Омлет без молока – 8 смачних рецептів приготування на сковороді, в мікрохвильовій печі, духовці і в мультиварці

Омлет – популярний і улюблений усіма блюдо. Його готують різними способами: за класичним рецептом, з додаванням овочів, грибів, сиру, шинки або у вигляді солодкої закуски. А також можна зробити омлет без молока – так він виходить ніжним, пишним і дуже смачним.

Омлет без молока на сковороді

Соковите і ароматне блюдо з підсмажених яєць – відмінне рішення для сніданку. Омлет без молока готується швидко і зовсім нескладно.

Тільки варто врахувати, що збивати всі інгредієнти потрібно вручну і смажити їх у відкритій посуді з антипригарним покриттям.

Необхідні компоненти:

  • три курячих яйця;
  • мелений перець і сіль – на смак;
  • вода – 30 мл;
  • петрушка, базилік – 4 гілочки.

Готуємо омлет на сковороді:

  • Розбити яйця в глибоку ємність, потім відокремити жовтки, вийняти їх і змішати між собою.
  • Білки гарненько збовтати в пінисту масу, використовуючи вилку або віночок.
  • З’єднати білковий склад з теплою водою, потім додати розтерті жовтки, сіль і ще раз збити.
  • Готову суміш заправити перцем і вилити на гарячу сковорідку, змащену вершковим жиром.
  • Смажити омлет в сковороді без кришки на сильному вогні близько трьох хвилин.
  • Коли яєчна суміш збільшиться в об’ємі, зробити вогонь зовсім маленьким і готувати ще одну – дві хвилини.

Смачне частування на сковороді готово. Залишилося омлет посипати рубаною зеленню, розділити на порції і запропонувати спробувати всім домашнім.

Рецепт на швидку руку в мікрохвильовці

Неймовірно швидкий варіант приготування безмолочного омлету виповнюється в мікрохвильовці. Він дозволяє значно економити час і не вимагає особливих кулінарних навичок. Блюдо виходить легким, гарним і прекрасно підійде на полуденок або вечерю.

Необхідні компоненти:

  • чотири яйця;
  • чорний перець, морська сіль – скільки буде потрібно;
  • зелень – 35 грам.

Готуємо:

  • В об’ємній посуді збити яйця з допомогою виделки. Потім додати сіль і поперчити.
  • Перелити суміш у скляну миску і встановити її всередині кухонного приладу.
  • Випікати 60 секунд на високій потужності.
  • Потім блюдо дістати, акуратно розмішати і знову помістити в кухонний прилад на такий же час.
Дивіться також:  Рулет зі свинячої рульки – 5 рецептів приготування

Гарячий омлет засипати подрібненої кінзою і зеленою цибулею. Рекомендується запропонувати до нього сметану або томатний соус.

Готуємо в духовці

У духовці можна зробити м’який і пишний омлет з помідорами, який своїм ніжним смаком дуже сподобається дітям. Для страви потрібно використовувати свіжі яйця і в процесі приготування додати зелень. Завдяки цьому частування буде повітряним.

Необхідні компоненти:

  • п’ять курячих яєць;
  • один великий помідор;
  • вода – 65 грам;
  • борошно – 10 грам;
  • зелень будь – 25 грам;
  • щіпка спецій для овочів.

Готуємо:

  • Білки необхідно відокремити від жовтків і збити їх з додаванням солі (2 грами).
  • Після цього збовтати жовтки в пінисту масу.
  • З’єднати обидва складу, насипати борошно, приправити спеціями і ретельно розмішати.
  • Помідор вимити і нарізати середніми шматочками, зелень дрібно порубати.
  • Форму змастити маслом і заповнити її сумішшю з яєць. Потім закинути в отриманий склад шматочки помідорів і посипати зеленню.
  • Помістити блюдо в духовку (165 градусів) і запікати протягом півгодини.

Рум’яний і ароматний омлет порізати на порції і розкласти по тарілках. Вживати його краще з часниковим або майонезним соусом.

Пишний омлет без молока в мультиварці

Закуска, приготована в електропечі, виходить рівномірно прожареної, пружною і дуже апетитною. Таке блюдо оцінять жінки, що стежать за своєю фігурою, так як воно ситно, корисно і містить зовсім не багато калорій.

Необхідні компоненти:

  • шість яєць;
  • кип’ячена вода – 85 мл;
  • кріп – 3 гілочки;
  • запашний перець, сіль – на свій розсуд.

Готуємо:

  • У тарілку розбити яйця і інтенсивно розтерти їх віночком.
  • Потім додати воду, присолити, заправити перцем і збити до однорідності.
  • Змастити чашу мультиварки вершковим жиром і залити в неї омлетну масу.
  • Кріп сполоснути під краном, потім просушити і дрібно нарізати.
  • Омлет посипати рубаною зеленню, закрити каструлю кришкою.
  • Вибрати режим «Випічка» і готувати двадцять хвилин.

