Оладки на кефірі – 11 рецептів пишних оладок

Свіжоспечені оладки на кефірі напевно своїм приголомшливим ароматом швидко зберуть на кухні всіх домашніх. А готуються вони дуже просто. Можна нескінченно удосконалити класичний рецепт страви на свій смак, наприклад, додаючи фрукти, ягоди, спеції, зелень.

Класичні пишні оладки на кефірі

Цей рецепт подобається господиням з-за необхідності возитися з дріжджами. До його складу входять: 240 мл середньо жирного кефіру, 0,5 ч. л. харчової соди, яйце, 130 г білого борошна, 1 ст. л. цукру-піску.

  • У кефір висипається харчова сода, і маса залишається на деякий час.
  • Яйце збивається з цукровим піском. Не потрібно додавати занадто багато солодощі, інакше випічка буде підгоряти. Якщо оладки вийдуть недостатньо солодкими, краще готову страву посипати пудрою.
  • Після додавання кефіру з содою і борошна замішують однорідне тісто.
  • Смажиться ласощі у великій кількості олії до орєхово-золотистого кольору на середньому вогні.
  • Готове частування притрусити цукром або пудрою.

    Рецепт без додавання яєць

    В будинку закінчилися яйця? Не біда, кефірні оладки вийдуть смачними і без них. Будуть використовуватися наступні інгредієнти: 170 г борошна, 1/3 ч. л. харчової соди і дрібної солі, 220 мл середньо жирного кефіру, 1,5 ч. л. цукру.

  • У кефір, постояв пару годин при кімнатній температурі, висипається цукор і сіль.
  • Далі в 2-3 прийоми невеликими порціями додається просеянная борошно. Це важливо для майбутньої пишноти страви.
  • Сода додається останньої, після чого всі компоненти енергійно вимішуються. Довго цього робити не можна.
  • Нехай тісто «відпочине» пару хвилин, після чого з неї можна пекти мініатюрні оладки.
  • Оладки на кефірі без яєць потрібно готувати відразу після замішування маси. Залишати її на потім (особливо на наступний день) не слід.

    Пишні оладки на кефірі швидкого приготування

    Цей рецепт підходить для сніданку. Тісто не потрібно довго наполягати, можна відразу випікати частування. До його складу входить: пів літра кисломолочного продукту будь-якої жирності, 2 маленькі ложки цукру-піску, пара курячих яєць, 310 г борошна, пів чайної ложки дрібної солі і соди.

  • У трохи теплий кефір додаються яйця, збиті до піни з сіллю і цукром-піском.
  • Далі в масу засипається сода.
  • Пшеничне біле борошно просіюється в тісто, після чого всі компоненти ретельно вимішуються.
  • Можна ще більше прискорити процес, використовуючи міксер на мінімальній швидкості.
  • Порція для одного виробу складе ст. л. тіста.
  • Смажити на добре розігрітому жирі.
  • Перед подачею ласощі щедро полити медом.

    З додаванням ваніліну

    За цим рецептом випічка вийде особливою – з приголомшливим кондитерським ароматом. Вся справа в додаванні ваніліну – 1 стандартного пакетика. Крім нього використовується: 1 ст. борошна, щіпка солі, середнє яйце, 0,5 ч. л. харчової соди гашеного, 230 мл нежирного кефіру, 3 ст. л. білого цукру.

    Дивіться також:  Сочники з сиром з пісочного тіста – 6 рецептів приготування

  • Першим ділом в глибокій широкій мисці змішуються всі сипучі компоненти. Пшеничне борошно при цьому ретельно просіюється (бажано, не менше 2 разів).
  • В окремій мисці з’єднується яйце і кефір. Маса злегка збивається віночком. Важливо, щоб кисломолочний продукт не був холодним, інакше тісто в підсумку може мати сірий неапетитний відтінок. Крім того, краще всього підходить для оладок саме 2-3-денний напій. Але підійде для обговорюваного страви і свіжий.
  • У суміш порціями всипається біле борошно, всі продукти ретельно вимішуються.
  • Залишилося з’єднати вміст двох мисок і розбовтати масу віночком, щоб не залишилося грудочок.
  • Після додавання в тісто гашеного соди воно залишається на кілька хвилин.
  • На сковороду виливати мініатюрні порції, щоб вони встигали добре просмажиться.
  • Частування чудово поєднується з підсолодженої сметаною.

