Панкейкі: класичний рецепт і 7 варіантів приготування вдома

Класичний рецепт панкейків прийшов до нас зі Сполучених Штатів Америки. Там млинці вважаються традиційним сніданком, і без них ранок середньостатистичного американця було б незвичним.

Класичні панкейкі на молоці в домашніх умовах

Що знадобиться:

  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 2 склянки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • разрыхл. – 1 ч. ложка;
  • ванілін – 1 ч. ложка.

У мисці перемішати в однорідну масу яйця, цукор і ванілін. Можна використовувати як натуральний екстракт, так і ванільний цукор. Слідом тонкою цівкою вливаємо молоко і просіяне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти середньої густоти.

Пам’ятайте, що класичні панкейкі на молоці повинні бути невеликого розміру, тому для викладання на сковороду можна взяти ложку або маленький ополоник. Для приготування краще віддати перевагу сковорідці з антипригарним покриттям і тонким дном. Саме вони призначені для смаження млинців.

У центр тісто виливається з ополоника. Воно має розподілитися в маленьке коло. Масло при цьому не кладеться, воно вже і так є в тесті. Смажиться з кожної сторони приблизно 1-2 хвилини. Готовність визначте, коли поверхня покриється пухирцями.

Американські млинці на кефірі

Класичні панкейкі на кефірі стануть відмінним варіантом, якщо бажаєте скуштувати легендарний американський десерт, а під рукою немає молока.

Що знадобиться:

  • кефір – 2 склянки;
  • борошно – 2 склянки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • разрыхл. – 2 ч. ложки;
  • сіль – щіпка;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванілін – 1 ч. ложка;
  • раст. масло – 2 ст. ложки.

Добре збийте в окремій мисці яйця з цукром. Додаємо в суміш тонкою цівкою кефір. Він не повинен бути холодним. Найоптимальніший варіант – кімнатної температури. Слідом кладеться масло.

Залишається додати просіяне борошно, дрібку солі і розпушувач. Замість нього також можна використовувати соду. Плюс в тому, що її не потрібно попередньо гасити. Адже під час приготування і так використовується кислий продукт – кефір. Збийте тісто на низькій швидкості, щоб не було грудочок.

Дивіться також:  Американські млинці – панкейкі

Маленьким ополоником викладайте масу на середину сковороди з тонким дном. Ви визначите ступінь готовності млинців, коли на поверхні з’являться бульбашки. В середньому час обжарювання з кожної сторони варіюється від 1 до 3-х хвилин.

Покроковий рецепт бананового панкейків

Американські млинці з додаванням банана порадують вас своєю родзинкою смаком і ароматом.

Що знадобиться:

  • молоко – 1 стакан;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйце – 1 шт.;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • банан – 1 шт.;
  • разрыхл. – 2 ч. ложки;
  • сіль – щіпка.

Подрібнюємо банан за допомогою блендера в однорідне пюре. Жовток відокремлюється від білка і збивається з молоком і маслом. Додаємо бананове пюре. Окремо перемішуємо сипучі інгредієнти. З’єднуємо обидві частини і замішуємо густе тісто. Збийте білки і додайте їх теж.

Панкейкі смажаться на сковороді без масла. Коли з’являються бульбашки, млинець перевертається на другий бік. Коли десерт буде готовий, можна додати до нього різні джеми та солодкі соуси.

Варіант для тих, хто на дієті

Що знадобиться:

  • вівсяні пластівці – ½ склянки;
  • борошно – ½ склянки;
  • молоко – 3 ст. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • коричневий цукор – 2 ч. ложки.

У мисці змішуються яйце, тростинний цукор і щіпка солі. Маса візуально повинна збільшитися в два рази. Тонкою цівкою влийте туди тепле молоко і розпушувач. Ретельно перемішайте. Слідом ідуть мелені вівсяні пластівці і просеянная борошно. Суміш ще раз мішається.

Викладайте тісто в середину сковороди з тонким дном. Цей посуд використовують для приготування млинців. Не потрібно розподіляти заготівлю лопаткою, вона вирівняється у формі кола сама. Обсмажте з кожної сторони пару хвилин.

