Новорічні рецепти – 27 топових ідей, що приготувати на новий рік

Новорічні рецепти страв повинні бути особливими. Саме оригінально оформлені тематичні страви на столі створюють те саме святковий настрій. Такими можна зробити і салати, і гаряче, і будь-які закуски, і навіть гарніри.

Топ – 5 салатів на новий рік

Для новорічного столу варто вибирати ситні закуски з м’ясними інгредієнтами або морепродуктами. Нижче зібрані ТОП-5 салатів з такими вдало підібраними складовими.

Салат «Королівський» зі свининою та чорносливом

Інгредієнти:

  • 450 г свинячої м’якоті;
  • 3 зварених до м’якості картоплини;
  • 100 – 150 г чорносливу (без кісточок);
  • 2 варених яйця;
  • 2 аркуша лаврушки і жменю чорного перцю горошком;
  • 1 цибулина;
  • кухонна сіль;
  • соус за смаком;
  • зелень петрушки.

Приготування:

  • Відправити м’якоть свинини варитися з цибулею, лаврушкой і перцем. Важливо не перетримати м’ясо у воді, щоб воно залишилося ніжним і м’яким. Остудити і порізати кубиками. Так само подрібнити варені яйця і коренеплоди.
  • Чорнослив висипати в піалу і спочатку промити холодною водою, а потім на кілька хвилин залити окропом. Остудити і дуже дрібно порізати.
  • Змішати продукти, посолити і заправити обраним соусом.

Прикрасити страву свіжою зеленню петрушки.

По-царськи з морепродуктів та ікрою

Інгредієнти:

  • 6 варених яєць;
  • 450 – 550 г кальмарів;
  • 4 варені картоплини;
  • 1 ст. класичного майонезу;
  • 200 г охолоджених крабових паличок;
  • 150 г червоної ікри;
  • 1,5 ст. тертого твердого сиру;
  • велика сіль за смаком;
  • пучок кропу.

Приготування:

  • Промитих кальмарів опустити в киплячу воду. Після повторного закипання рідини варити їх 1 хвилину. Повністю остудити і позбавити від всього зайвого (особливо важливо повністю видалити хрящову пластину). Решту нарізати дрібною соломкою.
  • Крупно потерти яєчні білки, сир і варену картоплю. Решту жовтків розкришити руками або виделкою.
  • Крабові палички порізати кубиками.
  • Майонез посолити і додати в нього подрібнений кріп.
  • Викласти салат шарами у такому порядку: картопля, кальмари, білки, крабові палички, сир і жовтки.

У процесі викладання інгредієнтів малювати на них майонезну сітку і в «осередку» додавати по кілька ікринок. Верх закуски прикрасити залишилася червоною ікрою.

Салат на Новий Рік «Ялинка»

Інгредієнти:

  • 150 г якісної вареної ковбаси;
  • 100 г зеленого горошку (консерви);
  • 1 свіжий огірок;
  • 2 варених яйця;
  • ½ Ст. дрібно тертого сиру;
  • 1 пучок свіжого кропу;
  • черрі, шматочок червоного перцю і консервована кукурудза для прикраси;
  • легкий майонез і сіль.

Приготування:

  • Огірок разом з шкіркою порізати невеликими кубиками.
  • Таким же чином порубати варену ковбасу і яйця.
  • Змішати продукти, висипати до них горошок і тертий сир.
  • Посолити закуску і викласти на блюдо у вигляді ялинки.
  • Зверху присипати заготівлю подрібненим кропом, імітує голки.
  • З перцю вирізати зірку для вийшла ялинки. «Іграшки» викласти з половинок чері та кукурудзи.

Такі рецепти новорічних салатів, можна злегка змінювати за своїм смаком. Наприклад, обираючи замість вареної ковбаси копчену або будь-яке м’ясо.

Листкова закуска з курячою печінкою і печерицями

Інгредієнти:

  • ½ Кг курячої печінки;
  • по ½ кг моркви і цибулі;
  • 600 г свіжих очищених печериць;
  • ½ Ст. крупно тертого сиру;
  • майонез, сіль, соняшникова олія.

Приготування:

  • Субпродукт промити, обсушити і цілими шматочками відправити обсмажуватися на олії до готовності. Остудити печінку і нарізати середньої соломкою. Важливо не пересушити продукт і при цьому дочекатися, поки з нього почне витікати прозорий сік без домішок крові. На цей процес піде близько чверті години.
  • Окремо обсмажити подрібнену цибулю зі шматочками грибів і перетертої за допомогою «корейської» терки морквою.
  • На плоске блюдо з сервировочным кільцем спочатку викласти остигнула соломку субпродукту. Зверху розподілити цибулю з грибами, а далі – морквину і тертий сир.

Кожен шар за смаком промащувати підсоленим майонезом. Перед подачею до новорічного столу потрібно дати закуски час добре просочитися.

Новорічний салат «Малахітовий браслет»

Інгредієнти:

  • 350 р заздалегідь звареної курятини;
  • 3 варених яйця;
  • 50 г сиру;
  • 1 шт. моркви;
  • 4 стиглих м’яких ківі;
  • класичний майонез;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Відразу зварити моркву до м’якості. Остудити заздалегідь приготовані м’ясо і яйця.
  • На плоску тарілку встановити широкий стакан.
  • Першим шаром розсипати навколо нього дрібні шматочки відвареної курки. Зверху присолити її і густо змастити класичним майонезом.
  • Три ківі почистити і подрібнити мініатюрними кубиками. Висипати на м’ясо. Фрукти досить соковиті, тому можна залишити їх без соусу.
  • Яйця поділити на частини. Потерти або розкришити окремо. Білки висипати на ківі і нанести на них шар соусу.
  • Зверху розподілити яскраву дрібно терту моркву і подрібнені жовтки. Посолити і промазати майонезом.
  • Останнім шаром стане тонка сирна стружка.

Залишився ківі потрібно почистити, нарізати тонкими напівкруглими скибочками і викласти поверх сирного шару. Акуратно дістати склянку з «браслета». Потримати закуску пару годин у холоді, після чого подати гостям.