Паштет з печінки – 14 рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування паштету з печінки займе не багато часу і наситить організм великою кількістю корисних речовин. Найцікавіше, що він підходить не тільки для повсякденного вживання. Консистенція страви дозволяє подавати його оригінально, роблячи всілякі фігурки або звертаючи з нього рулетики.

Класичний паштет з курячої печінки

Цим рецептом користується більшість господинь. Його переваги: доступність продуктів, швидка підготовка і приготування.

Нам буде потрібно:

  • 400 г курячої печінки;
  • цибулина;
  • сіль;
  • лавровий лист;
  • морквина;
  • соняшникова олія;
  • ½ Ч. л. меленого чорного перцю.

Дотримуйтесь наступних правил при виборі будь печінки:

  • завжди використовуйте тільки свіжий продукт;
  • купуйте тільки охолоджену, так як за кольором і запахом легше розпізнати зіпсовану частину;
  • у печінці молодого тварини менше бруду (цей орган є фільтром очищення організму);
  • не випускайте з виду термін придатності.

Кожен шматок печінки потрібно звільнити від проток і плівки, щоб позбутися від решти жовчі, яка може додати гіркота в готову страву.

  • Промиваємо субпродукт під проточною водою і даємо час, щоб пішли надлишки води. Нарізаємо великими шматками і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом і лавровим листом. Щоб паштет з печінки не гірчив, важливо, щоб нічого не пригоріло. Тому дно посуду має бути товстим, а вогонь невеликим. Накривайте сковороду кришкою.
  • У цей час чистимо та миємо овочі. Нарізаємо у довільній формі великими шматочками, викладаємо до печінки і тушкуємо з додаванням солі до м’якості. Остуджуємо, прибираємо лаврушку.
  • Тепер, користуючись ручної або електричної м’ясорубкою (підійде і блендер), подрібнюємо все. Щоб отримати більш ніжний і однорідний паштет, повторіть прокручування. Насипаємо перець і ретельно перемішуємо.

Все готово. Можна просто намазувати на бутерброд або зліпити невеликі фігурки для оригінальної подачі. Якщо хочете подати паштет більш витончено, скористайтеся наступним рецептом.