Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Вибираючи новорічні страви для святкового меню, варто максимально задіяти свою фантазію. З такого приводу можна порадувати домашніх самими оригінальними і цікавими стравами. Важливо подбати не тільки про їх смакових якостях, а також про цікавому оформленні.

Класичний салат «Олів’є» в тарталетках

Інгредієнти:

  • 10 – 12 вафельних тарталеток;
  • 3 картоплини;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 маринований огірок;
  • 2 варених яйця;
  • 1 морква;
  • ½ Банки зеленого горошку (консерви);
  • 300 г вареної ковбаси;
  • класичний майонез;
  • сіль.

Приготування:

  • Окремо відварити коренеплоди. Остудити, очистити їх від шкірки. Порізати акуратними і приблизно однаковими за розміром кубиками.
  • За таким же принципом подрібнити маринований огірок, охолоджені яйця і варену ковбасу.
  • Все змішати. Додати горошок.
  • Посолити частування і заправити класичним майонезом. Закуска повинна вийти соковитою.

Готовий салат розкласти по мініатюрним вафельним тарталеткам.

Робити це потрібно безпосередньо перед подачею, щоб основи не розмокли.

Рулет з лаваша з корейською морквою

Інгредієнти:

  • 1 великий широкий вірменський лаваш;
  • 2 завчасно зварених яйця;
  • 2 плавлених сирка;
  • 250 г моркви по-корейськи;
  • 1/3 ст. легкого майонезу;
  • зелень кропу.

Приготування:

  • Охолоджені варені яйця крупно потерти. Так само подрібнити плавлені сирки. Для зручності натирання, попередньо варто злегка підморозити продукти.
  • Корейську закуску прямо руками віджати від соку. Якщо овочева соломка занадто довга, порізати її кухонними ножицями до бажаного розміру.
  • Кріп промити, обсушити і дрібно нашаткувати.
  • Змішати підготовлені інгредієнти і заправити майонезом.
  • Викласти отриману начинку рівним шаром на розгорнутий лаваш.
  • Загорнути з нього щільний тугий рулет.

Покрити закуску плівкою і охолодити. Порізати невеликими шматочками і подати до столу.

Холодець з свинини і яловичини

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячих ніжок;
  • 700 г яловичини;
  • 2 л фільтрованої води;
  • 1 цибулина;
  • 1 – 2 лаврових листочка;
  • 8 горошин запашного перцю;
  • 2 шт. гвоздики;
  • велика сіль за смаком;
  • 1 шт. моркви;
  • 3 – 5 часникових зубчиків.

Приготування:

  • Свинячі ніжки потрібно добре зачистити гострим ножем. Видалити щетину, зрізати кістки, зняти всі забруднення. Оброблені заготовки залити холодною водою на 9 – 10 годин. Потім ще раз промити і відправити варитися.
  • В ту ж ємність перемістити великі шматки яловичини і покласти очищені овочі.
  • Через 3 години варіння маси на повільному вогні додати лаврушку, сіль, запашний перець і гвоздику. Спробувати на сіль бульйон і при необхідності досолити.
  • Готувати основу для холодцю ще 30 – 40 хвилин.
  • Витягнути м’ясо з каструлі. Яловичину розібрати на волокна, з ніжок зняти м’ясо. Інші частини викинути разом з вареними овочами.
  • М’ясо викласти в невеликі миски. Зверху присипати нарізаною невеликими шматочками часником.
  • Залити компоненти процідженим бульйоном і прибрати в холод до повного застигання. На цій піде 5 – 7 годин.

Згадуючи популярні страви на новорічний стіл, обійти увагою холодець просто не дозволено. Це нестаріюча класика, яку так смачно подавати з гострою гірчицею, хроном, оцтом і теплим чорним хлібом.

Незвичайний рулетик «Оселедець під шубою»

Інгредієнти:

  • 1 велика слабосолона оселедець;
  • 4 середніх картопляні бульби;
  • 2 морквини;
  • 3 – 4 дрібних буряків;
  • 3 варених яйця;
  • ½ Фіолетовою цибулини;
  • 10 г зелені;
  • 2/3 ст. класичного майонезу;
  • сіль;
  • цукор і столовий оцет для маринування лука.

Приготування:

  • Заздалегідь зварити всі коренеплоди, щоб до моменту приготування салату вони встигли охолонути. Потерти їх на дрібній тертці. Так само подрібнити яйця.
  • Зелень промити, обсушити і порубати гострим ножем.
  • Оселедець очистити від кісток, шкірки і всього зайвого. Залишити тільки м’яке ніжне філе і порізати її невеликими кубиками.
  • Цибулю порізати кубиками, залити оцтом з дрібкою цукру і додати трохи солі. Помариновав овоч 15 – 20 хвилин, віджати від зайвої рідини.
  • Покрити стіл щільною харчовою плівкою, викласти на неї буряк, присолити і промазати майонезом.
  • Далі розподілити моркву, порізану зелень, картопля і мариновану цибулю. Змащувати їх соусом і додати сіль за смаком.
  • По центру останнього шару розподілити філе оселедця.
  • Підняти краю харчової плівки і сформувати щільний рулет. Виступаючі шари повинні з’єднатися внапуск.
  • Покласти закуску на тарілку швом вниз і прибрати в прохолоду на 6 – 7 годин.

З готового закусочного рулету зняти плівку, нарізати його шматочками і подати до святкового столу. Можна прикрасити частування майонезній сіткою і свіжої або маринованої журавлиною.

Качка, запечена в духовці з яблуками

Інгредієнти:

  • 1 качина тушка (вагою близько 1,5 кг);
  • 4 – 5 шт. кислих яблук;
  • ½ Ч. л. свіжомеленої кориці;
  • 2 ст. л. рідкого меду;
  • 2 ст. л. натурального яблучного оцту;
  • 450 мл фільтрованої води;
  • ½ Ч. л. сушеного імбиру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 трісок. гострого червоного перцю;
  • 2 – 3 зуб. часнику.

Приготування:

  • Тушку птиці добре промити. Потримати над вогнем, щоб видалити залишилися пір’я. Відрізати задні фаланги крил, у яких немає м’яса. Обов’язково потрібно видалити копчиковую залозу і жир в хвостовій частини – усе це надає характерний запах качці.
  • У невеликій сотейник влити воду і яблучний оцет, додати мед і корицю. Довести суміш до кипіння, поварити пару хвилин і обдати приготованим гарячим маринадом тушку. При цьому шкіра її і злегка потемніє стянется.
  • Зверху натерти качку сіллю, червоним перцем, розчавленим часником і сушеним імбиром.
  • Кожне яблуко разом з шкіркою розріжте на 4 частини, видалити серцевину з кісточками. Присипати підготовлені шматочки фруктів сіллю і корицею.
  • Нафарширувати качку з яблуками та закріпити кінці порожнині черевця зубочистками.
  • Упакувати тушку в рукав, уклавши спинкою вниз. Проткнути оболонку в декількох місцях, щоб через них виходив пар.
  • Запікати страву при 200 градусах 90 хвилин.
  • В самому кінці ножем розрізати рукав і змастити качку рідким медом.

Після цього підвищити температуру духовки ще на 20 градусів і румянить птицю 7 – 9 хвилин.

Дивіться також:  Свинина в сметані – 5 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці

Торт з курячої печінки

Інгредієнти:

  • ½ Кг курячої печінки;
  • ½ Ст. борошна;
  • 3 десертні ложки жирної сметани;
  • 3 великі цибулини;
  • 2 яйця;
  • 3 великі моркви;
  • рослинна олія;
  • кухонна сіль;
  • свіжий часник за смаком;
  • класичний майонез;
  • 50 г вже тертого сиру.

Приготування:

  • Печінку відправити в блендер і подрібнити до однорідності.
  • В отриману рідковату масу додати яйця, сіль, борошно, сметану і часник. Знову все перебити блендером.
  • З отриманого тесту посмажити кілька широких тонких млинчиків.
  • Для начинки дрібно нарізати овочі і обсмажити їх на будь-якому жирі до м’якості і рум’яності.
  • Майонез змішати з невеликою кількістю розчавленого часнику.
  • Остиглі коржі-млинці промазати соусом з минулого кроку. На кожен розподілити по невеликій порції овочевий обжарювання-начинки.

Дати торту постояти і просочитися не менше години, після чого прикрасити тертим сиром. Останній по смаку можна додавати в начинку.

Святковий салат з печінкою тріски

Інгредієнти:

  • 1 банку печінки тріски;
  • 1 пучок свіжого зеленого лука;
  • 3 картоплини;
  • 2 морквини;
  • 3 варених яйця;
  • 1 кисло-солодке яблуко;
  • 150 г плавленого сиру без добавок;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 40 г очищених волоських горіхів;
  • ½ Ст. класичного майонезу.

Приготування:

  • Коренеплоди разом з шкіркою зварити на пару. Наприклад, в мультиварці. Остудити, почистити і потерти.
  • Картопляна стружка з солоним майонезом стане першим шаром частування.
  • На ній розподіляється розім’ята печінка тріски з невеликою кількістю масла з банки і рубаний зелений лук.
  • Далі йде тертий плавлений сир, яйця і майонез з сіллю. Поверх нього розподіляється маса з тертого без шкірки яблука, сбрызнутая соком цитруса. Завершує «композицію» терта морква з соусом.

Прикрашається закуска крупно подрібненими горіхами. Їй обов’язково потрібно дати час настоятися в прохолоді перед подачею до столу.

Свинина, запечена по-французьки

Інгредієнти:

  • 650 – 700 г свинячого балика;
  • 300 г свіжих помідорів;
  • 150 г твердого сиру;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1/3 ст. класичного майонезу;
  • 1 ч. л. меленого перцю і сіль за смаком.

Приготування:

  • Промитий і обсушенный свинячий балик нарізати однаковими шматками. Важливо вибирати свіже м’ясо, тоді готове блюдо вийде більш м’яким і соковитим.
  • Відбиті свинячі скибки присипати сіллю, будь перцем за смаком і викласти на промаслений лист поруч один з одним.
  • Ріпчасту цибулю дуже тонко порізати півкільцями і розподілити їх поверх м’яса.
  • Далі розкласти пластинки свіжих томатів і покрити інгредієнти майонезній сіткою.
  • Засипати все сиром. Чим більше його використовувати, тим смачніше вийде готову страву.

Запікати свинину з усіма доповненнями при середній температурі трохи більше години. Важливо залишити готове м’ясо на 10 – 12 хвилин на тому ж листі, щоб воно ввібрало в себе виділилися під час запікання соки.

«Грибна поляна» з печерицями

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г маринованих шампіньйонів (цілих);
  • 250 г філе курятини;
  • 150 г маринованих огірків;
  • 100 г вже тертого «Російського» сиру;
  • 3 – 4 варені картоплини;
  • 1 – 2 шт. варених моркви;
  • 3 заздалегідь зварені яйця;
  • свіжа петрушка;
  • сіль, спеції, класичний майонез.

Приготування:

  • Глибоку роз’ємну форму застелити харчовою плівкою. На дно її укласти гриби капелюшками вниз. Щедро посипати печериці крупно порізаною петрушкою. Зелень буде імітувати лісову галявину.
  • Майонез змішати з сіллю і вибраними спеціями.
  • Курятину відварити в солоній воді, нарізати брусочками, змішати з майонезом і викласти на гриби.
  • Зверху розподілити терту варену моркву, сир і майонезний соус.
  • Далі розсипати кубики варених яєць, невеликі шматочки маринованих огірків і промазати всі майонезом.
  • Останнім шаром, який в підсумку стане самим нижнім, розподілити тертий картопля з соусом.

Добре утрамбувати готовий салат, охолодити і перевернути на тарілку. Обережно зняти форму і харчову плівку.

Заливне з риби на новорічний стіл

Інгредієнти:

  • 450 г білої риби;
  • 300 г рибних продуктів для бульйону (дрібні рибки, голови, хребти);
  • 2 морквини;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. зеленого горошку (консерви);
  • 1 ст. л. цукрової кукурудзи (консерви);
  • 2 лаврових листа;
  • 1 варене яйце;
  • якісний желатин і сіль.