    Бананово-вівсяні оладки

    Такі оладки в підсумку вийдуть менш пишними, ніж за попереднім рецептом, але теж дивно смачними. Виходячи з їх складу, страва виявиться ще і корисним: 220 г вівсяних пластівців, 1 стиглий, але не чорний банан, щіпка солі, 2 ст. л. натурального бджолиного меду, 1 ст. середньо жирного кефіру, сире куряче яйце.

  • Вівсяні пластівці потрібно подрібнити спеціальною насадкою блендера або в кавомолці. Маса в підсумку по виду повинна нагадувати борошно грубого помелу.
  • Вівсянка змішується з яйцем і не холодним кефіром. Туди ж висипається сіль.
  • Тісто майже готове, залишилося добре додати розім’яту виделкою банан і рідкий мед, кількість якого можна регулювати по своєму смаку.
  • Після чергового перемішування смажити оладки на розпеченій сковороді до золотавості країв.
  • Подається ласощі з натуральним йогуртом.

    Запечені в духовці з яблуками

    Щоб скоротити калорійність смачного сніданку, можна готувати оладки не на сковороді з жиром, а в духовій шафі, та ще й доповнити частування свіжим яблуком. В склад рецепта входить: яйце, 1 ч. л. соди, 220-230 г борошна, пакетик ванільного цукру, 120 мл максимально густого кефіру, 3-4 ст. л. борошна. Яблук буде достатньо двох.

  • Фрукти очищаються від шкірки і дрібно ріжуться.
  • Яблучні кубики перемішуються з нехолодным кефіром, двома видами цукру і яйцем. Можна злегка збити компонент віночком.
  • В окремій чашці перемішується негашене сода з борошном.
  • Дві суміші з’єднуються і добре вимішуються. Маса повинна вийти досить густий.
  • Випікаються на пергаменті 15-20 хвилин в добре розігрітій духовій шафі.
  • Дивіться також:  Рулет з маком – 7 смачних рецептів

    Готове частування можна полити сметаною, посипати цукром і ще на пару хвилин повернути в духовку.

    Пишне ласощі з сиром

    Якщо хтось з домашніх не любить корисний сир, то можна запропонувати різні оригінальні варіації його приготування. Наприклад, у формі оладок. Крім пачки 200 грамового сиру, підготувати: 80 г цукру-піску, стакан кефіру, щіпку солі, 9-10 ст. л. просіяного борошна, 2 середніх яйця, 5 г мелених мандаринових кірочок і така ж кількість соди.

  • Яйця розбиваються в глибоку чашку – солятся, підсолоджують і злегка збиваються міксером.
  • Сир окремо розтирається з кефіром.
  • Далі з’єднується яєчна і сирна суміш.
  • В масу борошно висипається з мандариновими корочками і негашеного содою.
  • Тісто має бути густуватим. Орієнтуючись на цей параметр, можна збільшувати рекомендовану кількість борошна.
  • Півгодини тісто повинно стояти під кришкою.
  • По закінченню вказаного часу його не можна перемішувати.
  • Пишні оладки на кефірі смажаться на сковороді, накритою кришкою.
  • З готового блюда прибрати зайвий жир з допомогою паперових серветок.

    Бездріжджові оладки на кефірі з розпушувачем

    В наступному рецепті розкриваються секрети по-справжньому «пухових» кефірних оладок. Дивно, але в їх складі не буде дріжджів, лише: яйце, 1 ст. кефіру, по ¼ маленької ложки соди і солі, 90 г жирного масла, 18 г розпушувача, 1 ст. борошна, 3-4 ст. л. цукру-піску.

