.
  • Яйця і картопляні бульби відварюються і ріжуться кубиками, які відразу після остигання викладаються на зелень.
  • Далі поміщається відварена квасоля і поливається соусом.
  • По ній красиво розподіляються шматочки тунця, оливки без кісточок і половинки чері.
  • Прикрашається закуска каперсами.

Перед подачею салат слід промазати залишками заправки.

Французький салат від Гордона Рамзі

Незважаючи на те, що Гордон Рамзі – іменитий британський шеф-кухар, в меню ресторанів французька кухня з її яскравими стравами представлена досить широко. У своїй книзі відому закуску кулінар пропонує готувати за наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • квасоля стручкова – 50 г;
  • салат листовий – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • оливки – 10 шт;
  • помідори черрі – 5 штук;
  • 1 банка консервів (тунець);
  • заправка.
Дивіться також:  10 смачних рецептів салату з куркою і кукурудзою

Послідовність дій:

  • Картопляні бульби і яйця відварюють, а після очищення нарізати четвертинками.
  • Квасоля бланшируется 2 хвилини.
  • Томати діляться навпіл.
  • Промиті і обсушені салатні листя рвуться і вкладаються на дно салатника, куди вже залучено трохи заправки.
  • Далі викладаються картопляні скибочки і квасоля.
  • Потім йдуть шматочки тунця, рубані яйця, половинки томатів та оливок.
  • Закуска прикрашається каперсами і поливається фірмової заправкою.

Британський кухар радить варити яйця злегка рідкої консистенції жовтка.

З яйцем-пашот

Цікава варіація французької закуски, для виконання якої потрібні:

  • червона цибулина;
  • 2 яйця;
  • картоплина;
  • 150 г свіжого тунця;
  • 5 помідорів черрі;
  • за 10 маслин і оливок;
  • трохи листя салату;
  • 10 г каперсів;
  • фірмова заправка.

У процесі створення слідуємо нескладним алгоритмом:

  • Яйця по одному забиваються в воронку киплячої води з оцтом. Створювати її зручно ложкою.
  • Риба поділяється на шматочки і злегка обсмажується.
  • Картопля відварюється і нарізається кубиками.
  • Томати діляться навпіл.
  • З цибулини готуються тонкі кільця.
  • На дно салатника виливається половина заправки, на яку тут же викладаються подрібнені цибулю і картоплю, половинки оливок, маслин і томатів, а також каперси.
  • Все перемішується.
  • Наприкінці в салатник відправляються довільно порвані листя салату і залишився соус.
  • Закуска прикрашається шматочками тунця і яйцями-пашот.

Оливки і маслини при бажанні можна залишити цілими.

«Нісуаз» з тунцем від Енді Шефа

Відомий блогер Енді Шеф у своєму кулінарному щоденнику також ділиться зі своїми читачами рецептом легендарної закуски.

За його словами, для підготовки самого смачного салату з тунцем будуть потрібні:

  • яйце;
  • картоплина;
  • банку консервованого тунця;
  • 2 – 3 помідори черрі;
  • трохи рукколи;
  • 60 мл заправки.

Спосіб приготування:

  • Яйце і картоплина відварюються, чистяться і нарізаються кубиками середніх розмірів.
  • Тунець відкидається на друшляк і ріжеться на шматочки.
  • Рукола рветься руками.
  • Томати діляться на половинки.
  • У салатнику з’єднуються підготовлені складові.
  • Соус готується з 15 г діжонської гірчиці, такої ж кількості лимонного соку, 30 мл оливкової олії, солі і перцю, перемішаних в банку.
Дивіться також:  Салат з шинкою і грибами – 10 рецептів дуже смачних салатів

Саме в цій баночці, на думку Енді Шефа, полягає секрет соусу, який завдяки хаотичним руху кулінара набуває однорідну структуру.

Готуємо зі свіжою рибою

Салат, батьківщиною якого вважається місто Ніцца, в ресторанах Лос-Анджелеса готується виключно зі свіжого тунця.

Щоб приготувати закуску в американській традиції, будуть потрібні:

  • 20 г листя салату;
  • 3 помідори черрі;
  • 2 в’ялених помідора;
  • 5 маслин;
  • 15 г стручкової квасолі;
  • невелика картоплина;
  • 10 мл оливкової олії;
  • в 2 рази менше лимонного соку;
  • 80 г тунця;
  • яйце;
  • сіль і перець.

Етапи приготування:

  • Картоплю і яйце відварюються, подрібнюються.
  • Квасоля бланшируется.
  • Помідори і маслини діляться навпіл.
  • У мисці змішуються підготовлені інгредієнти.
  • Вміст сбрызгивается соком і олією.
  • Зверху на закуску викладається попередньо порізане на шматочки і обсмажене філе тунця.

Традиційно для прикраси салату використовуються каперси з хвостиками.

Рецепт від Юлії Висоцької

Якщо вірити Висоцької, то найкраща закуска «Нісуаз» готується з наступних інгредієнтів:

  • 300 г стручкової квасолі;
  • стільки ж консервованого тунця;
  • 10 молодих (!) бульб картоплі;
  • 250 г помідорів чері;
  • 3 огірка;
  • 10 перепелиних яєць;
  • четвертинки червоного і жовтого перцю;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 20 каперсів;
  • половина червоної цибулини;
  • оливкова олія;
  • заправка для закуски «Нісуаз».

Покрокова інструкція приготування:

  • Картопля відварюється і кожен бульба ділиться на 4 частини. Вони поміщаються на дно салатника, де поливаються оливковою олією.
  • Пір’я цибулі подрібнюються і насипаються зверху картоплі.
  • Далі викладаються: бланшована квасоля, половинки томатів, огіркова соломка, половинки яєць, каперси, тонкі цибульні кільця і кубики перцю.
  • Зверху розподіляються шматочки тунця, після чого закуска заливається заправкою.

Використання перцю різних кольорів дозволяє зробити закуску більш святковою і яскравою.

Салат «Нісуаз» – класика французької кухні, яку легко можна приготувати в домашніх умовах. Достатньо купити свіжі продукти, включити улюблену французьку пісню і скористатися одним з рецептів, описаних вище. Спробуйте самі!

Дивіться також:  Крабовий салат з огірком: класичний рецепт і ще 7 варіантів популярного салату