Овочеве рагу в мультиварці — 10 смачних рецептів приготування

Овочеве рагу вважається одним з кращих страв літа. Сезонні овочі доступні, а їх якість не викликає жодного сумніву. Кожна господиня знайде для себе і своєї сім’ї той рецепт, який полюбиться її близьким. Готування в мультиварці не вимагає складних спеціальних навичок: все просто і зручно.

Класичне овочеве рагу в мультиварці

Рагу, приготоване в мультиварці, не вимагає постійного перемішування, не підгорить, не підсохне і не перетвориться в кашкоподібну масу.

Інгредієнти:

  • патисон – 460 м;
  • черрі – 7 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • картопля – 3 бульби;
  • цибуля – 86 г;
  • лляне масло – 30 г;
  • сіль – за смаком.

Етапи готування:

  • Цибулину нашаткувати на квадрати. Підігріти в мультичаше масло і опустити цибулю. Ввести режим «Смаження» і обсмажувати хвилини дві.
  • Часник подрібнити. Закинути його в мультічашу і обсмажити ще секунд 30.
  • Овочі промити, почистити і порізати на кубики, щоб при гасінні не вийшла безформна маса.
  • Викладати наші овочі потрібно по черзі. Спочатку патисон, потім картопля, черрі. Посипати сіллю. Не розмішувати. Виставити режим «Гасіння» на 35-45 хвилин.
  • Відкрити каструлю і все перемішати.
  • Ароматне тушковане блюдо у власному соку краще подавати зі свіжим хрустким хлібом, прикрасивши все зеленню. Можна доповнити солоної черемшею або маринованим корнішоном.

    Загрузка...

    Як приготувати з м’ясом свинини?

    Пряна страва вдається навіть у недосвідчених господинь. Наваристое овочеве рагу з м’ясом в мультиварці приведе в захват усіх членів вашої родини.

    Інгредієнти:

    • м’якоть свиняча – 440 г;
    • картопля – 430 г;
    • морквина – 76 г;
    • авокадо – 3 шт.;
    • томатна паста – 4 ст. л.;
    • цибуля – 72 г;
    • часник – 3 зубчики;
    • сіль – за смаком;
    • перець – 0,3 г;
    • оливкова олія – 95 мл

    Етапи готування:

  • Порізати м’якоть на квадрати. Викласти в сковорідку і посмажити без додавання олії.
  • Цибулину порізати на кубики, а моркву на кругляшки. Підігріти масло в мультичаше і опустити туди овочі. Обсмажити дві хвилини. Викласти часник і томатну пасту. Перекласти м’ясо, підлити трішки водички і тушкувати протягом двох хвилин.
  • Картоплю і авокадо порізати на скибочки. Викласти все в мультічашу. Додати спеції. Розмішати, налити мультистакан води і тушкувати 32-42 хвилини, іноді помішуючи.
  • Вийшло рагу смачніше буде зі сметаною або натуральним йогуртом. Доповніть страва лляними коржами або часниковими булочками.

    Овочеве рагу з куркою в мультиварці

    Рагу з овочів полюбиться не тільки дорослим, але й дітям. Дієтичне нежирне страва чудово буде виглядати в центрі застілля.

    Інгредієнти:

    • філе курчати – 420 г;
    • баклажан – 410 г;
    • морквина – 83 г;
    • цибуля – 155 г;
    • черрі – 8 шт.;
    • топінамбур – 2 коренеплоду;
    • батат – 3 шт.;
    • сіль, перець – за смаком;
    • кукурудзяна олія – 85 мл
    Спробуйте також:  В'ялені помідори: як приготувати в домашніх умовах. 8 рецептів страв з в'яленими помідорами

    Етапи готування:

  • Обполоснути філе у воді і розібрати на шматки. Підсмажити його на сковорідці з маслом, додавши сіль з перцем. Важливо стежити, щоб філе не пересушилось і не тріснуло.
  • Овочі порізати на великі квадрати. Томати черрі звільнити від шкірки. Налити в каструлю масла і розкласти туди всі овочі шарами. Закрити кришкою і тушкувати хвилин 11, не перемішуючи.
  • Відкрити кришку, посолити, перемішати. Залишити тушкувати ще хвилин 14.
  • Потім викласти обсмажене м’ясо до овочів, перешкодити. Якщо необхідно, то додати води. Згасити ще хвилин 12.
  • Коли страва буде готова, посипати кінзою, петрушкою і дати настоятися ще 6 хвилин. Смак і аромат буде більш насиченим, а колір різноманітніше.

