Оладки з кабачків – 10 рецептів приготування

Популярною стравою є оладки з кабачків. Вони володіють легким і ніжним смаком. Рецепти оладок з кабачків прості в приготуванні.

Класичний рецепт оладок з кабачків

Кабачкові оладки – це страва, яку вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • Сіль;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Борошно – 10 ч. ложок;
  • Кабачок – 2 шт.;
  • Зелень;
  • Олія для смаження;
  • Перець.

Приготування:

  • Зелень, петрушку, кріп, шпинат або селера, промити. Нашаткувати.
  • Якщо цукіні зрілий, то необхідно зрізати шкірку і видалити насіння. Якщо молодий плід – натирати разом зі шкіркою і не очищати від насіння. Взяти тертку дрібного розміру. Натерти. Можна скористатися блендером.
  • В кабачки вбити яйця. Розмішати.
  • Додати зелень. Розмішати. Всипати борошно. Насипати перець. Посолити. Розмішати. Коли додаєте борошно, стежте, щоб маса вийшла не дуже густий, але в теж час не була рідкою. Тому борошна може знадобитися більша кількість, ніж заявлено в рецепті.
  • Взяти пательню. Загострити. Силіконову пензлик вмочити в олію. Змастити посуд.
  • Столовою ложкою набрати тісто. Викласти на сковорідку. Коли вироби стануть золотистого кольору, перевернути. Засмажити.
  • З сиром і часником

    Запашні і корисні оладки з кабачків з сиром і часником – поживне ласощі до ранкового сніданку.

    Інгредієнти:

    • Часник – 2 зубки;
    • Кабачок – 1,5 шт. дрібних плодів;
    • Яйця – 2 шт.;
    • Сир – 75 гр.;
    • Перець чорний;
    • Борошно – 3 ст. ложки;
    • Сіль.

    Приготування:

  • Зрізати шкірку з цукіні. Взяти тертку крупного помелу. Натерти.
  • Часник почистити. Подрібнити.
  • Сир натерти.
  • З’єднати підготовлені інгредієнти. Розмішати.
  • Поперчити. Додати сіль, борошно. Перемішати.
  • Викладати тісто столовою ложкою на добре розігріту сковороду, змащену маслом або жиром. Підсмажити. Перевернути. Довести до готовності.
  • Кабачкові оладки з фаршем

    Для любителів м’ясних страв ідеально підійдуть оладки, начинені фаршем. Фарширувати можна будь-яким складом: курячим, яловичий, свинячий або змішаними компонентами.

    Інгредієнти:

    • Зелень;
    • Сіль;
    • Кабачок – 450 гр.;
    • Перець мелений;
    • Фарш м’ясний -250 гр.;
    • Коріандр мелений;
    • Часник – 2 зубки;
    • Хмелі-сунелі;
    • Яйця – 3 шт.;
    • Олія – 4 ч. ложки для смаження;
    • Борошно – 5 ч. ложок.

    Приготування:

  • Цукіні помити. Видалити шкірку. Взяти дрібну тертку. Перетерти.
  • Зелень промити. Подрібнити.
  • Часник очистити. Пропустити через часникодавку.
  • Вбити яйця.
  • Закинути фарш, часник, трави. Розмішати.
  • Всипати борошно. Перемішати. Додати сіль, спеції.
  • На розігрітій сковорідці випікати млинці, обсмажуючи в обох сторін.
  • З додаванням картоплі

    Оладки вийдуть набагато ніжніше, якщо додати до складу картоплю. Відносяться до основних страв.

    Інгредієнти:

    • Цукіні – 500 гр.;
    • Перець;
    • Картопля – 500 гр.;
    • Для смаження олія соняшникова;
    • Яйця – 2 шт.;
    • Сіль.

    Приготування:

  • Зрізати шкірку з цукіні і картоплі. Взяти тертку дрібного помелу. Натерти. Щоб прискорити процес, можна скористатися кухонним комбайном.
  • Вбити яйця. Посолити. Розмішати.
  • Поперчити. Перемішати.
  • Розжарити сковорідку.
  • Викладати ложкою невеликими порціями.
  • Просмажити вироби до утворення рум’яної скоринки.
  • Подавати порційно, поливаючи маслом або сметаною.
  • Оформити зеленню.
  • Загрузка...

