Оладки з кабачків – 8 рецептів приготування

Раніше оладки з кабачків були виключно сезонним стравою. Адже при зберіганні такі овочі швидко стають жорсткими і втрачають смакові якості. Але сьогодні свіженькі молоденькі кабачки можна купити в супермаркетах у будь-який час року.

Пишні оладки з кабачків

Інгредієнти: 2 невеликих кабачка, куряче яєчко, 4 ч. ложки високосортного борошна, дрібку солі, свіжий часник за смаком, 1 ч. ложка розпушувача.

  • Кабачки очищаються від шкірки і труться на середню терку. Якщо овочі молоденькі, то можна відразу подрібнювати їх, не очищаючи.
  • Кабачки відразу солятся і отставляются в бік. Коли маса виділить велика кількість соку, його потрібно віджати і з’єднати з яйцем.
  • Туди ж відправляються залишилися заявлені в рецепті компоненти. За смаком додається і чорний перчик, а також роздавлений часник.
  • Залишилося добре вимісити масу і ложкою розкласти на сковорідці невеликі оладки. Вони обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін.

Готові пишні оладки подаються зі свіжою сметаною.

Запікаємо смачні оладки в духовці

Інгредієнти: 2-3 кабачка, цибулинка, половинка моркви, свіжий часник, велике яйце, 1 ч. ложка морської солі, 3 ст. ложки високосортного борошна, 1 ст. ложка рафінованої олії.

  • Першим ділом включається духовка, щоб до готовності тіста вона вже була гарячою.
  • Овочі миють, при необхідності чистяться і подрібнюються за допомогою терки з самими великими поділками. У масу додається сіль. Хвилин через 5-6 кабачки терті добре віджимаються від виділився соку.
  • До отриманої маси викладається дрібно терта морква і нарізаний мініатюрними кубиками цибулю. При бажанні його можна також натерти на тертці.
  • У кабачкове тісто додається яєчко, борошно і рафінована олія.
  • У кінці масу закладаються мелкорубленые часникові зубчики. Їх кількість можна регулювати за власним смаком.
  • Суміш добре вимішується, за смаком перчится або присмачується іншими улюбленими приправами.
  • Ложкою тісто виливається на деко, застелений промасленим пергаментом.
Дивіться також:  Котлети по-київськи — 7 рецептів приготування

Апетитні оладки з кабачків в духовці запікається 12-14 хвилин для рум’яності. Перевертати їх не обов’язково.

З сиром і часником

Інгредієнти: кіло кабачків, 320 г високосортного борошна, 220 г твердого сиру, 3 яйця, 4-5 часникових зубков, пучок кропу, 1 ч. ложка кам’яної солі.

  • Овочі миються, з них зрізаються краю. При необхідності з кабачків знімається шкірка. Далі овочі крупно труться, солятся і через 6-7 хвилин віджимаються від зайвої рідини.
  • До кабачків викладаються всі інші інгредієнти, заявлені в рецепті. Свіжий кріп попередньо потрібно подрібнити, а часник пропустити через прес. Сир треться на тертці з самими дрібними поділками. Від якості цього продукту в більшій мірі залежить смак вже готових оладок.
  • Ложкою, отримана маса викладається на сковороду з розпеченим маслом.

Оладки з кабачків з сиром обсмажують з обох боків і відразу подаються до столу.

Як приготувати оладки з манкою?

Інгредієнти: 330 г свіжий кабачків, 3 ст. ложки манної крупи, 1 ч. ложка кухонної солі, куряче яєчко, будь ароматні трави.

  • Молоді овочі ретельно миються і натираються на тертку з великими поділками. Вийшла «стружка» посипається сіллю, перемішують і залишають на декілька хвилин, після чого добре віджимається від соку.
  • Поступово в масу додаються інші інгредієнти з рецепту, починаючи з сирого яєчка. Ароматні трави можна вибирати будь-які.
  • Після перемішування «тісто» залишається на півгодинки до розбухання манки. Якщо часу на цей процес немає, можна відразу приступати до смаження частування.