Приготування:

  • Скласти у велику каструлю відразу всі рибні продукти. Додати туди ж лаврушку, очищені овочі та сіль за смаком.
  • Варити масу при слабкому кипінні трохи менше півгодини. Піну постійно збирати.
  • Цибуля викинути, морква залишити для прикраси, рибне філе відокремити від кісточок.
  • Готовий бульйон ретельно процідити через чисту марлю. Серветками з паперу прибрати жир з його поверхні.
  • Додати в бульйон желатин (1 ст. л. на 300 мл рідини) і перемішати до розчинення.
  • На дно глибокої тарілки налити трохи бульйону. Викласти рибне філе, додати подрібнену моркву, шматочки варених яєць, горошок і кукурудзу.
  • Зверху вилити бульйон.

Відправити заливне в холод мінімум на 3 години.

Котлети по-київськи з начинкою

Інгредієнти:

  • 600 г філе курятини;
  • ½ Пачки жирного масла;
  • 2 столові яйця;
  • 3 – 4 ложки борошна;
  • 2 – 3 ст. сухарній крихти;
  • петрушка і кріп;
  • кам’яна сіль;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Дуже дрібно нарізати всю промиту і обсушену зелень.
  • Вершкове масло розрізати на 3 шматочки. Кожен обсипати зеленню. Вони повинні бути повністю покриті кропом і петрушкою.
  • Прибрати брусочки масла із зеленню в морозилку.
  • Філе курятини розділити на 3 тонких пластинки. Кожну відбити кухонним молоточком. З двох сторін натерти сіллю.
  • На кожну пластинку укласти з брусочку масла із зеленню.
  • Висипати на різні тарілки борошно і сухарную крихту. В окремій ємності збити яйця з сіллю.
  • Щільно загорнути кожну котлету і обваляти в борошні. Потім вмочити в яєчну суміш і запанірувати в сухарній крихті.

Обсмажити заготовки в киплячій олії до рум’яності. Готові котлети перекласти у форму для запікання і відправити на чверть години в духовку при 190 градусах. Подати в гарячому вигляді.

Дивіться також:  Смачний гуляш з курячого філе – 7 рецептів, як приготувати гуляш з підливою, зі сметаною, з грибами

Святкова буженина з свинини

Інгредієнти:

  • 1 кіло свинини помірної жирності;
  • 1 велика часникова головка;
  • 1 – 1,5 ч. л. сушеного чебрецю;
  • 2 ч. л. гострої гірчиці;
  • по 1 щіпці меленого червоного і чорного перцю;
  • 2 ч. л. кухонної солі.

Приготування:

  • М’ясо промити проточною водою. Добре обсушити паперовими рушниками або просто залишити в друшляку, поки не стече зайва рідина.
  • Часник нарізати невеликими пластинками.
  • Всі заявлені в рецепті спеції з’єднати і розтерти в ступці. Додати до нього сіль.
  • Обваляти в ароматної суміші кожен часниковий слайс.
  • М’ясо обов’язково використовувати тільки сухим. У його поверхні потрібно зробити неглибокі проколи, в які вставити часник зі спеціями. М’ясо повинно вийти нашпигованным з усіх боків.
  • Зверху обмазати шматок свинини залишилися спеції із сіллю.
  • Розподілити по м’ясу гірчицю і руками добре втерти її.
  • У такому вигляді перемістити свинину в посуд із щільною кришкою і прибрати в холодильник на 12 – 14 годин.
  • Потім залишити м’ясо на 1 годину при кімнатній температурі, а після, перекласти на фольгу і щільно загорнути. У покритті не повинно залишитися жодного отвору. Інакше через них витече весь сік, і страва вийде сухим.
  • Покласти заготовку в ще холодну духовку. Нагріти її до 180 градусів і запікати 90 хвилин.
  • Знизити температуру до 160 градусів і продовжувати приготування ще 20 – 25 хвилин.
  • Залишити готову буженину остигати на 2 години.

Розгорнути м’ясо, покрити його пергаментом і відправити в холодильник на всю ніч.