    З баклажанами, кабачками і картоплею

    Рагу з баклажанами і картоплею стане вашим коронною стравою. Ідеально для тих господинь, які не бажають витрачати вечора на приготування, а хочуть провести час у колі найдорожчих людей.

    Інгредієнти:

    • картопля – 510 г;
    • цибуля – 75 г;
    • баклажан – 240 г;
    • кабачки – 260 г;
    • помідори – 2 шт.;
    • морквина – 79 г;
    • перець – 1 шт.;
    • кунжутне масло – 2,5 ст. л.;
    • сіль і перець – за смаком.

    Етапи готування:

  • Нашаткувати картоплю. Налити олію у мультічашу. У режимі «Смаження» обсмажити картоплю до золотавого відтінку.
  • Покришити цибулю часточками, а моркву соломкою. Додати до картоплі і обсмажити.
  • Порізати баклажани, кабачки і помідори великими скибками. Перець нарізати брусками. Покласти овочі в каструлю, посолити і поперчити. Обсмажити хвилин 11-14, постійно перемішуючи.
  • Таке рагу може бути основною стравою для людей, які постують. Воно настільки смачне, що ви будете готувати його щодня для своєї сім’ї.

    З додаванням капусти в мультиварці

    З допомогою мультиварки страву можна запрограмувати і закласти всі продукти до вечері ще з ранку. Серед інгредієнтів немає швидкопсувних компонентів, і вам не потрібно хвилюватися за кінцевий результат.

    Інгредієнти:

    • капуста кольрабі – 326 м;
    • кабачок – 290 г;
    • баклажан – 239 г;
    • помідори – 2 шт.;
    • цибуля – 81 г;
    • морквина – 79 г;
    • перець – 1 шт.;
    • лляне масло – 82 мл;
    • сіль, перець порошковий – за смаком.

    Етапи готування:

  • Капусту порубати. Укласти її в мультічашу з маслом.
  • Порізати кабачок, баклажани великими шматочками, перець брусками, а цибулину полуколечками. Моркву потерти тертці. Укласти все в каструлю.
  • Прибрати шкірку у томатів і крупно покришити м’якоть з кісточками. Закинути в чашу. Налити склянку крижаної води. Посолити і поперчити. Поставити режим «Гасіння» на 24-32 хвилини.
  • Спробуйте також:  Смажена картопля з грибами - 6 рецептів приготування

    З соку овочів, який залишиться після готування, можна зробити теплу підливку або кремовий соус, додавши туди просіяного борошна і ще трохи згасивши.

    З м’ясним фаршем

    Використовуючи м’ясний фарш в страві, можна отримати виразний пікантний смак.

    Змішуючи різні види м’яса, господиня самостійно регулює текстуру і ніжність страви. Краще використовувати молоді баклажани, вони не розсипаються на волокна.

    Інгредієнти:

    • фарш – 410 г;
    • баклажани – 360 г;
    • топінамбур – 4 шт.;
    • перець – 1,5 шт.;
    • цибулина – 94 г;
    • морквина – 86 г;
    • томатна паста – 2 ст. л.;
    • часник – 3 зубчики;
    • кунжутне масло – 2,5 ст. л.;
    • сіль – за смаком.

    Етапи готування:

  • Покришити великими кільцями баклажан. Залити підсоленою водою на 16 хвилин.
  • Нарізати цибулину тоненькими шматочками. Подрібнити часник. Розігріти масло в мультичаше. Обсмажити цибулю з часником хвилини 3.
  • Викласти туди фарш і обсмажувати пару хвилин, зрідка перемішуючи.
  • Моркву порізати кружальцями, а перець соломкою. Все висипати у мультічашу і тушкувати 6 хв.
  • Покласти баклажани, томатну пасту, мультистакан води і посолити. Включити режим «Гасіння» на 12-13 хвилин.
  • Порізати скибочками топінамбур. Викласти в каструлю і тушкувати до готовності.
  • Блюдо подати в глибокій посудині, заздалегідь прикрасивши петрушкою і кропом. В якості напою подають темне пиво або газований березовий сік.

    Пісне овочеве рагу в мультиварці

    Ідеальне блюдо для поста. Підходить тим, хто дотримується дієти і правильного харчування.

    Інгредієнти:

    • кабачок – 290 г;
    • цибулина – 94 г;
    • картопля – 230 г;
    • перець – 1 шт.;
    • квасоля в томатному соусі – 1 банка;
    • кунжутне масло – 92 мл;
    • сіль – за смаком.

