Оладки з курячої печінки – 6 рецептів приготування

Відварна або смажена печінка – корисне блюдо. Правда, далеко не всі гурмани люблять цей субпродукт у вказаному вигляді. Зате напевно всім домашнім припадуть до смаку оладки з курячої печінки. Вони завжди виходять дуже ніжними, поживними та смачними.

Класичні оладки з курячої печінки

Інгредієнти: 420 г вже розмороженої курячої печінки зі злитим соком, куряче яєчко, кухонна сіль за смаком, 2,5-3,5 ст. ложки білого борошна, улюблені спеції.

  • Першим ділом потрібно зайнятися підготовкою печінки. Вона позбавляється від пленочек і всього зайвого, після чого перебивається блендером.
  • В отриману масу вбивається яєчко. Вона солиться, присипається спеціями. Поступово в тісто всипається борошно для зв’язування інгредієнтів. Її кількість потрібно регулювати, стежачи за консистенцією маси. Якщо переборщити з кількістю борошна, смак оладок вийде занадто «хлібним».
  • Всі інгредієнти добре перемішуються. Далі можна приступати до випічки оладок.
  • Кожна коржик обсмажується на розігрітій олії з обох сторін.

    Рецепт приготування з манкою

    Інгредієнти: півкіло курячої печінки, 110 г манної крупи, куряче яйце, 60 г пшеничного борошна, головка цибулі, сіль, суміш кольорових сушених перчиком.

  • Печінка разом з очищеним цибулею подрібнюється з використанням спеціальної насадки блендера. Виделкою в отриману масу вбивається сире куряче яйце.
  • Отриманий однорідний фарш за смаком присаливается і посипається сумішшю сухих кольорових перців. Можна використовувати і будь-які інші приправи за власним смаком.
  • В останню чергу в масу додаються залишилися сипучі компоненти – манна крупа і попередньо просеянная борошно.
  • Інгредієнти добре вимішуються. Вийде не дуже густа маса.
  • Оладки з курячої печінки з манкою обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін. Цей компонент додасть їм пишності і соковитості, розбухаючи в процесі приготування.

    Печінкові оладки з грибами

    Інгредієнти: кіло курячої печінки, 4 репчатых цибулинки, 2 курячих яйця, 3 ст. ложки високосортного борошна, півкіло свіжих печериць, будь-які спеції, сіль.

    Дивіться також:  Закуска до вина – 12 найкращих рецептів закусок до червоного і білого вина

  • Першим ділом добре промиваються, чистяться і дрібно ріжуться свіжі грибочки. Далі вони висипаються в сковорідку разом з дрібними кубиками цибулі (1 шт.) і гарненько обсмажуються на олії. Готувати продукти потрібно до тих пір, поки з сковорідки не випарується вся рідина, а вони придбають приємний відтінок.
  • Блендером подрібнюється залишився цибулю з печінкою. Можна просто пропустити зазначені продукти через м’ясорубку.
  • До перекрученої суміші додається злегка остигле вміст сковорідки. Туди ж вбивають яйця, всипається борошно, вибрані приправки, сіль. Якщо маса вийшла рідкуватий, можна збільшити кількість борошна.
  • Отриманий фарш набирається ложкою і викласти на добре розігріту сковорідку. Обсмажуються оладки з обох сторін.
  • Готову страву можна скласти в каструлю, залити невеликою кількістю води з томат-пастою і згасити 10-12 хвилин.

    Як приготувати з рисом?

    Інгредієнти: 630 г курячої печінки, сире яєчко, 90 г високосортного борошна, середня головка ріпчастої цибулі, склянка заздалегідь звареного рису, кухонна сіль, ароматні трави.

  • Першим ділом обробляється печінку і цибулю. Ці компоненти складаються в чашу блендера, після чого добре перемелюють до однорідності. Це буде основа фаршу для оладок.
  • У масу додається вже готовий і злегка остиглий рис. Складові знову перемішуються.
  • В отриману суміш вбивається сире яєчко, додаються ароматні трави і сіль. Останній всипається попередньо просеянная пшеничне борошно. Маса виходить досить густий.
  • Щоб приготувати оладки, фарш потрібно столовою ложкою викладати на розігріту олію. Коржі обсмажуються з кожного боку приблизно по 3-4 хвилини.
  • Готове блюдо подається з часниковим соусом на основі нежирної сметани або несолодкого йогурту. Смачно пробувати такі оладки навіть з порцією звичайного легкого майонезу.

    З копченим салом

    Інгредієнти: 630 г курячої печінки, 1-2 репчатых цибулинки, 2 курячих яйця, 120 г копченого сала, 2 ст. ложки жирної сметани, половина склянки високосортного борошна, дрібку меленого чорного перцю, сіль.

    Дивіться також:  Картопляні кульки – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

  • Для початку потрібно обробити курячу печінку – видалити пленочки і місця, в яких субпродукт стикався з жовчним міхуром. Також зрізаються з печінки та інші зайві частини, які здатні зіпсувати смак страви.
  • У миску з печінкою додається крупно нарізану цибулю. Відразу забиваються курячі яйця.
  • Копчене сало ріжеться дрібним кубиком. Вона також додається до всіх інших перелічених компонентів.
  • Тільки після цього підготовлені компоненти розбиваються відповідною насадкою блендера. Можна використати і звичайну м’ясорубку.
  • В одержаний рідкуватий фарш додається попередньо просеянная борошно, сіль, перчик, сметана. Після чергового перемішування можна приступати до випічки виробів.
  • Обсмажують з обох боків до появи рум’яної скоринки.

    Оладки з морквою

    Інгредієнти: півкілограма курячої печінки, сира морква середнього розміру, головка ріпчастої цибулі, сире куряче яйце, сіль, чорний мелений перчик, будь-які улюблені приправи.

  • Печінка добре промивається, позбавляється від плівки і прожилок, після чого перекручується разом з морквою і цибулею в м’ясорубці. Можна використовувати для цього і спеціальну насадку блендера.
  • В отриману суміш додаються приправи, яйця. Вона солиться за смаком. Потрібно активно перемішувати всі компоненти, поки не зникнуть навіть найменші грудочки.
  • Відразу після цього можна приступати до процесу обжарювання. Оладки готуються за пару хвилин з кожного боку на розігрітому маслі.
  • Готові печінкові оладки подаються з будь-яким гарніром. Вони можуть бути і основною стравою. Для цього достатньо буде доповнити вироби овочевим салатом і відповідним соусом на свій смак.