Овочеве рагу – 7 рецептів з картоплею і кабачками

З асорті овочів можна приготувати безліч ситних смачних страв. Особливо актуальні вони в осінній період, коли на ринку величезний вибір сезонних плодів. Дуже смачним виходить овочеве рагу. Рецепти з картоплею і кабачками, які завжди виходять вдалими, опубліковані далі.

Домашнє овочеве рагу з кабачками і картоплею

Для приготування такого частування краще взяти товстостінну посуд або справжній казан. З продуктів підготувати: 2 середніх цибулини, 7 картопляних бульб, ¼ частину качана капусти, сіль, по 3 шт. червоного солодкого перцю і моркви, 2 великих томата, невеликий кабачок, по дрібці суміші мелених перців, хмелі-сунелі, каррі.

  • Всі овочі чистяться. Цибуля і морква нарізати маленькими кубиками. Інгредієнти смажаться в казані на будь-якому жирі з каррі і сіллю.
  • Аналогічним чином ріжеться картопля, кабачок і солодкий перець.
  • Разом овочі обсмажуються ще пару хвилин.
  • Далі компоненти заливаються половиною склянки очищеної води і закриваються кришкою.
  • Коли картопля буде готова наполовину, можна відправляти в казан нашатковану капусту, залишилися приправи, сіль і подрібнені томати.
  • Рагу гаситься під кришкою ще 10-12 хвилин.
  • Подається страва зі свіжим домашнім хлібом.

    Рецепт приготування в мультиварці

    Чим більше буде використано спецій, тим насиченішим вийде рагу. Якщо не вдається самостійно скласти відповідну композицію з приправ, можна взяти готову суміш ароматних трав, призначену для овочів (пару маленьких ложок). Також береться: 5 картоплин, 3 невеликих кабачка, цибулина, морквина, сіль.

  • Всі складові миються, чистяться і ріжуться кубиками.
  • У програмі «Смаження» на олії цибуля і морква готуються 3-4 хвилини.
  • Далі в чашу відправляється картопля, кабачок, сіль приправа. Разом інгредієнти готуються ще пару хвилин.
  • Залишилося включити режим «Гасіння», і тушкувати страву 35 хвилин.
  • Додатковий соус до цього соковитого страви не потрібно.

    Рагу з кабачками і картоплею по-грецьки

    В блюдо з грецькими нотками обов’язково буде входити біле вино і баклажан. Алкоголю потрібно взяти півсклянки. Крім того, використовується: по 1шт. моркви, баклажанів, жовтого солодкого перцю і цибулі, 4 картопляні бульби, 4 невеликих кабачка, морська сіль, трохи цукру, оливкова олія, щіпка орегано.

  • Всі овочі миють, чистяться, дрібно нарізати.
  • Кожен інгредієнт злегка обсмажується на оливковій олії зі спеціями і сіллю.
  • Підготовлені овочі викладаються в широку форму, присипаються цукром і сбрызгиваются маслом.
  • Залишилося рівномірно розподілити по них біле вино, і відправити ємність в гарячу духовку на 50 хвилин.
  • Якщо рагу в процесі готування виявиться сухуватим, можна додати в нього трохи бульйону або води.

    Готуємо страву по-італійськи

    Такий варіант рагу не вдасться приготувати без використання суміші італійських ароматних трав. Крім них, потрібно підготувати: 2 великих картопляні бульби, середній кабачок, дві морквини, солодкий болгарський перець, помідор, пару зубків часнику, кілька гілочок свіжого базиліка і петрушки, половинку гіркого перцю, сіль, стебло селери, олія оливкова.


