Оладки на молоці — 17 рецептів смачного приготування вдома

Пампушки, тупоськи, млинці, звичайно, хороші, але оладки на молоці — краще! Можна зібрати чудовий кулінарний калейдоскоп з майстерно приготованих домашніх виробів. Особливість старовинного страви проявилася не тільки в чудовому смаку апетитного страви, але і в тому ніжному назві, яким люди нарекли улюблена страва.

Тісто для оладок

Уміння чекати — головна вимога в приготуванні оладок. Завжди враховуємо, що найкращим виходить тісто, постоявшее в холодильнику не менше одного дня!

Умови смачного домашнього приготування тіста на молоці:

  • Всі використовувані інгредієнти дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб вони придбали температуру приміщення, в якому будемо створювати наші кулінарні шедеври.
  • Незбиране молоко відрізняється відсутністю в ньому кислого середовища, що сприяє розчиненню харчової соди, створення повітряного тіста. Для усунення такого недоліку», включаємо в рецепт оладок на молоці якісні дріжджі.
  • Замішуючи тісто, орієнтуємося на отримання консистенції, схожої зі сметаною. Щільність приготованого продукту не може перевищувати 15%. Приготовлена маса повинна бути настільки густий, щоб при розміщенні на сковороді вона не стікала з ложки, а ніби «сваливалась» з неї.
  • Велику поширеність отримало приготування домашнього тесту на основі гречаних, вівсяних, ячмінних та інших круп. Якість готових виробів безпосередньо залежить від сорту обраної борошна: чим вище — тим краще!
  • Продукти, що використовуються в якості начинки, нарізаємо на дрібні частини, додаємо дозовано, не зловживаючи кількістю.
  • Щоб тісто не втратило свої найкращі якості перед його використанням, насамперед, розігріваємо суху сковороду, потім поміщаємо жир, а вже потім викладаємо порції приготованого продукту.

Оладки на молоці — класичний рецепт

Існує думка про те, що ці вироби готуються виключно на кефірі. Представлені рецепти оладок на молоці спростовують таке твердження. Отримані вироби відрізняються ніжністю, приємним смаком і дуже привабливим виглядом.

Інгредієнти тесту:

  • молоко незбиране (2,5%) — 200 мл;
  • звичайний цукор — 30 г;
  • просеянная борошно 130 г;
  • вершковий жир — 50 г;
  • пакетик розпушувача — 15 г;
  • яйце;
  • щіпка солі;
  • пряжене чи олію — 100 мл

Покрокове приготування:

  • Кладемо в чашу яйце, додаємо цукор-пісок, щіпку солі, ретельно збиваємо склад, потім додаємо розпушувач і половину кількості просіяного борошна. Перемішуємо продукти.
  • Тепер вливаємо ½ частину цілісного молока, віночком з’єднуємо розміщені компоненти, додаємо решту пшеничне борошно і молоко, що залишилося.
  • Вимішуємо складу більш густої консистенції, ніж на млинці, розбиваємо всі грудочки. Таке тісто можна набирати ложкою, не боячись, що воно стече зі столового приладу. Залишаємо продукт хвилин на 20 для «відпочинку». При наявності часу, завжди дотримуємося це умова, за що продукт «віддячить» пишністю смаку.
  • Далі нагріваємо сковороду викладаємо рослинний або топлений жир, формуємо оладки, підсмажуємо 2 хвилини, силіконової лопаткою перевертаємо, таким же чином прогріваємо верхню частину пампушок до утворення на них хрусткої скоринки. Після кожної порції поповнюємо шар жиру.
  • Надлишки масла видаляємо за допомогою паперових серветок, на які маємо зняті зі сковороди румяненькие вироби.

Готуємо на сніданок на швидку руку

Необхідні продукти:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • молочна сироватка — 1 склянка;
  • щіпка солі;
  • сода харчова — 1 ч. л.;
  • пакетик ваніліну;
  • пісне масло.

Приготування:

  • Просіюємо в миску борошно, додаємо соду, цукор-пісок, сіль, добре перемішуємо компоненти.
  • Поступово тонкою цівкою, вливаємо молочну сироватку, віночком швидко з’єднуємо продукти, розбиваючи найменші грудочки. Отримуємо масу, за консистенцією схожу з домашньою сметаною. Якщо отриманий склад недостатньо густий, додаємо невеликими порціями борошно, поки маса не набуде необхідні якості.
  • Розігріваємо сковороду вливаємо трохи олії. Щоб тісто легко сходило з ложки, занурюємо її у воду, потім відбираємо частина приготовленого складу, акуратно викладаємо в гарячий жир. Таким способом розміщуємо такі порції, намагаючись формувати приблизно однакові вироби.
  • Підсмажуємо оладки на тихому вогні, перевертаємо кружечки, закрити посуд кришкою. Таким прийомом користувалися наші бабусі, випікаючи повітряне, незрівнянне на смак страву.

