Овочеве рагу з куркою – 8 рецептів приготування

Рагу – багате вітамінами блюдо, корисне і дуже смачне. Воно вважається ситним, особливо, якщо в нього додають обсмажене м’ясо. Овочеве рагу з куркою готують з різними продуктами, урізноманітнивши, таким чином, своє літнє (і не тільки!) меню як мінімум на тиждень.

Овочеве рагу з куркою – традиційний рецепт

Для приготування смачної страви за традиційною рецептурою потрібні:

  • філе куряче – півкіло;
  • за 3 кабачки і помідори;
  • по 2 баклажана, цибулинки, картоплини і болгарського перцю;
  • морквина;
  • часточка часнику;
  • за смаком сіль, спеції і зелень.

Всі овочі та м’ясо попередньо миють, просушують і нарізають на шматочки однакового розміру.

Після цього приступають безпосередньо до приготування страви:

  • Посмажити цибулю до прозорості.
  • Додати моркву і смажити ще хвилин 5.
  • Викладають курячі шматочки і обсмажують ще 10 хвилин.
  • Вмішують кабачки, продовжуючи смажити.
  • Через 5 хвилин викладають баклажани, добре розмішують і тушкують ще стільки ж.
  • Влити півсклянки окропу, перемішати.
  • Висипати картоплю, накрити, зменшити вогонь.
  • Тушкувати, третину години, періодично помішуючи.
  • Додати томати і перець, тушкувати ще 10 хвилин.
  • Посолити, вимішати приправи, дрібно порубаний часник і зелень.
  • Вогонь вимкнути, а рагу залишити настоюватися на плиті ще приблизно на півгодини. Це дозволить надати готовому страві більш яскравий смак і аромат. Вживають рагу не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді.

    Готуємо смачну страву в мультиварці

    Готувати в мультиварці можна легко і з користю. Страви виходять корисними, так як при такому способі приготування втрачається мало вітамінів. Крім цього овочеве рагу з куркою в мультиварці буде мати відмінний смак і аромат, так як готується воно у власному соку!

    Для приготування знадобиться наступний набір продуктів:

    • філе курки – 0,6 кг;
    • за 3 помідора, моркви, картоплі і цибулинки;
    • болгарський перець – 1 шт.;
    • свіжа зелень, приправи і сіль;
    • олія соняшникова.

    Покроковий рецепт:

  • Промите м’ясо розділити на однакові шматочки, обмазати спеціями і сіллю, залишити хвилин на 10-15, щоб воно добре просочилося.
  • Після цього добре обсмажити до утворення скоринки в режимі «Смаження» при відкритій кришці. Це займе близько чверті години. Можна також для цієї мети вибрати режим випічки.
  • Поки обсмажується філе, потрібно промити і нарізати овочі: перець – смужками, цибулю – залежно від уподобань, а решта – кубиками.
  • До підсмаженої курочці вмішати цибулю, моркву, смажити 5 хвилин.
  • Викласти овочі, що залишилися, добре розмішати, залити підсоленою водою. Об’єм рідини залежить від бажаної консистенції готового страви: щоб отримати рідке блюдо, вода повинна покрити овочі повністю, для приготування більш густого рагу – на 2/3.
  • Закрити каструлю, поставити режим «Гасіння» і встановити таймер на півгодини.
  • Через 25 хвилин всипати порізану зелень і спеції. Гасити залишився.
  • Дивіться також:  Смажена картопля – 8 рецептів приготування

    Після виключення таймера можна залишити рагу «дозрівати» в режимі підігріву ще близько третини години. Тоді воно вийде більш смачним і ароматним.

    Як приготувати овочеве рагу з куркою і баклажанами?

    Рецептура приготування такого варіанту рагу так само проста, як і попередні.

    Вона включає в себе такі інгредієнти:

    • 0,6 кг філе курки;
    • баклажан;
    • пару цибулин;
    • 3-4 помідори;
    • 3-4 шт. солодкого перцю;
    • 4 ложки томатного соусу;
    • кілька лаврушек;
    • спеції та сіль;
    • пучок петрушки;
    • соняшникова олія.

    Покроковий рецепт:

  • Овочі почистити і порізати: перець – соломкою, помідори – часточками, баклажани і цибулю – невеликими брусочками.
  • М’ясо порізати кубиками середнього розміру.
  • В розігрітій посуді (сковороді або казанку) на маслі підсмажити м’ясні шматочки в протягом 5 хвилин.
  • Додати підготовлені овочі, лавр, спеції і сіль, добре перемішати і тушкувати хвилин 10.
  • Вмішати соус і тушкувати ще 5 хвилин.
  • Посипати дрібно порізаною зеленню і в гарячому вигляді подавати на стіл.
  • З картоплею і капустою

    Необхідні інгредієнти:

    • 0,6 кг картоплі;
    • 0,5 кг філе курки;
    • 300 г моркви;
    • 150 г цибулі;
    • 700 г капусти;
    • 3 зубці часнику;
    • пару ложок томат-пасти;
    • 2/3 склянки води;
    • соняшникова олія;
    • зелень, спеції і сіль.