    Як приготувати оладки з кабачків в духовці?

    Традиційно приготовлені оладки на сковороді поглинають велику кількість масла, від цього стають дуже калорійними. Приготоване таким способом основне блюдо в духовці вийде більш корисним.

    Інгредієнти:

    • Кабачок – 2 шт.;
    • Вівсяна мука – 6 ч. ложок;
    • Цибуля – 1 цибулина;
    • Сіль;
    • Молоко – 4 ч. ложки;
    • Яйце -1 шт;
    • Перець чорний.

    Приготування:

  • Зрізати шкірку з кабачка. Зняти лушпиння з цибулі. Взяти дрібну тертку. Натерти. Взяти марлю і віджати.
  • Засипати борошно.
  • Налити молоко.
  • Вбити яйце.
  • Додати перець. Насипати сіль. Розмішати.
  • Папером для випічки застелити деко.
  • Викласти тісто у формі оладок, використовуючи зручну ложку.
  • Помістити в духову шафу. Запікати до рум’яної скоринки при температурі 200 градусів.
  • З зеленню і морквою

    Щоб урізноманітнити літнє меню, додайте в обговорюване блюдо зелень і моркву. Ніжне ласощі стане ще смачніше, якщо подати зі сметаною.

    Інгредієнти:

    • Перець мелений;
    • Сіль;
    • Кабачок – 1 шт.;
    • Часник – 2 зубчики;
    • Кріп – 20 гр.;
    • Олія для смаження;
    • Петрушка – 20 гр.;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Морква – 1 шт.;
    • Борошно – 4 ч. ложки.

    Приготування:

  • Зелень промити. Висушити. Для цього можна скористатися паперовим рушником.
  • Нарізати дрібно.
  • Часник почистити. Нарубати.
  • Розбити яйця. Посипати перцем. Збити.
  • Змішати з кропом і часником. Перемішати.
  • Кабачок промити. Витерти. Взяти тертку великого розміру. Натерти.
  • Зняти верхній шар з морквини. Натерти за аналогією.
  • Змішати з яєчною сумішшю.
  • Всипати борошно. Розмішати.
  • Додати сіль. Перемішати.
  • Взяти пательню. Розігріти. Змастити маслом.
  • Накладати ложкою, щоб була невелика гірочка;
  • Смажити, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
  • Подати зі сметаною.
  • Пишні кабачкові оладки

    У звичайному розумінні, якщо оладки з кабачка, то вони обов’язково тонкі. Але можна зробити їх повітряними і пишними. У цьому допоможе збитий білок.

    Інгредієнти:

    • Кабачок – 700 гр.;
    • Трави італійські – 1 ч. ложки;
    • Цибуля – 1 цибулина;
    • Борошно – 170 гр.;
    • Яйце – 1 шт.;
    • Часник – 2 зубки;
    • Олія соняшникова – 120 мл;
    • Мелений перець – 0,5 ч. ложки;
    • Сода – 0,5 ч. ложки.

    Приготування:

  • Кабачки промити. Зрізати хвостики. Щоб блюдо було більш ніжним, використовуйте молоді, не великі плоди. Якщо кабачок зрілий, то необхідно обрізати шкірку і видалити насіння.
  • Взяти тертку крупного помелу. Натерти.
  • Часник очистити. В даному варіанті приготування необхідно дуже дрібно нашаткувати.
  • Змішати з партією кабачків.
  • Засипати соду зі спеціями. Перемішати.
  • Щоб плоди не виділили сік, солити перед процесом смаження.
  • Всипати борошно. Розмішати.
  • Лушпиння прибрати з цибулини. Нашаткувати.
  • Помістити в тісто.
  • Яйце розбити. Відокремити жовток і помістити в тісто. Розмішати.
  • На кінчику ножа сіль помістити в білок. Взяти міксер. Збити.
  • Повинна вийти густа піна.
  • По ложці додавати масу в кабачки, перемішуючи.
  • Дати постояти півгодини.
  • Посолити і приступити до випікання.
  • Розігріти сковорідку. Промазати маслом.
  • Зачерпнути тісто столовою ложкою. Викласти на сковороду. Прожарити. Перевернути. Підсмажити.
  • З додаванням грибів

    Ця страва добре готувати в кінці літа, коли на грядках дозрів урожай овочів, а в лісі з’явилися гриби. Лісові грибочки можна замінити печерицями.