На добре розігрітому маслі вироби готуються до рум’яності.

Рецепт від Юлії Висоцької

Інгредієнти: 3 невеликих кабачка, 85 г твердого голландського сиру, куряче яйце, 4 ст. ложки високосортного борошна, сіль, суміш перців.

  • Спочатку обробляються овочі. За необхідності вони позбавляються від шкірки і крупно труться. Потім солятся і залишають на пару хвилин.
  • Овочева «стружка» віджимається, після чого в неї надсилаються всі інші заявлені продукти по порядку. Твердий сир заздалегідь дуже дрібно треться. Замість суміші мелених кольорових перчиком можна вибирати будь-які інші улюблені приправи.
  • Вийшло «тісто» глибокої ложкою виливається на розпечену сковорідку. Оладки запікаються з двох сторін.
Дивіться також:  Риба ряпушка – що за риба? 7 рецептів приготування

Подається частування із звичайною сметаною або пікантним часниковим соусом.

Дієтичне блюдо зі шпинатом

Інгредієнти: великий кабачок, ріпчаста цибулька, 180 г замороженого шпинату, 3 ст. ложки кухонної борошна, дрібна сіль, чорний мелений перчик.



  • Кабачок миється, чиститься, крупно треться, присипається сіллю, а через деякий час віджимається від зайвої вологи.
  • Цибуля дрібно рубається гострим ножиком. Таким же чином подрібнюється і розморожений заздалегідь шпинат.
  • Всі продукти змішуються в одній мисці. Присмачуються перцем. Додається до них і борошно.

З маси формуються кабачкові оладки, які обсмажують до готовності з обох сторін. Яскраві зелені вкраплення шпинату в цьому блюді виглядають дуже апетитно.

З додаванням м’ясного фаршу

Інгредієнти: 370 г кабачків, 2 курячих яйця, 230 г будь-якого м’ясного фаршу, зубок часнику, 2 ст. ложки пшеничного борошна, сіль за смаком, будь-які спеції.

  • Овочі чистяться і труться на тертці з середніми отворами. У масу додається сіль. Через деякий час вона віджимається від виділився соку. Якщо цього не зробити, майбутнє овочеве тісто виявиться занадто рідким.
  • Тепер можна вбивати в масу сирі яйця. Після перемішування додається сирий фарш. Можна брати будь-який, в тому числі і змішаний. Наприклад, з курки та свинини.
  • У суміш додається подрібнений часник, будь-які вибрані спеції.
  • Після засипання борошна потрібно ще раз добре вимісити всі продукти.
  • На розігрітому рослинному маслі вироби обсмажують з обох сторін. Зручно викладати кожну нову порцію тіста за допомогою столової ложки.

Подаються коржі з будь-яким гарніром або просто з улюбленим соусом.

Пісний рецепт без яєць

Інгредієнти: великий молоденький кабачок, середня ріпчаста цибулина, 3 ст. ложки дрібних вівсяних пластівців, 2 ст. ложки високосортної пшеничного борошна, сіль, по дрібці чебрецю, солодкої паприки, чорного меленого перчика.

Дивіться також:  Хамон – що це таке, як приготувати хамон в домашніх умовах

  • Кабачок добре миється, а також при необхідності зачищається щіткою. Далі овоч треться на тертці з великими поділками. Вийшла «стружка» присаливается і залишають на 5-6 хвилин. Далі її потрібно віджати від виділилася зайвої вологи.
  • Цибуля чиститься, миється і дрібненько рубається гострим ножем. Але найкраще і зовсім натерти її на терці, щоб не відчувати гіркоту овочу в готовому блюді. Після такої обробки залишиться тільки цибульний аромат.
  • В овочеву масу додаються всі інші інгредієнти, заявлені в рецепті. Вівсяні пластівці попередньо подрібнювати не обов’язково. Але за бажанням можна зробити це за допомогою кавомолки.
  • Щоб приготувати оладки дієтичними, найкраще випікати їх в духовці на пергаменті. Але можна і звично обсмажувати частування на невеликій кількості олії на сковорідці.

Готову страву викласти на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло.