Оладки з гарбуза швидко і смачно

Для багатьох з нас оладки є буденним, нічим не примітним стравою, навіть застарілим. Можу сміливо заперечити, адже оладки є відмінним сніданком і таким же відмінним перекусом, а якщо їх правильно приготувати, то навіть королями на святковому столі.

 
Оладки з гарбуза – по-справжньому осінній страва, що прийдеться до смаку не тільки дорослим, але й дітям, навіть тим, які не люблять гарбуз. І вони обов’язково її полюблять, адже як можна не любити цей овоч, наповнений цілим набором корисних вітамінів і мінералів, які відповідають за комплексну підготовку організму до холодної зими.

 

Численні кулінарні книги пропонують різноманітні рецепти оладок з гарбуза з добавками і без. У цій статті пропонуємо кілька варіантів, як приготувати оладки з гарбуза, щоб урізноманітнити ваше щоденне меню та подарувати сірим будням частинку сонця.

Оладки з гарбуза рецепти швидко і смачно

Класичні оладки з гарбуза на сковороді

Інгредієнти:

  • Мускатний гарбуз (м’якоть) – 500 г;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Молоко – 150 мл;
  • Борошно пшеничне – 2 ст. ложки;
  • Цукор – 2 ст. ложки;
  • Сіль дрібна – 0,25 ч. ложки;
  • Соняшникова олія – 70 мл

Спосіб приготування:

  • Для приготування гарбузового оладок знадобиться саме гарбуз мускатний, вона має яскравий оранжево-рожевий колір і тверду м’якоть, яка, втім, в процесі приготування стає дуже м’якою. М’якоть гарбуза подрібнити, натерши на некрупною тертці. Можна також порізати кубиками і подрібнити у блендері.
  • Залишити подрібнену гарбуз на 30-40 хвилин, щоб вона пустила сік і обм’якла.
  • До отриманої маси додати яйце, молоко, сіль, цукор і борошно. Довести отриману масу до однорідності, можна скористатися міксером або заглибним блендером.
  • На плоскій сковороді розігріти трохи олії, ложкою викласти трохи гарбузового тіста і сформувати круглу або овальну оладку. Випікати оладки з обох сторін за кілька хвилин.
  • Готові оладки з гарбуза викласти на тарілку, дати злегка охолонути. Подавати з будь-яким варенням. Особливо добре поєднуються гарбузові оладки з медом.
Дивіться також:  Риба Кижуч – що це за риба? 6 рецептів приготування кижуча

Як приготувати оладки з гарбуза з сиром

Гарбузові оладки з сиром дивовижно смачні, а при тому ще й корисні, адже до всієї користь гарбуза додається ще й користь сиру. Гарбузові оладки з сиром я б також назвала сирниками з гарбузом. Яскраві, дуже соковиті, пухкі, на смак просто приголомшливі!

Інгредієнти:

  • М’якоть гарбуза – 400 г;
  • Сир домашній жирний – 300 г;
  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Цукор – 4-5 ст. ложок;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Сода – 0,5 ч. ложки;
  • Борошно – 7-8 ст. ложок;
  • Соняшникова олія для смаження – 100 мл

Спосіб приготування:

  • М’якоть гарбуза пюрировать з допомогою блендера або м’ясорубки.
  • Жирний домашній сир (використовуйте саме такий, якщо хочете, щоб оладки вийшли максимально смачними) пропустити через ніж м’ясорубки або подрібнити все в тому ж блендері.
  • До сиру відправити яйця, цукор, сіль і гарбуз, добре вимісити масу. Ввести муку і добре вимісити, щоб не було грудок. В останню чергу ввести соду, розмішати декількома рухами.
  • Розігріти вершкове масло до 80 градусів, з сирно-гарбузової маси сформувати невеликі плескаті коржі і обсмажити до золотистої хрусткої скоринки.
  • Готові оладки викласти на тарілку, полити сметаною, медом або варенням. Подавайте гарбузові оладки гостям з чашкою духмяного чаю, і не дивуйтеся, якщо вони пообіцяють найближчим часом знову заглянути на частування.