    Готуємо продукти:

  • М’ясо промити, обсушити і нарізати кубиками середнього розміру.
  • Картоплю нарізати брусочками.
  • Дрібно порізати часник.
  • Капусту дрібно нашаткувати.
  • Очищений цибулю нарізати кубиками.
  • Моркву натерти (крупно).
  • Томат розчинити у воді, посолити, вимішати спеції, зелень.
  • Готуємо рагу:

  • У розігрітій олії обсмажити картоплю до підрум’янення, прибрати в казанок.
  • На сковороді, де смажилася картопля, підрум’янити м’ясо, потім перекласти його в казан.
  • Капусту змішати з морквою і цибулею, злегка обім’яти руками, а потім обсмажувати приблизно 8 хвилин. Після перекласти до картоплі і м’яса.
  • Всю масу залити підготовленим соусом із томатної пасти і тушкувати до випаровування рідини.
  • За 10 хвилин до готовності страви вмішати часник. Можна для посилення запаху в цей же час покласти пару лаврових листків.
  • Дивіться також:  Гуакамоле – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

    Зі сметаною заливкою

    Необхідні інгредієнти:

    • півкілограма курячого філе;
    • стільки ж спаржевої квасолі;
    • кілька болгарських перців;
    • 1-2 помідори;
    • луковичка;
    • зубчик часнику;
    • пару ложок сметани (10%);
    • ложка борошна;
    • 2 ложки олії соняшникової;
    • спеції, сіль, зелень – за смаком.

    Створення страви полягає в наступних діях:

  • Цибулину дрібно нарізають і обсмажують до рум’яного кольору.
  • Квасоля чистять і ділять на невеликі брусочки (2-3 см). Якщо вона заморожена, то її необов’язково розморожувати.
  • Перець очищають і нарізають соломкою.
  • Часник подрібнюють.
  • Томати ріжуть часточками.
  • М’ясо розрізають на невеликі кубики і смажать до підрум’янення. Потім вливають трохи окропу і тушкують до розм’якшення, накривши кришкою.
  • Додати цибулю, перець, квасоля, часник і спеції. Гасити чверть години.
  • Додати помідори і тушкувати ще на невеликому вогні до розм’якшення.
  • Приготувати заливку: сметану перемішати з борошном.
  • Цією сумішшю заправити страву, довести до кипіння і, зменшивши вогонь, гасити ще 3-4 хвилинки.
  • Залишилося посипати подрібненою зеленню.
  • Овочеве рагу з куркою по-мексиканськи

    Урізноманітнити повсякденне меню можна рагу, приготованим в мексиканському стилі: гостро – солодким.

    Знадобляться наступні продукти на півкіло філе курки:

    • консервована кукурудза – 350 г (її можна замінити консервованою або вареної стручкової квасолею);
    • по 2-3 шт. томатів, моркви і болгарського перцю;
    • пару цибулин;
    • соняшникова олія;
    • спеції: гострий мелений перець чилі, сушена паприка, кориця, часник сушений;
    • сіль.

    Овочі попередньо очищаються і нарізаються: цибулю – півкільцями, морква – маленькими кубиками, перець – смужками, томати – невеликими шматочками. М’ясо миють, обсушують і ділять на порційні шматочки. У консервованих овочів видаляють рідину (зливають).

    Як готувати:

  • Цибулю трохи підсмажити на середньому вогні.
  • Додати моркву, смажити ще 2-3 хвилинки.
  • Вмішати перець і обсмажувати ще трохи.
  • Висипати часточки томати, гасити до його пом’якшення.
  • Вмішати кукурудзу або квасолю і спеції, посолити.
  • Додати м’ясні шматочки, добре розмішати і тушкувати 10 хвилин.
  • Посипати зеленню (при бажанні).
  • Дивіться також:  Перловка в мультиварці – 9 рецептів приготування

    Чахохбілі – покроковий рецепт

    Традиційно це блюдо готується з фазана. Але в бюджетному варіанті його м’ясо замінено курячим.

    Для створення рагу потрібно приготувати:

    • 1 кг курячих стегенець;
    • пару цибулин;
    • 3 помідори;
    • по пучку зелені: кінзи і базиліку;
    • гострий перчик;
    • 3 часникового зубчики;
    • чайну ложечку приправи «хмелі-сунелі»;
    • столову ложку вершкового масла.

    Готувати страву досить просто:

  • Обсмажити м’ясо на сковорідці до появи золотистої скоринки.
  • Очищені від шкірки томати дрібно порізати і додати в сковорідку. Тушкувати все близько чверті години.
  • Цибулю порізати середніми брусочками, обсмажити до рум’яного кольору в окремій ємності, додати до м’яса і гасити близько півгодини.
  • Вмішати дрібно порізаний перець, часник, зелень, посипати спеціями. Гасити 6-8 хвилин.
  • Готову страву подають з пюре з картоплі або відварним рисом.

    З кабачками

    Щоб приготувати рагу з куркою і кабачками, знадобляться наступні продукти:

    • 3 курячих стегенця, стегенця або філе;
    • 6 середніх картоплин;
    • середнього розміру кабачок;
    • 3 помідори;
    • пару морквин;
    • пів качана капусти;
    • цибулина;
    • 0,4 кг сметани;
    • пучок свіжої зелені;
    • сіль і спеції за смаком.

    Спочатку готують м’ясо і овочі:

  • м’ясо ріжуть на шматочки і обвалюють у спеціях і солі;
  • цибулю нарізають півкільцями або більше (як більше подобається);
  • моркву натирають на тертці (великої);
  • капусту шаткують;
  • картопля, помідори і кабачки нарізають невеликими брусочками;
  • зелень дрібно рубають.
  • Наступні дії:

  • Всі продукти викладають у змащену маслом ємність (глибока сковорода або казан) в наступному порядку: цибуля, курячі шматочки, морква, томати, кабачки, капуста, а потім картоплю. Кожен шар пересипається рубаною зеленню.
  • Суміш заливають підсоленою водою і тушкують близько півгодини.
  • Після закінчення часу зверху викладають сметану, трохи перемішуючи її з верхнім шаром, щоб запобігти утворенню скоринки, і тушкують до повної готовності.
  • Коли рагу приготується, його залишають під закритою кришкою ще приблизно на чверть години. Тоді смак готового блюда буде більш яскравим і насиченим.