Оладки з кабачків — 8 рецептів приготування

Раніше оладки з кабачків були виключно сезонним стравою. Адже при зберіганні такі овочі швидко стають жорсткими і втрачають смакові якості. Але сьогодні свіженькі молоденькі кабачки можна купити в супермаркетах у будь-який час року.

Пишні оладки з кабачків

Інгредієнти: 2 невеликих кабачка, куряче яєчко, 4 ч. ложки високосортного борошна, дрібку солі, свіжий часник за смаком, 1 ч. ложка розпушувача.

  • Кабачки очищаються від шкірки і труться на середню терку. Якщо овочі молоденькі, то можна відразу подрібнювати їх, не очищаючи.
  • Кабачки відразу солятся і отставляются в бік. Коли маса виділить велика кількість соку, його потрібно віджати і з’єднати з яйцем.
  • Туди ж відправляються залишилися заявлені в рецепті компоненти. За смаком додається і чорний перчик, а також роздавлений часник.
  • Залишилося добре вимісити масу і ложкою розкласти на сковорідці невеликі оладки. Вони обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін.
  • Готові пишні оладки подаються зі свіжою сметаною.

    Загрузка...

    Запікаємо смачні оладки в духовці

    Інгредієнти: 2-3 кабачка, цибулинка, половинка моркви, свіжий часник, велике яйце, 1 ч. ложка морської солі, 3 ст. ложки високосортного борошна, 1 ст. ложка рафінованої олії.

  • Першим ділом включається духовка, щоб до готовності тіста вона вже була гарячою.
  • Овочі миють, при необхідності чистяться і подрібнюються за допомогою терки з самими великими поділками. У масу додається сіль. Хвилин через 5-6 кабачки терті добре віджимаються від виділився соку.
  • До отриманої маси викладається дрібно терта морква і нарізаний мініатюрними кубиками цибулю. При бажанні його можна також натерти на тертці.
  • У кабачкове тісто додається яєчко, борошно і рафінована олія.
  • У кінці масу закладаються мелкорубленые часникові зубчики. Їх кількість можна регулювати за власним смаком.
  • Суміш добре вимішується, за смаком перчится або присмачується іншими улюбленими приправами.
  • Ложкою тісто виливається на деко, застелений промасленим пергаментом.
  • Спробуйте також:  Сирні коржики на кефірі на сковороді за 15 хвилин

    Апетитні оладки з кабачків в духовці запікається 12-14 хвилин для рум’яності. Перевертати їх не обов’язково.

    З сиром і часником

    Інгредієнти: кіло кабачків, 320 г високосортного борошна, 220 г твердого сиру, 3 яйця, 4-5 часникових зубков, пучок кропу, 1 ч. ложка кам’яної солі.

  • Овочі миються, з них зрізаються краю. При необхідності з кабачків знімається шкірка. Далі овочі крупно труться, солятся і через 6-7 хвилин віджимаються від зайвої рідини.
  • До кабачків викладаються всі інші інгредієнти, заявлені в рецепті. Свіжий кріп попередньо потрібно подрібнити, а часник пропустити через прес. Сир треться на тертці з самими дрібними поділками. Від якості цього продукту в більшій мірі залежить смак вже готових оладок.
  • Ложкою, отримана маса викладається на сковороду з розпеченим маслом.
  • Оладки з кабачків з сиром обсмажують з обох боків і відразу подаються до столу.

    Як приготувати оладки з манкою?

    Інгредієнти: 330 г свіжий кабачків, 3 ст. ложки манної крупи, 1 ч. ложка кухонної солі, куряче яєчко, будь ароматні трави.

  • Молоді овочі ретельно миються і натираються на тертку з великими поділками. Вийшла «стружка» посипається сіллю, перемішують і залишають на декілька хвилин, після чого добре віджимається від соку.
  • Поступово в масу додаються інші інгредієнти з рецепту, починаючи з сирого яєчка. Ароматні трави можна вибирати будь-які.
  • Після перемішування «тісто» залишається на півгодинки до розбухання манки. Якщо часу на цей процес немає, можна відразу приступати до смаження частування.
  • На добре розігрітому маслі вироби готуються до рум’яності.