Салат «Гранатовий браслет»

Інгредієнти:

  • 250 г курячих стегенець;
  • по 2 шт. моркви, картоплі, буряка і варених яєць;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2 ст. л. волоських горіхів;
  • 2 несолодких граната;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія;
  • класичний майонез.

Приготування:

  • Всі коренеплоди відварити до м’якості всередині. Остудити, очистити від шкірки і потерти в окремі миски.
  • Таким же чином подрібнити варені яйця.
  • Стегенця відварити до готовності. Зняти з кісток м’ясо і нарізати кубиками.
  • Горіхи дрібно розкришити. Цибулю нарізати тонкими четвертинками кілець і обсмажити до рум’яності на будь-якому розігрітому маслі.
  • На тарілку поставити склянку. Шари салату будемо утрамбовувати навколо нього.
  • Майонез посолити.
  • Спочатку покласти навколо склянки половину курки з солоним майонезом. Потім моркву з соусом, картоплю, горіхи і половину буряків.
  • Далі розподілити смажену цибулю з майонезом і решту курятину.
  • Останніми висипати яйця і полити їх соусом.
  • Прикрасити салат залишилася буряком, покрити її майонезом і зернами граната.

Видалити склянку. Охолодити закуску і подати до святкового столу.

Новорічний торт «Наполеон»

Інгредієнти:

  • 3 ст. молока;
  • 5,5 ст. борошна;
  • 450 г якісного вершкового маргарину;
  • 2,5 скл. цукру-піску;
  • 250 г жирного масла;
  • 3 яєчних жовтка;

Приготування:

  • На дошку просіяти 5 ст. борошна. Додати розм’якшений маргарин. Разом порубати інгредієнти в крихту.
  • Поступово влити 1 ст. молока і замісити жирне липке тісто. Довго його місити не можна, інакше коржі не будуть розтягуватися.
  • Поділити тісто на 2 частини, а кожну – ще на 7 шматочків.
  • Дуже тонко розкачати кожен майбутній корж. Випекти все їх на чистому сухому листі. Обов’язково проколоти вилкою в декількох місцях, щоб вони не здувалися.
  • Готувати коржі до рум’яного кольору при 200 градусах.
  • Вирізати рівні круглі заготовки, а обрізки розкришити.
  • ½ Ст. цукру розтерти з жовтками, додати борошно і розвести складу невеликою кількістю молока до консистенції киселя. Перемішати. Молоко, що залишилося закип’ятити і влити в масу.
  • Довести крем до кипіння і остудити.
  • Окремо збити масло з цукром. Не вимикаючи міксер, додати в суміш крем з минулого кроку буквально за кілька ложок, поки він не закінчиться. Якщо вилити відразу всю масу, то вона розшарується.
  • Отриманим кремом промазати всі коржі (тонким шаром) і укласти один на одного.

Прикрасити торт раскрошенными обрізками. Накрити тарілкою і придавити 2 л банкою з водою. Залишити в такому вигляді в холодильнику на всю ніч.

Куряче філе, запечене в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кілограм філе курятини;
  • 2 шт. помідорів;
  • 100 – 150 г твердого/напівтвердого сиру;
  • сіль за смаком;
  • сушений базилік, перець;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Куряче філе розрізати усередині таким чином, щоб вийшов «кишеньку».
  • Натерти м’ясо сіллю і спеціями.
  • Помідори порізати кружечками, а сир – пластинками.
  • Кишенька наповнити начинкою з томатів і сиру, скріпити кінці дерев’яними зубочистками.
  • Зверху змастити філе рослинним маслом.

Запікати страву в духовці при середній температурі 35 – 45 хвилин.

«Мімоза» з консервованої сайри

Інгредієнти:

  • 1 банка сайри (консерви);
  • 2 шт. цибулі;
  • 250 г картоплі;
  • 1 велика морквина;
  • 2 кислуватих яблука;
  • 3 заздалегідь зварені яйця;
  • суміш сметани і майонезу;
  • сіль і спеції за смаком;
  • кріп.