  • Овочі чистяться, ретельно миють і нарізають приблизно однаковими скибочками, після чого складаються в глибокий сотейник і поливаються оливковою олією. Кабачок, перець і картопля може подрібнюватися трохи крупніше інших. Базилік, петрушку, селеру і часник при бажанні можна дрібно порубати за допомогою блендера, щоб вони віддали свій смак і не відчувалися в ньому.
  • Спочатку інгредієнти присаливаются і обсмажуються пару хвилин на середньому вогні.
  • Далі овочі заливаються невеликою кількістю води, до них відправляється дрібно нарізаний гіркий перчик, і ємність закривається кришкою.
  • Блюдо тушкується до повної готовності картоплі.
  • Приблизно за 15 хвилин до закінчення рагу щедро посипається італійськими травами.

    Загрузка...

    З додаванням капусти

    Білокачанна капуста допоможе не тільки поліпшити смак рагу, але ще й зробити страву більш доступним. До складу частування увійде: великий соковитий помідор, кабачок, половина качана капусти, 6 картоплин, цибулина, кілька зубків часнику за смаком, сіль, 1 ст. чистої питної води, будь жир для смаження.

  • Цибулю і часник дрібно ріжуться. Морквина подрібнюється тонкими кружечками.
  • Ці складові обсмажуються 5-7 хвилин на розігрітому жирі.
  • Картопля і кабачки ріжуться великими шматочками і вирушають до піджарки. Разом інгредієнти готуються ще 8-10 хвилин під закритою кришкою.
  • Капуста дрібно шинкуется і руками ретельно мнеться з сіллю.
  • Коли кабачок розм’якшиться, посуд готуються до овочів можна засипати капусту. Вміст заливається гарячою водою, посипається сіллю.
  • Залишилося додати в рагу подрібнений помідор, позбавлений від шкірки, і продовжувати тушкувати частування.
  • Загальний час приготування складе 55 хвилин.
  • Подається рагу до столу як основне блюдо або як гарнір.

    З кабачками, картоплею і баклажанами

    Свіжі баклажани додадуть страві оригінальності. Головне, попередньо вимочити овочі в підсоленій воді, щоб позбавити їх від гіркоти. Крім заздалегідь підготовлених баклажанів (4 штук), береться: ріпчаста цибулина, солодкий болгарський перчик, по 2 шт. помідорів і картоплі, сіль, невеликий кабачок, щіпка ароматних трав.

  • У посуд з товстим дном додається будь-який жир, розігрівається і на ньому обсмажується подрібнену цибулю.
  • У ємність відправляється порізаний кубиками баклажан і кабачок. Маса присаливается і посипається приправами.
  • Ще через пару хвилин в посуд додаються кубики картоплі і болгарського перцю, а також часточки помідора без шкірки.
  • Зверху наливається трохи олії, рагу з баклажанами і картоплею гаситься 50-55 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
  • Подається з подрібненою свіжою зеленню.

    З помідорами — покроковий рецепт

    Помідори смачно додавати в овочеве рагу з будь-якого рецепту. Ці овочі надають страві соковитості. Щоб шкірка не попадалася в готовому пригощанні, її потрібно відразу зняти, обдавши томати окропом. Крім помідорів (4 штук), потрібно використовувати: велику ріпчасту цибулину, великий кабачок, морква, часник за смаком, 4 картопляні бульби, червоний солодкий перчик, будь-які прянощі, сіль, олія оливкова.

  • Морквина натирається на крупній тертці, картоплю і цибулю нарізати кубиками, а перець – тонкою соломкою.
  • Часник ріжеться ножем або пропускають через прес.
  • Молодий кабачок можна не очищати від шкірки і нарізати кубиками разом з насінням.
  • Томати без шкірки ріжуться великими часточками.
  • Спочатку на розігрітому оливковому маслі рум’яниться морква і цибуля.
  • Далі по черзі додається картопля, перчик і кабачок. З кожним новим овочем маса обсмажується ще по парі хвилин.
  • Після додавання томатів рагу буде готуватися 25 хвилин під закритою кришкою на самому повільному вогні. Якщо соку від овочів виявиться недостатньо, можна додати трохи теплої кип’яченої води.
  • Готове рагу перед подачею до столу має настоятися 10-12 хвилин.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...