  • У злегка підігрітий кисломолочний продукт додається рідке гаряче вершкове масло. Розтопити його зручно, наприклад, в мікрохвильовці.
  • Коли компоненти в процесі помішування злегка охолонуть, до них влити яйце.
  • Окремо борошно просіюється з сіллю, негашеного содою і розпушувачем.
  • Акуратно з’єднуються обидві суміші, після чого до них підсипається цукровий пісок.
  • Занадто довго заважати тісто не потрібно, інакше воно «отяжелеет».
  • Смажать оладки на сухій сковорідці.
  • Подається частування з джемом або згущеним молоком.

    З додаванням дріжджів

    Тих господинь, які звикли працювати з «живими» дріжджами, точно зацікавить такий рецепт. Для нього використовується: 380 мл середньо жирного кефіру, 1-2 сирих яйця (залежно від розміру), 2 ст. л. цукру-піску, 2 ст. просіяного білої борошна, 1 ст. л. неароматного масла, щіпка солі. Дріжджів буде потрібно близько 20 р.

  • Кефір гріється до температури людського тіла, змішується з раскрошенными дріжджами, дрібною сіллю і цукром-піском. Всі сипучі компоненти повинні повністю розчинитися в теплому кисломолочному продукті.
  • В майбутнє тісто всипається борошно, виливається масло. Можна поліпшити його смак і аромат за допомогою ванільної есенції. Маса після вимішування повинна вийти дуже пластичною.
  • Перед смаженням оладок тісто буде вистоюватися в теплі під сухою серветкою близько години.
  • Готується страва до красивої скориночки.
  • Дивіться також:  Шарлотка в мікрохвильовці – 5 простих і смачних рецептів

    Коли тісто досить перебродить, воно почне опускатися. Це означає, що з ним можна працювати далі.

    З зеленою цибулею

    Відомі цікаві рецепти кефірних оладок з несолодкими добавками. Наприклад, можна доповнити їх свіжим зеленим цибулею (80 г), додавши страви, таким чином, пікантності. Також слід використовувати: 180-190 г борошна, по половинці чайної ложки солі і соди, 1 склянка нежирного кефіру, сире яйце. Як приготувати оладки з зеленим цибулею, детально описано далі.



  • Сода змішується з кисломолочним продуктом, і ємність з цими компонентами отставляется в бік.
  • Зелень дуже дрібно ріжеться. Зручно використовувати для цього спеціальні ножиці.
  • В окремій чашці перемішується борошно з яйцем і сіллю.
  • Залишилося з’єднати всі три частини.
  • Після ретельного замісу можна приступати до процесу смаження.
  • Готувати страву потрібно на гарячій, але не розпеченій посуді з невеликою кількістю жиру.
  • З такою випічкою відмінно поєднується будь-яка зелень. Наприклад, варто поекспериментувати з петрушкою або кропом. Деякі гурмани використовують для цього кінзу, селеру та інші свіжі ароматні трави.

    З лимоном

    З цим фруктом страва набуває насичений цитрусовий смак і аромат. Але ось замінювати лимон лаймом не слід. Крім одного фрукта, в рецепті буде використовуватися: 270 мл кефіру середньої жирності, ¼ ч. ложки харчової соди, куряче яйце, 170 р. білої борошна вищого сорту, 3 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. неароматного соняшникової олії.

  • Нехолодну кефір, добре перемішаний з харчовою содою, залишається до збільшення маси в об’ємі приблизно в 2 рази.
  • З лимона видавлюється пара столових ложок соку, а його цедра обережно натирається на тертці з самими дрібними осередками. Достатньо однієї маленької ложки запашного продукту.
  • У кефір додається цукор і яйце. Після легкого збивання в масу відправляється цедра.
  • За допомогою віночка або міксера (на мінімальній швидкості) маса набуває однорідне стан.
  • Залишилося в миску з основою всипати через сито борошно пшеничне. Після вливання соняшникової олії, всі продукти знову добре збиваються.
  • Готуються лимонні оладки на сухій сковорідці. Масло є в тесті. Можна лише змастити посуд перед першою порцією частування силіконової пензликом, змоченої в будь-якому жирі.
  • Прекрасно поєднується з таким ласощами будь-ягідний або фруктовий джем.