Оладки на воді – 5 смачних рецептів приготування

Деякі думають, що оладки на воді – це несмачно, але це зовсім не так! Якщо приготувати їх правильно, то вийдуть вони нітрохи не гірше, ніж на кефірі і такі ж пишні.

Класичні оладки на дріжджах на воді

Оладки на дріжджах на воді робляться просто, але доведеться трохи почекати, поки підніметься тісто.

Необхідні продукти:

  • три великих ложки цукру;
  • 0,3 кг борошна;
  • 0,25 літра теплої води;
  • щіпка солі;
  • півтори ложки дріжджів.

Процес приготування:

  • У склянку з теплою водою помістіть сіль з цукром і дайте їм розчинитися. Додайте дріжджі, залиште на десять хвилин для настоювання.
  • Всипте борошно в глибоку ємність, залийте підготовленою сумішшю з дріжджів, перемішайте. Повинна вийти досить густа маса. Якщо у вас вийшла жидковатая, додайте ще борошна.
  • Прикрийте миску і залиште на 40 хвилин, після закінчення яких маса повинна піднятися і її можна використовувати для подальшого готування.
  • Набирайте невелику кількість тіста за допомогою ложки, покладіть на сковороду і смажте на олії по кілька хвилин з двох сторін.

Загрузка...

Без додавання яєць

Оладки на воді без яєць можна вважати пісними. Так само це чудовий рецепт для тих, у кого просто не знайшлося даного продукту.

Необхідні продукти:

  • 0,25 літра води;
  • щіпка солі;
  • ложечка розпушувача;
  • 2 ложки цукру;
  • склянку борошна.

Процес приготування:

  • Вказану кількість води прогріваємо приблизно до 35 градусів, додаємо в неї всі сипучі інгредієнти зі списку, крім борошна, перемішуємо.
  • Засипаємо борошно, трохи збиваємо масу віночком, щоб прибрати з’явилися грудочки, і залишаємо на 15 хвилин.
  • Викладаємо невелику кількість суміші, що вийшла на гарячу сковороду і обсмажуємо з двох сторін за кілька хвилин до появи красивого кольору.
Спробуйте також:  Гур'євська каша – 4 рецепта приготування

Пишні оладки без дріжджів

Хочете пишні оладки без дріжджів? Тоді обов’язково скористайтеся цим рецептом! Він вас здивує, так як випічка, незважаючи на економ-варіант набору продуктів, виходить ніжною і смачною.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • 100 грам цукру;
  • щіпка солі;
  • чверть ложечки лимонної кислоти;
  • 0,5 літра води;
  • половина ложечки соди;
  • 0,25 кг борошна.

Процес приготування:

  • Воду приблизно кімнатної температури з’єднуємо з яйцями, цукром, лимонною кислотою і сіллю. Все добре перемішуємо.
  • Потім засипаємо борошно і соду, при цьому продовжуючи ретельно вимішувати суміш. Вона повинна бути однорідною і нагадувати по густоті домашні вершки.
  • Беремо трохи отриманого тіста, викладаємо на сковороду і доводимо до готовності, обсмажуючи по кілька хвилин з двох сторін.

Рецепт на воді з яйцями

Оладки на воді з яйцями – один з найбільш простих і недорогих варіантів приготування цієї випічки.

Буквально через півгодини ви вже зможете порадувати свою сім’ю апетитним сніданком.

Необхідні продукти:

  • ложечка соди;
  • два яйця;
  • склянка борошна;
  • 170 мл води;
  • щіпка солі;
  • 2 великі ложки цукру.

Процес приготування:

  • Підготуйте відповідну ємність, вона повинна бути досить глибокою. Помістіть туди борошно, цукор, сіль і ретельно перемішайте. На цьому ж етапі за смаком можна додати ванілін або корицю.
  • Потім викладіть сюди соду і вбийте яйця, знову перемішайте до однорідності. Повинна вийти маса середньої густоти.
  • Набирайте трохи тіста, надсилайте його на сковороду, заздалегідь добре прогріту разом з маслом, і обсмажуйте на середньому рівні нагріву з двох сторін, за кілька хвилин до утворення красивого кольору.

Пісні оладки по ГОСТу

Пишні оладки на воді можуть бути і в пісному вигляді. Рецепт буде без яєць, але звичайно, з дріжджами.

Спробуйте також:  Галетне печиво – 5 рецептів в домашніх умовах

Необхідні продукти:

  • 0,5 літра води;
  • два склянки борошна;
  • три ложки цукру або на свій смак;
  • щіпка солі;
  • ложечка дріжджів.

Процес приготування:

  • Зверніть увагу, що вода повинна бути теплою, для того щоб дріжджі повели себе, як треба. Помістіть в зазначену кількість рідини сіль, цукор, а потім і дріжджі. Залиште ємність на десять хвилин для набухання.
  • Беремо глибоку посудину, засипаємо в неї борошно і вливаємо вже настоявшуюся воду з дріжджами. Добре все перемішуємо так, щоб маса була однорідною і досить густий, схожою на сметану. Якщо необхідно, можна додати ще борошна.
  • Залиште прикриту ємність на деякий час — вміст має постояти і збільшитися в розмірі.
  • Коли цей процес пішов, включаємо плиту і добре прогріваємо сковороду з маслом.
  • Викладаємо на неї ложкою невелику кількість приготовленої маси і тримаємо на середньому вогні, поки колір не стане золотистим. Зазвичай на це йде кілька хвилин. Після чого перевертаємо і доводимо до готовності так само з іншого боку.

З чим подати смачні оладки?

Найчастіше цю випічку ми їмо, звичайно ж, зі сметаною або макаємо в солодке згущене молоко, але насправді є багато інших смачних варіантів, з чим подавати оладки.

  • Можна спробувати злегка нагріти молоко, розтопити в ньому невеликий шматочок вершкового масла і додати сиру. Все добре перемішати і в цю суміш вмочувати оладки. За смаком вийшов соус буде чимось нагадувати сметану.
  • Мало хто знає, але оладки дуже добре поєднуються з рибою, наприклад, з оселедцем або будь-яким іншим солоним виглядом. При подачі вона нарізають шматочками і укладається поверх випічки.
  • Ще один варіант – апельсинове масло. Для нього знадобиться апельсиновий сироп, який змішується з вершковим маслом, ретельно збивається, а потім до суміші додаємо перетерта цедра. Таким же способом можна приготувати медове масло, досить просто збити бджолиний продукт з вершковим маслом.
  • Дуже смачно їсти випічку з полуничним пюре. Щоб його приготувати знадобиться подрібнити приблизно дві склянки полуниці (свіжої або замороженої) і змішати отриману масу зі ста грамами цукру. Окремо змішати велику ложку крохмалю з 130 мл води і цю суміш з’єднати з полуницею. Відправити на плиту, довести до кипіння, дати охолонути і подавати з оладками.
Спробуйте також:  Печені яблука в духовці – 7 рецептів

Як видно з наведених рецептів, варіантів оладок на воді дуже багато і серед них кожен знайде той, що доведеться йому за смаком.

Загрузка...