Щоб свіжий омлет не «осел», рекомендується потримати його в закритому приладі ще десять хвилин.

Придушити частування з чорним хлібом і овочевий нарізкою.

Дивіться також:  Фарширована картопля – 8 смачних рецептів!

Як зробити зі сметаною

Для приготування омлету зі сметаною без молока потрібно мінімум часу, а отриманий результат сподобається всім домочадцям під час ранкової трапези. Страва буде володіти яскравим смаком з приємними вершковими нотками, якщо його зробити з свіжих яєць і домашньої сметани.

Необхідні компоненти:

  • два великих яйця;
  • сіль – 3 г;
  • сметана (20%) – 35 грам.

Готуємо:

  • У керамічному посуді розтерти яйця разом з сіллю.
  • Коли маса збільшиться в об’ємі, покласти сметану і продовжити збивати з допомогою залізного віночка.
  • Після того як суміш загусне і на поверхні утворюється піна, перелити її на розпечену сковороду, змащену вершковим маслом.
  • Смажити три хвилини на максимальному вогні, потім поставити невеликий нагрів, прикрити блюдо кришкою і готувати ще п’ять хвилин.
  • Щоб отримати підсмажену закуску, потрібно лопаткою скласти омлет навпіл і запекти його з обох боків до появи коричневої скоринки.

Вживати страву треба в гарячому і свіжому вигляді. До нього можна запропонувати зерновий хліб і салат з огірків з помідорами.

З додаванням сиру

Сир ідеально доповнює смак омлету і надає йому апетитний і гарний вигляд. Для закуски з яєць найкраще підійдуть тверді сорти, такі як «Сулугуні», «Голландський» або «Моцарелла».

Необхідні компоненти:

  • сир – 60 грам;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – пара ложок;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • сіль велика – на смак.

Як зробити омлет з сиром:

  • Сир подрібнити на тертці з великими дірочками і помістити їх в морозильну камеру, щоб вона затверділа.
  • Курячі яйця розбити в підходящу ємність і присолити.
  • Зелена цибуля сполоснути водою і нарізати маленькими кільцями.
  • З’єднати яйця з цибулею і розмішати. Потім влити сметану і активно розтерти всі продукти виделкою.
  • Взяти круглу форму, обробити її пісним маслом і наповнити яєчною масою.
  • Засипати блюдо натертим сиром і поставити в духовку, прогріту до 185 градусів.
  • Запікати близько п’ятнадцяти хвилин. Коли омлетная маса набуде золотистий колір, частування можна вважати готовим.

Сирно-яєчну закуску перекласти на плоске блюдо і порізати трикутниками. Подавати її слід з підсмаженими тостами, запашним чаєм або чорною кавою.

Дивіться також:  Заливне - 10 рецептів приготування

Паровий омлет без молока

Цей рецепт підкаже, як зробити омлет на пару без молока.

Яйця, приготовані таким способом, вважаються дуже корисними, оскільки готову страву не містить масла і зберігає всі вихідні вітаміни.

Необхідні компоненти:

  • вода – 40 мл;
  • сметана – 50 грам;
  • два яйця;
  • щіпка солі;
  • сода – 2 грами.

Готуємо:

  • Звільнити яйця від шкаралупи, помістити в миску і ретельно збити.
  • Потім до них додати соду, сметану, закинути сіль і налити воду.
  • Всі інгредієнти інтенсивно перемішати, тоді омлет без молока зі сметаною вийде повітряним і пружним.
  • Тепер у каструлю налити воду, зверху посуду встановити відповідний за розміром друшляк так, щоб він не стикався з киплячою рідиною.
  • Взяти форму для омлету (одну побільше або кілька маленьких), змастити олією і налити в неї яєчну масу. Акуратно поставити форму в друшляк.
  • Включити піч і готувати страву під скляною кришкою вісім хвилин.
  • Коли омлет підніметься, вимкнути вогонь і дати закуски постояти п’ять хвилин.

Гаряче частування витягти з форми, викласти на красиву тарілку і поставити на стіл. Бажано прикрасити паровий омлет гілочками кропу.

Дієтичний варіант з білків

Страва з яєчних білків без молока вважається дієтичним, і готувати його краще в духовці.

Така закуска доведеться за смаком бажаючим схуднути, або людям, які віддають перевагу здорове харчування.

Необхідні компоненти:

  • білки яєць – 3 шт.;
  • йогурт (нежирний) – 15 грам;
  • вода – 45 мл;
  • сіль – 2 грами.

Готуємо:

  • Помістити білки в тарілку, додати воду, присолити і збовтати з допомогою віночка.
  • У суміш покласти йогурт і розмішати в швидкому темпі.
  • Вогнетривку миску змастити шматочком масла і перелити в неї білкову масу.
  • Відправити блюдо в розігріту до 175 градусів духовку і випікати близько двадцяти хвилин.

Подавати корисний омлет рекомендується відразу, так як він досить швидко остигає. До білкової закуски можна запропонувати склянку теплого молока. Приємного апетиту!