На отримання апетитного і ситного сніданку на швидку руку витрачаємо не більше 15 хвилин.

Пишні оладки на молоці і дріжджах

Склад інгредієнтів:

  • просеянная борошно — 500 г;
  • швидкі дріжджі — 10 г;
  • незбиране молоко — 400 мл;
  • звичайний цукор — 100 р.

Поетапне приготування:

  • Нагріваємо в сотейнику молоко до теплого стану (близько 40 °C). Виливаємо рідину в миску, додаємо білий цукор, щіпку солі, ретельно все перемішуємо до повного розчинення сипучих компонентів.
  • На наступному етапі розпускаємо в молочній суміші сухі дріжджі, залишаємо складу на чверть години для активізації живих бактерій.
  • Коли маса піднялася пишною «шапкою», приєднуємо невеликими порціями борошно, перемішуємо вінчиком компоненти їжі, видаляємо всі грудочки.
  • Тепер можна приступити до випікання апетитних виробів. Відбираємо ложкою частину тіста, викладаємо на сковороду, розміщуючи можливу кількість порцій.
  • Намагаємося не допускати зіткнення. Щоб оладки стали пишними, добре пропеченными, смажити їх потрібно на середньому вогні.
  • Залишилося використовувати тісто, викласти стопку золотистої здоби на тепле блюдо, подати зі сметаною, джемом або ароматним сиропом.
Дивіться також:  Бананові оладки – 8 рецептів приготування

Оладки на молоці без дріжджів

Наша фантазія воістину безмежна, про що свідчить оригінальний спосіб отримання смачних виробів, запечених в духовці. Процес приготування в запропонованому варіанті скорочений до мінімуму, так як в ньому відсутня стадія смаження оладок.

Необхідні продукти:

  • просеянная борошно 130 г;
  • цукор-пісок — 50 г;
  • охолоджене незбиране молоко — 180 мл;
  • яйце;
  • пакетик розпушувача;
  • ванілін;
  • масло (топлене або соняшникова).

Спосіб приготування:

  • У зручній чаші розтираємо яйце і цукор-пісок, поки білі кристали повністю не розчиняться. У солодкий складу вливаємо холодне молоко, збиваємо міксером компоненти в однорідну масу.
  • Окремо змішуємо просіяне борошно, розпушувач тіста. Приєднуємо ванілін або корицю, викладаємо сипучий складу в молочну суміш.
  • Додаємо ложку рослинного жиру, замішуємо тісто, отримуємо масу текучої консистенції. У представленому рецепті нам потрібно саме такий склад продукту.
  • Розстилаємо на деко пекарську папір, обробляємо лист маслом. Набираємо тестоложкой, роблячи це таким же чином, як якщо б смажили оладки на сковороді. Розміщуємо порції на невеликій відстані один від одного, щоб в печі вони не перетворилися в апетитний пиріг. Все ж ми збираємося порадувати сім’ю смачними оладки на молоці без дріжджів.

На випікання пишних виробів витрачаємо до 12 хвилин (t 180 °C), що значно менше, якби смажили страву.

Оладки без яєць

Секрет представленого рецепта укладений правильно вивіреному балансі між компонентами тіста, а також послідовності їх з’єднання. Дотримання цих умов дозволяє отримати ніжне і дуже смачне блюдо.

Продукти:

  • незбиране молоко (1%) — 250 мл;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • бутильована вода — 25 мл;
  • звичайний цукор — 25 г;
  • ваніль або кориця — за бажанням;
  • борошно пшеничне — 180 г;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 40 р.

Покрокове приготування:

  • Змішуємо в чаші попередньо просіяне борошно, розпушувач, дрібку солі, цукор, ваніль або корицю.
  • В іншому посуді з’єднуємо незбиране молоко, бутильовану воду, свіже топлене або рослинне масло.
  • Підготовлені рідкі компоненти поміщаємо в сипучий складу (не навпаки!), змішуємо продукти, працюючи без особливого ентузіазму». В даному випадку гладка структура тесту нам не потрібна. Інакше оладки можуть бути жорсткими і немов «гумовими».
  • Нагрівання сковороди бажано починати до початку приготування тіста, на що ми витратили зовсім небагато часу.
  • Далі діємо звичним способом. Налаштовуємо середню висоту полум’я, відбираємо ложкою частину ароматну масу, викладаємо кружечки на дно обробленої маслом сковороди.
  • Швидко (по 2 хвилини) підсмажуємо обидві сторони кожного виробу до отримання золотистого відтінку. Перевертаючи оладки, робимо це швидко, щоб верхній, ще не пропечений шар, не «втік»!

Вищим задоволенням стане шоколадний сироп, яким поливаємо гарячі вироби. Справжнє джерело гормонів щастя і радості!

Оладки на кислому молоці

Як ні сумно, іноді, повертаючись з магазину з покупками, виявляємо замість свіжого, кисле молоко. Ну не бігти ж назад через пачки простроченого продукту! Тим більше, що з’явився привід приготувати чудово смачні оладки.

Необхідні інгредієнти:

  • просеянная борошно — до 400 м;
  • кисле молоко — 500 г;
  • цукор-пісок — 50 г;
  • сода харчова сіль — ½ ч. л.;
  • яйця — 2 шт.

Спосіб приготування:

  • Вливаємо в чашу кисле (подкисшее), молоко, додаємо харчову соду, сіль, цукор і свіжі яйця.
  • Просіваємо в ємність з розміщеними продуктами пшеничне борошно, перемішуємо компоненти з допомогою виделки або віночка. Наше завдання — отримання «комковатого» тесту густої консистенції. У цьому секрет представленого рецепта.Тільки при дотриманні цієї умови приготовлені вироби вийдуть ніжними, смачними і привабливими.
  • Далі підбираємо посуд більшої ємності, ніж та, в якій приготоване тісто. Наливаємо в таз (каструлю) гарячу воду, акуратно встановлюємо у рідину чашу з продуктом, залишаємо на 20 хвилин.
  • Настоявшуюся масу більше не розмішуємо! У цьому секрет приготування оладок на кислому молоці. Тепер прогріваємо сковороду ложкою набираємо тісто, викладаємо в гарячий жир.
Дивіться також:  Тісто для шарлотки — 8 рецептів приготування

Ситні оладки з ковбасою

Представлений рецепт має безсумнівні переваги. Тісто, приготоване за кулінарним правилами, «проживе» без холодильника до 6 годин. Спокійно беремо таку заготовку на дачу, не побоюючись за її якість. По прибутті на місце за п’ять хвилин отримуємо смачну і ситну їжу.

Необхідні інгредієнти:

  • ковбаса і сир — 300 г будь-яких продуктів;
  • свіжа сметана — 100 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • просеянная борошно — 60 г;
  • пісне (топлене) масло;
  • спеції, зелень використовуємо за вподобанням.

Спосіб приготування:

  • Крупно тертий сир покласти в зручну посуд, додаємо сметану, яйця і борошно. Перемішуємо компоненти тіста.
  • Приєднуємо нарізані кубиками ковбасні вироби (сосиски, «Докторську», карбонад або шинку), нарубану зелень, ложечку ароматного рослинного жиру.
  • Ретельно вимішуємо склад, забезпечуємо його улюбленими спеціями. Сіль не потрібна, так як її вистачає в м’ясних продуктах. Залишилося нагріти сковороду з олією, викласти порції тіста, підсмажити ситна страва, отримати чудовий сніданок або вечерю.

Оладки на молоці з содою

Необхідні продукти:

  • двовуглекислий натрій (сода) — ½ ч. л.;
  • борошно просеянная — 300 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • оцет столовий — 5 р;
  • незбиране молоко — 200 мл;
  • білий цукор — 50 г;
  • щіпка солі і олію.

Покрокове приготування:

  • З’єднуємо цукор-пісок з яйцями, міксером збиваємо суміш до розчинення солодких кристалів, отримання пінної «шапки».
  • Вливаємо в пишну масу тепле молоко, перемішуємо склад, потім просіваємо невеликими частинами борошно.
  • В останню чергу додаємо харчову соду погашену оцтом, знову з’єднуємо продукти до однорідного стану. Залишаємо тісто в теплі на чверть години.
  • Остаточно перемішуємо настоявшуюся масу. Прогріваємо сковороду з маслом, підсмажуємо рум’яні пампушки з хрусткою скоринкою.