    Рецепт від Юлії Висоцької

    Інгредієнти: 3 невеликих кабачка, 85 г твердого голландського сиру, куряче яйце, 4 ст. ложки високосортного борошна, сіль, суміш перців.

  • Спочатку обробляються овочі. За необхідності вони позбавляються від шкірки і крупно труться. Потім солятся і залишають на пару хвилин.
  • Овочева «стружка» віджимається, після чого в неї надсилаються всі інші заявлені продукти по порядку. Твердий сир заздалегідь дуже дрібно треться. Замість суміші мелених кольорових перчиком можна вибирати будь-які інші улюблені приправи.
  • Вийшло «тісто» глибокої ложкою виливається на розпечену сковорідку. Оладки запікаються з двох сторін.
  • Спробуйте також:  Паста з куркою і грибами - 7 рецептів приготування

    Подається частування із звичайною сметаною або пікантним часниковим соусом.

    Дієтичне блюдо зі шпинатом

    Інгредієнти: великий кабачок, ріпчаста цибулька, 180 г замороженого шпинату, 3 ст. ложки кухонної борошна, дрібна сіль, чорний мелений перчик.



  • Кабачок миється, чиститься, крупно треться, присипається сіллю, а через деякий час віджимається від зайвої вологи.
  • Цибуля дрібно рубається гострим ножиком. Таким же чином подрібнюється і розморожений заздалегідь шпинат.
  • Всі продукти змішуються в одній мисці. Присмачуються перцем. Додається до них і борошно.
  • З маси формуються кабачкові оладки, які обсмажують до готовності з обох сторін. Яскраві зелені вкраплення шпинату в цьому блюді виглядають дуже апетитно.

    З додаванням м’ясного фаршу

    Інгредієнти: 370 г кабачків, 2 курячих яйця, 230 г будь-якого м’ясного фаршу, зубок часнику, 2 ст. ложки пшеничного борошна, сіль за смаком, будь-які спеції.

  • Овочі чистяться і труться на тертці з середніми отворами. У масу додається сіль. Через деякий час вона віджимається від виділився соку. Якщо цього не зробити, майбутнє овочеве тісто виявиться занадто рідким.
  • Тепер можна вбивати в масу сирі яйця. Після перемішування додається сирий фарш. Можна брати будь-який, в тому числі і змішаний. Наприклад, з курки та свинини.
  • У суміш додається подрібнений часник, будь-які вибрані спеції.
  • Після засипання борошна потрібно ще раз добре вимісити всі продукти.
  • На розігрітому рослинному маслі вироби обсмажують з обох сторін. Зручно викладати кожну нову порцію тіста за допомогою столової ложки.
  • Подаються коржі з будь-яким гарніром або просто з улюбленим соусом.

    Пісний рецепт без яєць

    Інгредієнти: великий молоденький кабачок, середня ріпчаста цибулина, 3 ст. ложки дрібних вівсяних пластівців, 2 ст. ложки високосортної пшеничного борошна, сіль, по дрібці чебрецю, солодкої паприки, чорного меленого перчика.

    Спробуйте також:  Ледачі пиріжки - 7 простих рецептів

  • Кабачок добре миється, а також при необхідності зачищається щіткою. Далі овоч треться на тертці з великими поділками. Вийшла «стружка» присаливается і залишають на 5-6 хвилин. Далі її потрібно віджати від виділилася зайвої вологи.
  • Цибуля чиститься, миється і дрібненько рубається гострим ножем. Але найкраще і зовсім натерти її на терці, щоб не відчувати гіркоту овочу в готовому блюді. Після такої обробки залишиться тільки цибульний аромат.
  • В овочеву масу додаються всі інші інгредієнти, заявлені в рецепті. Вівсяні пластівці попередньо подрібнювати не обов’язково. Але за бажанням можна зробити це за допомогою кавомолки.
  • Щоб приготувати оладки дієтичними, найкраще випікати їх в духовці на пергаменті. Але можна і звично обсмажувати частування на невеликій кількості олії на сковорідці.
  • Готову страву викласти на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло.

    Загрузка...