Приготування:

  • Приготувати соус зі сметани, майонезу, солі і спецій.
  • Коренеплоди відварити і потерти. Варені яйця розділити на білки і жовтки. Потерти окремо.
  • Цибулю дрібно нарізати і на кілька хвилин залити крутим окропом. Віджати від зайвої рідини.
  • Рибу позбавити навіть від самих дрібних кісточок і розім’яти виделкою.
  • Викласти на тарілку тертий картопля з соусом. Далі розподілити: консерви, цибуля, морква з соусом, тонку соломку яблук і терті яєчні білки з соусом.
  • Останніми висипати подрібнені жовтки.

Готовий салат прикрасити свіжим кропом.

Листковий салат з буряком і сиром

Інгредієнти:

  • 250 г вареної буряків;
  • 150 г вареної моркви;
  • 150 г вареної картоплі;
  • 100 г зеленого горошку (консерви);
  • 100 г тертого сиру;
  • класичний майонез і сіль.

Приготування:

  • Дно глибокої салатниці застелити фольгою.
  • Зверху розкласти терту варену буряк. Присолити і промазати майонезом.
  • Далі розподілити терту картоплю, консервований горох, сир і терту моркву. Кожен шар за смаком солити і змащувати соусом.
Дивіться також:  Як готувати кролика – 10 рецептів в сметані, духовці – смачно!

Перевернути готовий салат на плоску тарілку і акуратно зняти з нього фольгу.

Закусочні рулетики з шинки

Інгредієнти:

  • 350 г курячої шинки;
  • 1 ст. крупно тертого сиру;
  • класичний майонез;
  • свіжий часник.

Приготування:

  • Часник очистити і роздавити. Його кількість потрібно регулювати за смаком.
  • Змішати його з заздалегідь тертим сиром і додати майонез.
  • Курячу шинку нарізати дуже тонкими однаковими скибочками.
  • На кожен викласти порції начинки і скрутити рулетики.

Закріпити заготовки красивими шпажками і охолодити.

Бутерброди з сиром і червоною рибою

Інгредієнти:

  • 150 г малосольною червоної риби;
  • 1/3 ст. м’якого сирного сиру;
  • білий хліб;
  • рослинна олія;
  • салат з морських водоростей.

Приготування:

  • Гострим ножем нарізати рибу тонкими витонченими пластинками.
  • З шматочків білого хліба зрізати скоринки. Вирізати з решти м’якоті квадратні рівні заготовки.
  • Змастити сковорідку невеликою кількістю будь-якого рослинного масла. Підсушити на ній хлібні заготовки.
  • Основи для майбутніх бутербродів повинні покритися апетитною рум’яною скоринкою. Можна скористатися для цієї мети і тостером.
  • Кожен хлібний шматочок промазати м’яким сирним сиром. Чим більше його буде, тим смачніше і ніжніше вийде закуска.
  • Зверху на сир викласти шматочки риби.

Прикрасити кожен бутерброд невеликою кількістю салату з морських водоростей. Для цієї ж мети можна взяти корейську моркву, свіжу зелень або будь-які овочі.

Яловичина з чорносливом в духовці

Інгредієнти:

  • 850 г яловичого м’яса (з шийної або лопаткової частини);
  • 130 г в’яленого чорносливу;
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 1 ст. фільтрованої теплої води;
  • 1 щіпка спецій для яловичини і суміш перців;
  • 1 ч. ложка насіння коріандру;
  • 3 – 4 лаврових листа;
  • кухонна сіль за смаком;
  • рослинна олія;
  • кілька стебел петрушки;
  • свіжий кріп для прикраси.

