Овочеве рагу – 13 рецептів приготування

Правильно приготоване овочеве рагу є універсальним частуванням. Його можна їсти як основну страву і як гарнір. Головне, не шкодувати спецій і використовувати більше смачних стиглих овочів.

Класичне овочеве рагу з баклажанами і кабачками

Традиційний рецепт буде включати в себе великий список овочів. Інгредієнти: за півкіло томатів, баклажанів, кабачків, по 350 г ріпчастої цибулі і моркви, сіль, суміш перчиком, дрібку кориці.

  • Першими ріжуться кубиками баклажани без шкірки. Вони 20-25 хвилин вимочуються в солоній холодній воді, після чого обсушиваются рушником з паперу.
  • Томати без шкірки ріжуться невеликими шматочками. Щоб їх шкірка легко знялася, досить занурити плоди в окріп, очистити.
  • Морквина ріжеться кружечками, а цибулю – кубиками.
  • Кабачки без насіння і шкірки – такими ж скибочками, як і баклажани.
  • У казан овочі викладаються в наступному порядку: баклажани – морквина – кабачки – цибуля – помідори. Складові присипаються сіллю і спеціями.
  • Тушкується овочеве рагу з кабачками під кришкою. Періодично воно помішується. Готувати страву потрібно до м’якості продуктів.