Панкейкі – 7 смачних рецептів

Рецепт пухких американських млинчиків почав користуватися популярністю серед російських господинь всього кілька років тому. Така випічка відмінно підходить для сніданку або для перекусів. Кращі рецепти панкейків зібрані далі.

Панкейкі — класичний рецепт

Компоненти: гранований стакан молока коров’ячого, півтори склянки високосортного борошна, 4 десертні ложки олії оливи і стільки ж цукру-піску, яєчко, 1 ч. ложка розпушувача, по дрібці дрібної солі і ваніліну.

  • У чашу блендера або міксера відправляються всі рідкі компоненти, зазначені в рецепті. Продукти повинні бути однакової температури. Маса збивається на максимальних обертах, поки не покриється білим пінкою і не збільшиться в три рази.
  • В іншій ємності змішуються сипучі інгредієнти.
  • Маси з першого і другого кроку з’єднуються до однорідного тесту. Нехай він настоїться 7-8 хвилин і можна приступати до випічки млинців.

Обсмажуються коржики з обох сторін на антипригарній сковороді без масла.

Американські млинці на кислому молоці

Компоненти: півтори склянки борошна вищого ґатунку, дрібної кам’яної солі, гранований стакан кислого молока, 1⁄2 ч. ложки харчової соди (можна замінити пекарським порошком), куряче яйце, 2 ст. ложки цукрового піску і стільки ж оливкової олії.

  • Якщо кислого молока під рукою не виявилося, а хочеться використовувати саме цей рецепт, то свіжий продукт додається трохи оцту. Пісок з яйцями збивається до посветления маси.
  • Далі в суміш вливаються інші перераховані в рецепті рідкі компоненти. Всі інгредієнти перебиваються міксером.
  • Залишилося ввести в тісто попередньо просіяне з содою борошно.
  • Далі можна готувати панкейкі на молоці, на сухій сковороді. Відсутність жиру в ній – важлива умова приготування правильних американських млинчиків.

Подається частування з будь-яким варенням або джемом.

Оригінальні пишні панкейкі

Інгредієнти: гранований стакан молока, дрібної кам’яної солі, 2 ст. ложки цукрового піску, 3 курячих яйця, 2 ст. ложки рафінованої олії, 1⁄2 ч. ложки розпушувача, 140-160 г високосортного борошна, пакетик ваніліну.

Дивіться також:  Як приготувати панкейкі в домашніх умовах?

  • Яйця поділяються на складові. Жовтки змішують з сіллю і молоком. У цю масу відразу всипається просеянная з розпушувачем високосортна борошно і ванілін. Всі продукти перемішуються до однорідності.
  • Білки збиваються окремо до пінки. До них додається цукровий пісок і ванілін. Після перемішування сюди вводиться маса, отримана в першому кроці.
  • Залишилося додати рафіноване масло, знову перемішати компоненти і приступати до випікання американських млинчиків.

Готуються пишні панкейкі на сковорідці без масла. Перевертаються вони після появи на верхній частині коржів бульбашок.

На кефірі

Склад продуктів: 2 курячих яйця, 620 мл нежирного кефіру, 55 г цукрового піску, 310-330 г борошна вищого сорту, 1 мал. ложка соди, 60 г вершкового масла, 2 ч. ложки пекарського порошку.

  • Яйця збиваються міксером разом з піском. За смаком можна на цьому етапі всипати в суміш ванільний екстракт.
  • Далі в солодку яєчну масу вливається не холодний кефір.
  • Борошно просіюється разом з содою і розпушувачем. Всипається в суміш з попереднього кроку. Інгредієнти злегка перемішуються віночком.
  • Залишилося влити вершкове масло розтануло. Продукти знову перемішуються. Головне, не робити це занадто інтенсивно, інакше випічка не буде пишною.
  • Можна відразу ж виливати тісто на розігріту промаслений сковорідку.

Випікаються панкейкі на кефірі з обох сторін. Масла в процесі потрібно використовувати мінімальну кількість.