З сиром

Що знадобиться:

  • борошно – ½ склянки;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сир – 150 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 3 ст. ложки;
  • раст. масло – 1 ст. ложка;
  • сіль – щіпка.
Дивіться також:  Гарбузові панкейкі – 6 рецептів приготування

Розітріть сир, цукор, молоко і яйце. Ретельно перемішайте. Особливо приділіть увагу сирної маси, вона не повинна комковаться. Слідом кладеться просеянная борошно і олію. У результаті виходить густе тісто. При цьому воно не повинно прилипати до рук і лопатці.

Викладайте масу на середину сковороди, формуючи млинці. Перевертайте на іншу сторону відразу ж після того, як поверхня покриється пухирями. В результаті у вас вийде смачний і ситний сніданок, до якого можна використовувати добавку у вигляді меду або варення.

З шоколадними нотками

Любите шоколадний смак? Тоді спробуйте приготувати панкейкі з додаванням какао!

Що знадобиться:

  • борошно – 1 склянка;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • молоко – 1 стакан;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • темний шоколад – 100 г;
  • слив. масло – 50 г;
  • разрыхл. – 1 ч. ложка;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванілін – 1 ч. ложка.

Змішуємо в окремій мисці сипучі інгредієнти. Розтоплюємо масло і вливаємо його разом з теплим молоком в тісто. Воно не повинно бути гарячим, тому попередньо остудіть його до прийнятної температури. Ретельно перемішайте, щоб в суміші не утворювалося ніяких грудочок.

Маленьким ополоником викладайте тісто частинами на сковороду. З кожної сторони панкейкі обсмажуються приблизно по 1-3 хвилини. В цей же час натріть на середній терці шоколадну плитку. Краще всього використовувати гіркий компонент з 72% вмістом какао. Смачний десерт готовий для подачі до столу!

Американські млинці без яєць

Вам захотілося приготувати панкейкі, але під рукою не виявилося яєць? Тоді скористайтеся рецептом, в якому вони не потрібні.

Що знадобиться:

  • молоко – 2 склянки;
  • крохмаль – 2 ст. ложки;
  • раст. масло – 3 ст. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • разрыхл – 1 ч. ложка;
  • сіль – щіпка.
Дивіться також:  Панкейкі – 7 смачних рецептів

Окремо змішуються сипучі речовини: крохмаль, борошно і цукор. Влийте тонкою цівкою пару склянок теплого молока. Залиште тісто на деякий час, щоб воно підійшло. На це знадобиться приблизно 10-15 хвилин. Після цього покладіть розм’якшене вершкове масло. Добре перемішайте, щоб масло розподілилося в тесті і не утворювалися грудочки.

Розігрійте сковороду на повільному вогні і почніть викладати маленьким ополоником або столовою ложкою тісто рівно в середину, щоб воно розподілялося у вигляді кола. Перевертайте млинець на іншу сторону, як тільки на поверхні з’явиться безліч бульбашок. Як бачите, приготувати панкейкі без яєць дуже легко.

Корисні і смачні гарбузове панкейкі

Що знадобиться:

  • борошно – 1 склянка;
  • гарбузове пюре – 200 г;
  • молоко – 1 стакан;
  • слив. масло – 50 г;
  • разрыхл. – 2 ч. ложки;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • сіль – щіпка.

Якщо у вас немає готового гарбузового пюре, то можна приготувати його самостійно. Візьміть невеликий гарбуз, наріжте її шматочками і запечіть на півгодини в духовій печі при температурі 180 гр. Потім подрібніть в однорідну масу за допомогою блендера.

Окремо збиваються яйця з цукром і сіллю. Потім кладеться гарбузове пюре і розтоплене масло (замість нього можна використовувати рослинний компонент). Суміш добре збивається до досягнення однорідного стану. Просійте борошно, змішану з розпушувачем. В результаті вийде тісто середньої густоти. Викладайте його порціями на сковороду і смажте млинці на повільному вогні з кожного боку по 2 хвилини.