Овочева нарізка – 5 варіантів красивого оформлення на святковий стіл

Яскравим акцентом будь-якого стола є овочева нарізка. Є безліч способів подачі цієї смачної і корисної закуски, впоратися з якою зможе як початківець кулінар, так і майстер по карвінгу.

Овочева нарізка: основні рекомендації

Щоб оформити овочеву нарізку, варто врахувати деякі рекомендації:

  • Слід вибирати гарні плоскі тарілки.
  • Естетично і апетитно виглядають овочі на листі салату.
  • Перед тим як приступити до готування, треба подбати про те, щоб ножі були гострими.
  • Нарізати овочі краще перед подачею на святковий стіл, щоб вони виглядали свіжими і соковитими.
  • Віддавати перевагу сезонним продуктам.
  • Не варто нехтувати такими овочами, редька і кольорова капуста.
  • Для подачі страви підійдуть варені овочі.

Є ще кілька порад, які стосуються певних овочів:

  • Томати вибирають з тонкою шкіркою і з гілочкою зеленого кольору.
  • Для нарізки беруть темно-зелені огірки з тонкою шкіркою.
  • У капусти повинні бути щільні листя.
  • Морква підійде помаранчева, без крапок.
  • Перед нарізанням не можна довго тримати перець у воді.
  • Редиска має бути твердою і однотонним.

Дотримуючись цих правил, вийде приготувати чудове асорті з овочів.