    Інгредієнти:

    • Олія для смаження;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Часник – 3 зубки;
    • Лісові грибочки – 250 гр.;
    • Кабачок – 750 гр.;
    • Кріп – 15 гр.;
    • Петрушка – 15 гр.;
    • Сіль;
    • Борошно – 6 ч. ложка;
    • Спеції.

    Приготування:

  • Зняти шкірку з кабачка. Якщо плід молодий, то зрізати не треба. Прибрати насіння.
  • Взяти тертку. На великій клітинці натерти овоч. За допомогою марлі, віджати.
  • Вбити яйця.
  • Почистити гриби. Помістити у воду. Підсолити. Проварити близько години. Піну постійно видаляти.
  • Злити воду. Остудити. Дрібно нарізати.
  • Почистити зубки часнику. Перетерти.
  • Зелень промити. Нарізати.
  • Змішати з кабачками зелень, гриби і часник.
  • Засипати борошно. Посолити. Додати спеції. Розмішати.
  • Нагріти сковорідку. Налити олію.
  • Викладати ложкою тісто на розігріту посуд.
  • Обсмажити до золотистого відтінку кожну сторону.
  • Солодкі оладки з кабачків з яблуком в духовці

    Додавши в оладки яблука, отримаєте смачне, корисне, фруктове ласощі.

    Інгредієнти:

    • Яйце – 1 шт.;
    • Сіль – щіпка;
    • Цукіні – 2 шт.;
    • Сода – щіпка;
    • Яблуко – 1 шт.;
    • Олія соняшникова – 6 ч. ложок;
    • Борошно – 150 гр.;
    • Цукор – 4 ч. ложки;
    • Цукор ванільний – 10 гр.

    Приготування:

  • Зі старих плодів зрізати шкірку. У молодих шкірка м’яка і тонка, тому прибирати не варто.
  • З яблук зрізати шкірку. Прибрати насіння.
  • Взяти блендер. Яблука подрібнити і цукіні.
  • Віджати, використовуючи марлю.
  • Засипати борошно. Вбити яйце. Розмішати.
  • Насипати цукор двох видів.
  • Поперчити. Насипати сіль. Перемішати.
  • Взяти пательню. Влити олію. Нагріти.
  • Ложкою викласти оладки. Смажити з усіх боків.
  • Рецепт для приготування в мультиварці: простий і смачний

    Мультиварка – це універсальний помічник на кухні, за допомогою якої легко приготувати смачну страву.

    Інгредієнти:

    • Олія щоб смажити;
    • Кабачок – 2 дрібних плода;
    • Цибуля зелена;
    • Яйце – 3 шт.;
    • Часник – 2 зубки;
    • Борошно – 0,5 мультичашки;
    • Чорний перець;
    • Сіль;
    • Кріп – 20 гр.

    Приготування:

  • Обмити, просушити цукіні. Взяти тертці середнього розміру. Перетерти.
  • Додати сіль. Розмішати. Залишити на півгодини для виділення соку.
  • Кріп промити. Просушити. Можна скористатися паперовим рушником. Порубати.
  • Часник почистити. Подрібнити.
  • Яйце збити. Змішати з часником і кропом.
  • Взяти марлю. Віджати цукіні.
  • Змішати кропом.
  • Насипати борошно. Розмішати. Підсолити. Додати спеції. Розмішати.
  • Встановити режим «Випічка».
  • Промазати силіконової пензлем чашу.
  • Столовою ложкою викласти оладки.
  • Випікати згідно режиму.
  • Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...