Огірки по-корейськи – 6 найбільш смачних рецептів

На городі часто виростають величезні огірки, які мало хто любить вживати в їжу. Щоб знайти застосування багатому врожаю, пропонуємо приготувати салат з огірків по-корейськи. Закуска виходить незвичайною, смачною і ніхто з гостей не здогадається, що головний продукт – трохи пожовклі плоди огірків.

Огірки по-корейськи на зиму

При мінімальній кількості продуктів виходить дивовижна за смаковими якостями закуска, яка буде радувати до наступного дачного сезону. Приготувати огірки можна використовуючи плоди будь-якого розміру і ступеня зрілості.

Інгредієнти:

  • цукор – 130 г;
  • огірки – 1700 м;
  • червоний перець;
  • морква – 550 г;
  • соняшникова олія – 120 мл;
  • оцет – 120 мл (9%);
  • приправа для моркви по-корейськи – 12 м;
  • сіль – 55 г;
  • часник – 12 зубков.

Приготування:

  • У промитих огірків обрізати краю і шкірку. У переросли примірників видалити серцевину. Нарізати півкільцями.
  • Моркву натерти, використовуючи корейську тертку. Подрібнити часникові зубчики. Змішати з огірками.
  • Влити олію. Підсолити. Посипати приправою і цукром. Додати оцет. Перемішати. Настояти 5 годин.
  • Розкласти в ємності. Прикрити кришками. На дно каструлі покласти рушник. Розставити банки. Залити водою. Простерилізувати. Знадобиться 25 хвилин. Довше цього часу не стерилізують, інакше овочі придбають неапетитний вигляд.
  • Витягти банки. Закатати.

Щоб процес охолодження зимових заготовок йшов повільніше, вкривайте ємності зверху теплим пледом.

З морквою

Цей варіант нагадує традиційні мариновані огірки, але додавання спецій допомагає зробити закуску ароматною і напрочуд смачною.

Інгредієнти;

  • чорний перець – 20 горошин;
  • огірки – 4200 г дрібноплідні;
  • оцет – 220 мл (9%);
  • морквина – 560 г;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • парасольки кропу – 1 шт. на кожну ємність;
  • часник – 7 зубків;
  • цукор – 210 г;
  • приправа для моркви по-корейськи – 15 г;
  • рослинне масло – 240 мл
Дивіться також:  Варення з агрусу – 7 рецептів ароматного і корисного домашнього варення

Приготування:

  • Розрізати на чотири частини огірки. Порізати моркву.
  • Посолити. Насипати цукор. Посипати приправою. Влити масло, потім оцет. Перемішати. Настояти 5 годин.
  • Простерилізувати банки і кришки.
  • У ємності викласти парасольки. Насипати класичний перець горошком. Додати порубані часникові зубчики. Викласти промариновані овочі. Залити маринадом. Закатати.

Огірки по-корейськи з м’ясом

Закуску оцінять всі шанувальники корейської кухні. М’ясо ідеально поєднується з пікантними огірками і гострими спеціями.

Інгредієнти:

  • часник – 2 зубки;
  • яловичина – 420 г;
  • коріандр – 1 ч. ложка;
  • оцет – 2 ст. ложки;
  • цукор – 0,5 ч. ложки;
  • огірок – 4 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • соєвий соус – 4 ст. ложки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • червоний мелений перець – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Нарізати соломкою огірки. Довжина потрібна 5 сантиметрів.
  • Підсолити і настояти 17 хвилин.
  • Нарізати м’ясо, потім перець. За формою робіть соломкою. Цибуля знадобиться півкільцями.
  • Злити сік з огірків. Віджати. Якщо не відокремте сік від свіжих огірочків, то салат буде зіпсований, так як стане дуже водянистим. Присипати гострим перцем і коріандром. Підсолодити. Натерти пропущеними через прес часниковими зубками.
  • Розігріти сковороду. Влити олію і покласти яловичину. Засмажити. Влити соєвий соус і закинути цибулю. Смажити 3 хвилини. Перекласти до огірків.
  • Посипати солодким перцем. Полити оцтом. Настояти 4 хвилини. Перемішати.

З приправою для корейської моркви

Оригінальність зимової заготівлі надають зерна французької гірчиці. Салат виходить хрустким і пікантним.

Інгредієнти:

  • огірок – 7200 м;
  • приправа для моркви по-корейськи – 3 ч. ложки;
  • перець – 2 ч. ложки чорного;
  • морква – 6 шт.;
  • гірчиця в зернах – 6 ст. ложок;
  • часник – 13 зубков;
  • червона мелена паприка – 2 ч. ложки;
  • цукор – 12 ст. ложок;
  • оцет – 310 мл (9%);
  • велика сіль – 6 ст. ложок;
  • соняшникова олія – 240 мл;
  • коріандр – 2 ч. ложки.
Дивіться також:  Варення з груш – 10 рецептів

Приготування:

  • Зрізати хвостики з огірків і нарізати часточками. Натерти на корейській тертці моркву. Надіслати до огірків. Залити олією. Посипати приправою по-корейськи. Насипати перець. Додати порубані часникові зубки. Присипати паприкою. Підсолити і підсолодити. Перемішати. Відставити на 3 години.
  • Розкласти салат з огірків по-корейськи в стерилізовані банки. Закатати.

Для салатів можна використовувати будь-які за розміром огірки. Головна умова – свіжість овочів. Бажано вибирати тільки зірвані з кущів плоди.

Найсмачніший рецепт з переросли огірків в томаті

Чудова варіація для перезрілих овочів. Салат по достоїнству оцінять любителі екзотичної кухні. Приготувати заготовки дуже просто, головне дотримуйтесь рекомендацій.

Інгредієнти:

  • перерослі огірки – 3300 г;
  • томатний соус – банку;
  • гостра паприка – 1 стручок;
  • часник – 110 г;
  • велика сіль – 2 ст. ложки;
  • зрілі помідори – 1700 м;
  • цукор – 130 г;
  • перець солодкий – 4 шт.;
  • соняшникова олія – 130 мл;
  • столовий оцет – 130 мл (6%).

Приготування:

  • Нарізати огірки. Потрібні довгі поперечні часточки.
  • Нарізати помідори. Витягти з перців насіння і порізати. Очистити часникові зубчики. Помістити в м’ясорубку. Подрібнити. Залити огірки.
  • Влити томатний соус. Додати стручок паприки. Підсолодити. Насипати сіль. Влити олію. Перемішати.
  • Варити 20 хвилин. Залити оцтом. Розмішати. Простерилізувати тару і залити салат. Закатати.

Будь-який із запропонованих салатів можна вживати відразу.

Правильна нарізка, запорука відмінного страви

Корейські огірки гідно замінюють звичні соління і мариновані овочі. Для приготування вибирайте плоди однакової форми і нарізайте однаковими брусочками, кружечками або півкільцями. При правильній підготовці, заготівлі промаринуются рівномірно і порадують чудовим смаком.

Якщо плоди різних розмірів, скористайтесь терткою для моркви по-корейськи. Подрібнені огірки швидше промаринуются, а зовнішній вигляд салату стане значно привабливіше.

Дивіться також:  Капуста, маринована на зиму в банках – 10 рецептів приготування