Оселедець під шубою – класичний рецепт по шарах

При приготуванні страв, хочеться, щоб вони були не тільки смачними, але і радували око своєю красою. Найпоширенішим салатом на святковому столі, є оселедець під шубою. Складаючи меню – це страва йде першим у списку.

Оселедець під шубою. Шари по порядку. Класичний рецепт

Кожна господиня, хоч раз у житті стикалася з питанням, як правильно і в якому порядку викладати шари в цьому традиційному блюді. З роками у цей рецепт внесли багато змін, додали нові інгредієнти. Але самий перший, класичний рецепт приготування оселедця під шубою і раніше залишається самим смачним і бажаним на столі.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця – 900 гр.;
  • Яйце – 6 шт.;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Бурак – 6 шт.;
  • Морква – 3 шт.;
  • Майонез – 200 мл

Спосіб приготування:

  • Якщо у вас тушка оселедця. То відріжте голову. Видаліть нутрощі. Промийте холодною водою. Розріжте уздовж. Видаліть хребет і всі кісточки. Якщо готове філе, то відразу приступайте до приготування;
  • Рибу нарізати на дрібні кубики. Це буде перший шар;
  • Для другого шару. Картоплю зварити в мундирах. Охолодити. З холодної легше знімається шкірка. Взяти тертку, обов’язково великого розміру і натерти;
  • Яйця покласти в каструлю з гарячою водою, варити десять хвилин на повільному вогні. Якщо увімкніть вогонь на всю потужність, то вода буде вирувати, яйця стукатися один про одного і потріскаються;
  • Через зазначений час, злити воду. Залити холодною. Повністю остудити. Яйця заливають холодною водою для того, щоб легко чистяться від шкаралупи;
  • Після повного остигання. Очистити від шкаралупи. Натерти на тертці. Це третій шар;
  • Моркву можна варити разом з картоплею, тільки треба врахувати, те, що час приготування моркви довше хвилин на п’ятнадцять. Тому картоплю потрібно дістати раніше. Морквина варитися в шкірці. Після приготування, остудити, очистити. Натерти на тертці великого розміру. В салаті цей овоч йде четвертим шаром;
  • Бурак вариться в шкірці. Його час приготування в два рази більше, ніж у інших овочів. Готовність перевіряйте ножем. Якщо легко і м’яко входить в м’якоть, значить повністю готове. Остудити, зняти шкірку, натерти на тертці. Начинка для п’ятого шару готова;
  • Формуючи салат, викладайте шари строго по порядку, змащуючи майонезом. Верхній шар прикрасити майонезом, намалювавши сіточку.