Приготування:

  • Насамперед потрібно підготувати м’ясо до подальшого запікання. Для цього його потрібно добре сполоснути холодною водою, протерти серветками або рушниками з паперу. Обов’язково зрізати зайвий жир, зчистити всі плівки та інші зайві частини гострим ножем.
  • Підготовлену яловичину нарізати тонкими брусочками. Кожен ретельно відбити кухонним молоточком, інакше вже готова яловичина може вийти занадто жорсткою.
  • Чорнослив промити і залити гарячою водою. Залишити в такому вигляді відмокати на 20 – 25 хвилин.
  • З ріпчастої цибулі зчистити лушпиння і порізати його дуже маленькими кубиками.
  • На чавунній сковороді розігріти невелику кількість рослинного масла. Обсмажити на ньому цибулю до рум’яності і підсолити.
  • Через кілька хвилин відправити до овочів м’ясні брусочки.
  • Готувати яловичину в испаряющемся соку як можна довше.
  • Як тільки рідина почне випаровуватися з сковорідки, залити в неї 1 ст. води. Додати всі приправи і лаврушку. Досолити.
  • Загасити продукти разом під кришкою на повільному вогні 10 – 15 хвилин. Перекласти майже готову яловичину в жароміцну форму.
  • Додати до м’яса розмочений і дрібно порізаний чорнослив.
  • Відправити ємність в духовку і готувати до м’якості яловичини. На цій піде 60 – 90 хвилин.

Готове м’ясо подати з будь-яким гарніром і асорті з маринованих овочів.

Свинячі відбивні в духовці з сиром і помідорами

Інгредієнти:

  • ½ Кіло свинячої корейки;
  • 2 сирих великих яйця;
  • 50 р пшеничного борошна;
  • 100 г подрібненого твердого сиру;
  • соняшникова олія;
  • 15 г свіжої зелені;
  • 2 – 3 томата;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • М’ясо порізати шматками (оптимальна товщина для кожного – 1,5 см).
  • Загорнути свинину в пакет і відбити кожен скибочку спеціальним молоточком. Використовувати потрібно сторону, на якій немає зубчиків, щоб не порвати м’ясо.
  • Обваляти кожен шматочок свинини в борошні, змішаної з сіллю і перцем. Можна додатково натерти м’ясо спеціями за смаком.
  • Вміст сирих яєць збити в піалі. Вмочити в отриману масу майбутні відбивні.
  • Шматочки, запаніровані в борошні та яйці, викласти в товстостінну сковорідку з розігрітим рослинним маслом. Спочатку обсмажити відбивні з одного боку, потім – з іншого. Досить готувати кожен шматочок по 2 хвилини.
  • Злегка обсмажене м’ясо перекласти у форму з невисокими бортами або на деко.
  • На кожен шматочок висипати невелику жменю рубаної зелені. Додати по парі кружечків томату. Зверху засипати всі подрібненим сиром.
  • Запікати м’ясо в духовій шафі при 180 – 190 градусах протягом 10 – 12 хвилин. Якщо збільшити цей час, свинину можна пересушити.

Вибираючи гарячі страви, віддайте перевагу тим, які зручно подавати невеликими порціями. В цьому відношенні витончені відбивні з начинкою стають ідеальним рішенням.

Картопля по-селянськи на гарнір

Інгредієнти:

  • 5 – 6 картопляних бульб;
  • 5 ст. л. панірувальних сухарів;
  • французькі трави;
  • кухонна сіль за смаком;
  • 5 ст. л. олії оливи;
  • суміш кольорових свіжомелених перців.

Приготування:

  • Сиру картоплю почистити, ретельно вимити і обсушити від вологи. Якщо овоч молодий, то можна залишити шкірку.
  • Висипати картопляні брусочки в глибоку миску. Додати до них французькі трави, суміш перців, сіль. Зверху залити все оливковою олією.
  • Добре перемішати картоплю і висипати його на деко, застелений пекарської папером. Розподілити в один шар.
  • Випікати гарнір при 180 – 200 градусах. Точний час залежить від особливостей духовки і товщини картопляних шматочків. Готовність можна перевірити зубочисткою. Всередині овочеві скибочки повинні стати м’якими, а зовні – покритися рум’яною скоринкою.

Подати готову картоплю з гірчичним та/або сирним соусом.

Вибираючи для себе кращі рецепти новорічних страв, варто звернути особливу увагу на ті, які вдасться повторити швидко і просто. Навіть оригінальні святкові частування можуть бути легкими й зрозумілими в приготуванні. Щоб гості напевно залишилися ситі, варто поєднувати на столі гарячі і холодні закуски, основні страви та солодощі.