Як приготувати оладки з бананом

Використання банана, відомого своєю в’язкої сумішей, забезпечить якість тесту, додасть оладкам особливий смак і аромат.

Продукти для страви:

  • зрілий банан;
  • пакетик розпушувача;
  • білий цукор — 40 г;
  • незбиране молоко — 150 г;
  • яйце;
  • просеянная борошно — 150 г;
  • олія соняшникова.

Поетапне приготування:

  • Подрібнюємо очищений від шкірки банан до консистенції пюре, поміщаємо продукт в чашу. Додаємо яйце, цукор-пісок. Перемішуємо ароматні компоненти, потроху вливаючи незбиране молоко.
  • Поєднавши необхідні інгредієнти, додаємо розпушувач, щіпку солі, просіяне борошно. Замішуємо тісто, отримуючи текучий, але густий склад.
  • Підсмажуємо бананові оладки звичним способом в розпеченій з маслом сковороді. Маємо на увазі, що запашну ягоду можна додавати в тісто, розділивши на кубики. І, повірте на слово, це дуже смачно!

Оладки з додаванням яблук

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • звичайний цукор — 80 г;
  • просеянная борошно — 200 г;
  • яблука — 2 шт.;
  • незбиране молоко — 20 мл;
  • сода харчова — 6 м;
  • щіпка солі;
  • необхідну кількість масла (топленого або соняшникової).

Спосіб приготування:

  • Викладаємо в миску яйця, білий цукор, трохи солимо. Збиваємо суміш віночком або міксером, вливаємо незбиране молоко, продовжуємо з’єднання продуктів.
  • Додаємо невеликими частинами просіяне борошно, потім погашену оцтом соду, нарешті, остаточно збиваємо складу.
  • Видаляємо серцевину, крупно натираємо яблука, викладаємо на тісто. Акуратно перемішуємо продукти, смажимо оладки в прогрітій з маслом сковороді.

Посипаємо пишні вироби густим шаром пудри цукру, або подаємо зі сметаною, пахучим медом.

Сирні оладки

Необхідні продукти:

  • яйце;
  • просеянная борошно — 120 г;
  • білий цукор — 50 г;
  • свіжий сир — до 200 м;
  • незбиране молоко — 100 мл;
  • сода — 5 р.

Покрокове приготування:

  • З’єднуємо в чаші сир і яйце, поміщаємо звичайний цукор, щіпку солі, погашену соком лимона або оцтом соду. Перемішуємо компоненти.
  • Додаємо просіяне пшеничне борошно, вливаємо незбиране молоко, робимо заміс тіста. Незалежно від вибраного рецепту оладок, консистенцію маси завжди регулюємо кількістю використовуваної борошна. У нашому випадку приготовлений склад буде нагадувати густу сметану.
  • Остаточно розмішуємо тісто, смажимо оладки до отримання двосторонньої рум’яної скоринки.

Готуємо з додаванням родзинок

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • цукор-пісок — 70 г;
  • незбиране молоко (кисле або свіже) — 250 мл;
  • борошно — до 300 м;
  • родзинки — 120 г;
  • сода харчова — 12 м;
  • рослинний жир — за необхідності.

Приготування:

  • Заливаємо родзинки без кісточок теплою водою, залишаємо ягідки на час в рідині.
  • Збиваємо до стійкої піни білки, акуратно відокремлені від курячих жовтків, потім приєднуємо цукор. Продовжуємо працювати міксером до повного розчинення солодких кристалів.
  • Додаємо дрібку солі і жовтки, перемішуємо склад, потім вливаємо незбиране молоко, приєднуємо погашену оцтом соду і просіяне борошно. Виробляємо заміс густого тесту, додати віджатий від води родзинки.
Дивіться також:  Випічка з гарбуза – 11 простих рецептів

Підсмажуємо оладки на повільному вогні, забезпечуючи виробів гарне внутрішнє прогрівання. У подарунок за свої труди отримуємо дуже смачна страва з дивовижно хрусткою скоринкою.

Вівсяні оладки для дітей на молоці

Необхідні продукти:

  • яйце;
  • незбиране молоко — 500 мл;
  • пластівці вівсяні (Геркулес) — 100 г;
  • цукор-пісок — 25 г;
  • борошно — 150 г;
  • сода харчова — ½ ч. л.;
  • пісне масло;
  • щіпка солі.