    Етапи готування:

  • Порубати цибулю кільцями. У режимі «Смаження» довести цибулю в олії до золотистого відтінку.
  • Овочі промити і порізати на великі квадрати. По черзі укладати в мультічашу, не перемішуючи. Включити режим «Гасіння».
  • Через 14 хвилин викласти квасоля в томаті, мультистакан води і посолити. Все перемішати і продовжувати тушкувати ще хвилин 18.
  • Для тих, хто любить пісне рагу з кабачками погостріше, можна додати перець чилі або товчений імбирний корінь. Для додання солодощі доповніть страва брусничним джемом або печеними червоними яблуками.

    З ковбасою

    Щоб блюдо вийшло з ароматом димку, краще використовувати підкопчену ковбасу, а не варену або в’ялену. Підійде копчена грудинка, шинка.

    Інгредієнти:

    • подкопченная ковбаса – 326 м;
    • кабачок – 435 г;
    • топінамбур – 1 шт.;
    • червона ріпка – 294 м;
    • цибуля – 89 г;
    • морквина – 81 г;
    • горошок – 90 г;
    • сіль – за смаком;
    • кукурудзяна олія – 3 ст. л.

    Етапи готування:

  • Вилити масло в мультічашу і закинути нашатковану цибулю. Смажити 2 хвилини і висипати нарізану кружальцями моркву. Смажити 1 хвилину.
  • Покласти топінамбур і ковбасу, порізану на кубики. Томити близько 3 хвилин, помішуючи.
  • Залишилися овочі крупно порізати і викласти в мультічашу. Зверху насипати горошок. Підсолити і підлити трохи води. Все добре перемішати і тушкувати 20 хвилин.
  • Спробуйте також:  Гавайська піца – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

    Домашні буду в захваті від такої страви. Аромат копченості припаде до душі навіть привередам. Рагу подавайте на салатних листках. Прикрасити можна ягодами брусниці або журавлинним сиропом.

    З рисом в мультиварці

    Ситність рису і користь овочів чудово доповнюють один одного. Чудовий аромат полонить, збуджуючи апетит.



    Інгредієнти:

    • кабачок – 460 м;
    • рис – 220 г;
    • морквина – 78 г;
    • картопля – 358 г;
    • цибулина – 73 г;
    • томатна паста – 4 ст. л.;
    • лляне масло – 4 ст. л.;
    • сіль, перець – за смаком.

    Етапи готування:

  • Овочі почистити і помити.
  • Цибулину подрібнити. Натерти морквину. Обсмажити хвилини 3 в мультиварці на олії.
  • Картоплю крупно порубати і покласти до овочів. Обсмажувати ще 6 хвилин, перемішуючи.
  • Кабачок нарізати часточками. Висипати до картоплі, виставивши режим «Гасіння».
  • Рис промити, висипати в каструлю, рівномірно розподіливши по днищу. Налити води. Тушкувати хвилин 22-29.
  • За 7 хвилин до готовності засипати томатну пасту, сіль, перець і все перемішати.
  • Подавати таке рагу краще зі сметаною або сирно-цибульним соусом. Страва доповнюють грінками із зернового хліба і холодним квасом з льодом.

    Грибне рагу з яловичиною

    Змішуючись з м’ясом, гриби дають непередаваний аромат і тонкі нотки післясмаку.

    Страва захопить гостей, підкоряючи ніжністю, легкістю і приємною однорідною текстурою.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 535 г;
    • гриби – 324 м;
    • картопля – 227 г;
    • морква – 75 г;
    • цибуля – 147 г;
    • томати – 3 шт.;
    • сіль, перець – за смаком;
    • кукурудзяна олія – 105 мл

    Етапи готування:

  • Обполоснути м’ясо і порубати брусками. Посмажити на розігрітій олії в мультиварці хвилин 11.
  • Цибулю подрібнити, моркву натерти і висипати до яловичині. Обсмажувати протягом 6 хвилин.
  • Гриби порубати пластами. Викласти в мультічашу і смажити 8 хвилин. Важливо не перетримати гриби.
  • Прибрати шкірку у томата, м’якоть порізати. Додати до страви разом з сіллю, перцем і мультистаканом води. Тушкувати хвилин 17.
  • Нарізати скибочками картопля. Опустити в мультічашу, долити води і тушкувати ще близько 27-32 хвилин на середньому вогні.
  • Готову страву заправити сметаною, а зверху покришити зелений лук. Можна доповнити рагу кроповим соусом або свіжим козячим йогуртом.

    Овочеве рагу краще готувати зі свіжих сезонних овочів, насичених великою кількістю вітамінів. Саме таке рагу виходить по-справжньому смачним. Соковите і ситне страву вразить простотою приготування і відмінним результатом.

    Загрузка...