Паштет із курячої грудки – 7 рецептів, як приготувати смачний паштет дієтичний в домашніх умовах

Безперечно, асортимент паштетів в магазинах приголомшує. Але якщо хочеться насолодитися продуктом без шкідливих добавок, барвників, підсилювачів смаку, то краще приготувати його самостійно з якісних інгредієнтів. У статті зібрано добірка найбільш цікавих рецептів, за якими можна з легкістю створити дієтичну закуску – паштет з курячої грудки.

Класичний паштет з курячої грудки в блендері

Класична рецептура корисної закуски передбачає наявність:

  • 1 курячої грудки;
  • за смаком солі і спецій;
  • цибулини.

Щоб приготувати смачний паштет в блендері:

  • Курятина промивається і відварюється до готовності разом з цибулиною, яка вирушає до м’яса через 10 хвилин після початку кипіння.
  • Відварене філе нарізати шматочками, які подрібнюються за допомогою блендера.
  • В отриману масу вливається трохи бульйону, закидається сіль і спеції.
  • Всі повторно збивається.
  • На виході повинен вийти пишний паштет, який перекладається в ємність з кришкою.

Якщо використовується відкритий контейнер, то він обов’язково затягується харчовою плівкою, щоб продукт не висихав.

Загрузка...

Готуємо з овочами

Простий рецепт, для виконання якого потрібні:

  • 600 г курячої грудинки;
  • морквина;
  • 150 г вершкового масла;
  • 3 цибульні головки;
  • 2 часникового зубчики;
  • сіль і мускатний горіх.

Хід роботи:

  • Філе, підготовлене з грудки, і моркву нарізати шматочками, які відварюються протягом 30 хвилин.
  • Наприкінці в каструлю додається дрібка солі.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется на сковороді, куди також викладаються пластинки часнику.
  • У блендері змішуються моркву, м’ясо, зажарка і масло, що залишилося.
  • Вміст збивається, доповнюється спеціями, сіллю і невеликою кількістю бульйону (при необхідності).
  • Готовий паштет відправляється в холодильник для застигання.

Якщо замінити шматочок масла бульйоном, то вийде чудовий паштет дієтичний.

З курячою печінкою

Універсальне блюдо з курячої печінки і грудки, що подобається дорослим і відмінно підходить для дитячого раціону.

Спробуйте також:  Риба пікша: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 рецептів приготування в духовці на сковороді

Готується закуска з доступних продуктів:

  • куряча печінка – 1 кг;
  • філе – 400 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • вершкове масло – 1 пачка вагою до 200 г;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль і спеції.

Послідовність дій:

  • Грудка відварюється, звільняється від кісточок і ріжеться кубиками.
  • Шматочки з лука пассеруются до злегка золотистого кольору.
  • Печінка промивається, ділиться на четвертинки і обсмажується так, щоб при проколюванні з субпродуктів виділявся сік.
  • Яйця відварюють і діляться навпіл.
  • Через м’ясорубку пропускаються двічі всі підготовлені продукти, при цьому печінка повинна бути гарячою.
  • Маса викладається в миску, де вже знаходяться шматочки м’якого вершкового масла.
  • Паштет вимішується руками з додаванням солі і спецій.

На замітку! Паштет В холодильник, створений за цим рецептом, відправляється тільки після повного охолодження, яке відбувається на столі під рушником.

Паштет дієтичний з вареної курячої грудки

Якщо в холодильнику виявилася вже відварена курка вагою 300-400 г, яка залишилася після приготування якоїсь страви, то можна за лічені хвилини створити чудову закуску.

Додатково будуть потрібні:

  • часточка часнику;
  • 5 очищених волоських горішків;
  • ½ Пучка кінзи;
  • 15 мл нежирного йогурту;
  • стільки ж лимонного соку;
  • 5 мл оливкової олії;
  • сіль і спеції.

В процесі приготування:

  • Грудка перекручується через м’ясорубку.
  • Ядра горіхів рубаються ножем.
  • Часник товчеться.
  • Зелень дрібно подрібнюється.
  • Всі інгредієнти змішуються, солятся, заправляють олією, соком і йогуртом.

Курячий паштет – відмінна закуска для ранкових тостів.

Рецептура з грибами

Живильним закуски надають пікантності гриби, які можуть бути як лісові, так і звичайні печериці.

Для створення паштету необхідні:

  • ½ Кг грудок;
  • 200 г грибів;
  • 2 цибулини;
  • 70 мл соняшникової олії;
  • 100 г вершкового масла;
  • 15 г французької гірчиці;
  • ½ Пучка кропу;
  • сіль, спеції.
Спробуйте також:  Гур'євська каша класичний рецепт і 4 варіанти приготування

Готується страва наступним чином:

  • Куряча грудка звільняється від шкірки і підшкірного жиру, після чого відварюється в підсоленій воді зі спеціями.
  • На сковороді пассеруется подрібнену цибулю, до якого після придбання м’якості додаються печериць пластинки.
  • Через 8 хвилин сковорода отставляется.
  • Масло розтоплюється.
  • У комбайні з’єднуються охолоджені м’ясо, зажарка, масло і 200 мл бульйону.
  • Все збивається і викладається в мисочку, де в заготовку паштету втручаються гірчиця, рубана зелень і мелений перець.

Якщо використовуються лісові гриби, то перед обсмажуванням вони проварюються не менше 20 хвилин.

Як зробити з желатином

Відмінна альтернатива магазинної ковбаси створюються з:

  • 500 г курячої грудки;
  • цибулини;
  • морквини;
  • кореня петрушки;
  • 2 відварених яєць;
  • 30 г желатину;
  • 30 г мелених волоських горіхів;
  • солі і улюблених спецій.

Черговість дій:

  • Курятина відварюється разом з сіллю, овочами і коренем петрушки до готовності, після чого остуджується і ріжеться шматочками.
  • М’ясо, очищені яйця і моркву пропускаються через м’ясорубку.
  • У 500 мл бульйону розлучається желатин згідно інструкції, після чого заливається розчином основа паштету.
  • В майбутню закуску додаються горіхи, сіль і спеції за бажанням, а потім все збивається блендером.
  • Маса забирається в холод для застигання.

На свій смак і бюджет волоські горіхи можна замінити арахісом або фісташками.

Оригінальний паштет з курячої грудки з чорносливом

Для втілення в життя цього рецепта необхідно обзавестися:

  • 4 філе частинами;
  • 2 морквинами;
  • цибулиною;
  • жменею чорносливу;
  • ½ Головки часнику;
  • 100 г сметани;
  • 50 г майонезу;
  • сіллю, спеціями і зеленню.

Щоб приготувати паштет в домашніх умовах:

  • З подрібненого цибулі і моркви готується зажарка.
  • Чорнослив замочується, а зелень і часник рубаються;
  • Філе відварюється.
  • За допомогою блендера перемелюються всі зазначені інгредієнти, після чого заправляють сумішшю сметани і майонезу.
  • Паштет повторно збивається
Спробуйте також:  Курка з чорносливом — 5 рецептів смачних страв

Вишукано продукт виглядає на святковому столі у вигляді бутербродів з яблук, замінюють хлібці.

Паштет із курячої грудки – це просте у виконанні блюдо, яке готується так само швидко, як і з’їдається.

Загрузка...