Поетапне приготування:

  • Заливаємо «Геркулес» вскипевшим цільним молоком, залишаємо на півгодини в такому стані для набухання.
  • Вбиваємо в підготовлені вівсяні пластівці яйце, додаємо цукор, щіпку солі, просіяне борошно, погашену оцтом соду. Замішуємо тісто, отримуємо складу, по консистенції схожий з густою домашньою сметаною.
  • Набиваємо ложкою частину вівсяної маси, викладаємо на розігріту сковороду з маслом можливу кількість вівсяних оладок.
  • Обсмажуємо вироби з двох сторін на тихому вогні до отримання легкої скоринки.

Солодкі шоколадні оладки

Представляємо справжнє шоколадне диво — вишуканий делікатес, однаково улюблений дітьми і дорослими лакомками.

Склад продуктів:

  • яйце;
  • цукор-пісок — 60 г;
  • какао-порошок -20 г;
  • незбиране молоко — 170 мл;
  • борошно — 70 г;
  • щіпка солі;
  • пісне або соняшникову олію.

Поетапне приготування:

  • Вбиваємо в чашу яйце, висипаємо звичайний цукор і трохи солі. Перемішуємо вінчиком продукти, потроху вливаємо незбиране молоко, ретельно з’єднуючи інгредієнти до повного розчинення солодких кристалів.
  • Далі поміщаємо високоякісний порошок какао, робимо заміс тіста, доводимо до складу консистенції магазинної (не дуже густий) сметани.
  • Збризкуємо нагріту сковороду маслом, відбираємо ложкою трохи тіста, підсмажуємо виріб з обох сторін. Швидко використовуємо весь підготовлений склад.

Викладаємо солодкі вироби стопкою, поливаємо згущеним молоком або карамеллю. Чудове частування доповнюємо чашкою ароматного чаю.

Апетитні оладки з беконом і сиром

Родзинкою представленого рецепта стане англійський сир «Chedder», здатна облагородити тісто своїми унікальними пряними нотками з відчутним горіховим відтінком. Виробники називають цей продукт «насолодою смаком».

Інгредієнти:

  • незбиране молоко — 200 мл;
  • бекон солоний — 270 г;
  • борошно пшеничне (130 м) і кукурудзяна (30 г);
  • розпушувач — 15 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сода харчова — 15 г;
  • сир (бажано «Чеддер» або інший сорт) — 60 г;
  • пісне масло — 30 р.

Приготування:

  • Бекон обсмажуємо до рожевого кольору протягом 4 хвилин, потім дрібно нарізаємо.
  • Викладаємо в зручну посуд яйця і незбиране молоко, добре збиваємо міксером до отримання однорідної суміші.
  • Просіваємо в чашу обидва види борошна, додаємо дрібку солі, погашену оцтом соду. Вливаємо в сипучі продукти молочну суміш, перемішуємо компоненти не дуже ретельно, допускаючи наявність грудочок.
  • Акуратно вводимо в тісто шматочки бекону, стружку дрібно тертого сиру чеддер, делікатно перемішуємо отриману масу.
  • Викладаємо ложкою порційні частини тесту, обсмажуємо вироби на гарячій сковороді з олією до утворення рум’яної скоринки.

Оладки на молоці з копченою грудинкою

Склад продуктів:

  • бульби картоплі -3 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • копчена грудинка — 200 г;
  • незбиране молоко — 70 мл;
  • цибулина;
  • зубки часнику — 4 шт.;
  • пісне масло;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Крупно натираємо очищений від шкірки картоплю (можна нарізати дрібною соломкою). Отриману масу промиваємо під водяним струменем, обсушуємо рушником, покласти в зручну чашу.
  • Вливаємо в картопляний складу гаряче молоко, перемішуємо продукти. Додаємо яйця, дрібно нашатковану цибулю, подрібнені зубки часнику. Забезпечуємо компоненти їжі сіллю і перцем, ретельно вимішуємо тісто.
  • Прогріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, формуємо круглі вироби, обсмажуємо звичайним способом.
  • Обробляємо деко рослинним жиром, викладаємо оладки в три шари, між якими розміщуємо тонко нарізані шматочки копченої грудинки.
  • Відправляємо страву на 40 хвилин в духову шафу, запікаємо при температурі 190 °C.

Секрет виготовленої страви полягає у взаємній гармонії смаків сформованого страви. Грудинка вбере сік випічки, яка, у свою чергу, «перейметься» ароматним жиром копченості.

Отримати кращі оладки на молоці з першого разу, можливо, трохи складно. Однак нам нікуди поспішати, а тому продовжуємо задоволення, відкриваючи для себе нові рецепти цього смачного старовинного страви.