Шоколадні панкейкі

Компоненти: гранований склянку жирного молока, 2 курячих яйця, 60 г темного шоколаду, 3 ст. ложки білого цукру-піску, повний стаканчик високосортного борошна, 3 ст. ложки вершкового масла і стільки ж какао-порошку, 1 ч. ложка содового розпушувача.

  • Спочатку на водяній бані або в мікрохвильовій печі розтоплюється вершкове масло і шоколад. Попередньо обидва цих продукту можна порубати на невеликі шматочки, щоб прискорити процес. Замість водяній лазні можна використовувати і мікрохвильову піч.
  • Далі в окремій глибокої посуді з’єднуються всі сипучі компоненти, заявлені в рецепті.
  • В отриману «шипучку» вбиваються яйця.
  • Після ретельно перемішування до інгредієнтів з 3 кроки вливається нехолодну молоко.
  • Залишилося додати в тісто олійно-шоколадну масу.
Дивіться також:  Панкейкі на молоці – 7 рецептів смачних і пишних

Випікаються ароматні шоколадні панкейкі при середньому нагріві плити. Товстенькі млинці повинні встигати пропектися зсередини.

Банановий десерт

Компоненти: гранований склянку свіжого молока, склянка з гіркою високосортного борошна, 2 великих яйця, 2 ст. ложки цукрового піску, стиглий трохи м’який банан, 1 ч. ложка пекарського порошку, 35 г якісного вершкового масла, сіль на кінчику ложки.

  • Першим ділом перемішуються між собою всі сухі компоненти. Борошно і пекарський порошок можна попередньо просіяти.
  • Всі з’єднані компоненти дуже добре перемішуються, щоб вийшла досить однорідна сипуча маса.
  • Окремо блендером збиваються яйця. До них додається молоко, нарізану шматочками фрукт і вершкове масло. Останнім попередньо розтоплюється. Всі складові також обробляються блендером.
  • На наступному етапі з’єднуються суміші з 2 та 3 кроки.
  • Бажано залишити тісто на 12-14 хвилин в теплі, щоб пекарський порошок встиг почати взаємодіяти з іншими продуктами.

Обсмажуються бананові панкейкі на абсолютно сухий сковорідці зі спеціальним антипригарним покриттям.

Гарбузове американські млинці

Компоненти: 340 г свіжої або мороженої м’якоті гарбуза, повний стакан борошна вищого ґатунку, 55 г вершкового масла, 12 г пекарського порошку, гранований стакан коров’ячого молока, 2 курячих яйця, 4 ст. ложки цукрового піску, дрібної кам’яної солі.

  • Гарбуз миють, очищається від шкірки і насіння, після чого нарізати невеликими шматочками. Далі овоч запікається в духовці до м’якості. Для цього потрібно попередньо загорнути його у фольгу. Можна готувати гарбуз також в мікрохвильовій печі або просто відварювати. Потім овоч пюрируется.
  • В окремому посуді розтоплюється масло. Його потрібно збити з сіллю, яйцем і піском.
  • Сюди ж невеликими порціями просіюється високосортна борошно з пекарським порошком. Замішується тісто.

Печуться гарбузове панкейкі з двох сторін на сухій сковорідці до повної готовності. Досить по 2-3 хвилини на кожну поверхню

Дивіться також:  Американські млинці – панкейкі

З чим подавати панкейкі: крем, соус, сироп

Щоб страва дійсно вразила своїм приголомшливим смаком всіх домашніх, потрібно не тільки правильно приготувати американські млинці, але і знати, з чим їх подати до столу. Простіше всього використовувати для цієї мети вже готове варення, джеми, сиропи. Відмінно підійде для цієї мети згущене молоко, мед або розтоплений шоколад.

Можна самостійно приготувати крем, збивши повний стакан дуже жирних вершків з 90 г цукрової пудри. Це універсальна добавка до пухким млинців.

Соус готується зі свіжої сметани (стакан), 4 ст. ложок цукру і 170 г свіжої малини або іншої солодкої ягоди. Спочатку пісок з ягодами перетирається в блендері, а потім додається до сметані.

Для приготування сиропу використовується склянку свіжовичавленого фруктового або ягідного соку, а також 180 г цукру. Разом інгредієнти доводять до кипіння, а потім варяться на повільному вогні до загусання.