Паста з куркою – 11 рецептів приготування

Вишукана італійська страва під назвою «паста» присутній у багатьох ресторанах і кафе з європейською кухнею. Проте в домашніх умовах більш звично подавати макарони з підливою, що перетворює блюдо заморської кухні в екзотичний кулінарний шедевр. Насправді, дуже ситна і смачна паста з куркою готується швидко і дуже просто.

Паста з куркою у вершковому соусі

Макаронні вироби з м’ясом птиці, доповнюючи ніжним вершковим смаком, – чудове блюдо як для обіду, так і для ситної вечері.

Для приготування знадобиться:

  • грудки курячі – 3 шт.;
  • вершки – 400 мл;
  • в’ялені помідори в олії – 50 г;
  • сметана – 100 г;
  • часник – 1 головка;
  • спагетті – 400 г;
  • трохи масла і борошна;
  • сир – шматочок;
  • сіль і перець – за смаком.

Щоб втілити рецепт в життя виконуються такі кроки:

  • Курка промивається і нарізають шматочками.
  • Із часнику готують тонкі пластинки.
  • На сковороді обсмажують м’ясні шматочки.
  • Після придбання курятиною білого кольору в посуд викладаються часник, порізані томати і кілька ложок олії з банки, де вони були.
  • До вмісту також додається 50 г борошна, після чого все заливається вершками і сметаною, солиться і перчится.
  • Коли соус закипить, вогонь зменшується до мінімуму
  • Спагетті відварюються, відкидається на друшляк і з’єднуються з соусом.
  • В порційних тарілках паста притрушивается тертим сиром.

Готуємо з грибами

Паста з куркою і грибами, яка легко впорається з голодом і порадує відмінним смаком, готується з:

  • 400 г пасти;
  • 300 г філе;
  • 200 г грибів;
  • аналогічної кількості сиру;
  • цибулини;
  • 20 мл вершків;
  • оливкової олії, солі, приправ і кропу.

Спосіб приготування:

  • Філе і цибулю нарізати кубиками, гриби – пластинками, сир натирається.
  • Спагетті відварюються згідно інструкції на упаковці.
  • У сковороду з оливковою олією викладаються цибульні кубики, які після придбання м’якості змішуються з куркою.
  • Через 5 хвилин до цибульно-м’ясної маси додаються гриби, сіль і приправа.
  • Ще через 10 хвилин вміст сковороди змішується з вершками і тертим сиром.
  • На тарілки розкладається паста, яка покривається соусом і притрушивается зеленню.

Нестандартна рецептура пасти «Карбонара»

Любителі італійської кухні і ситної їжі обов’язково оцінять оригінальний рецепт пасти «Карбонара», для втілення якого в життя необхідні:

  • 400 г спагеті;
  • стільки ж вершків;
  • грудка;
  • цибулина;
  • зубчик часнику;
  • шматочок сиру;
  • 4 яйця;
  • трохи бекону;
  • сушена зелень і сіль.
Дивіться також:  Бурий рис – 3 рецепта приготування смачного гарніру

Паста «Карбонара» з куркою і вершками готується наступним чином:

  • Спагетті відварюються, як зазначено на упаковці, і відкидається на друшляк, щоб не залишалося зайвої рідини.
  • Грудка також вариться близько 30 хвилин у підсоленій воді, після чого філе відділяється від кістки і ріжеться на довільні шматочки.
  • Бекон, порізаний кубиками, усмажується на сковороді до появи хрусткості.
  • Тертий сир змішується з відокремленими яєчними жовтками, вершками, сушену зелень і сіллю. Після цього складові збиваються для отримання соусу з однорідною структурою.
  • На сковороді з жиром від бекону пассеруются подрібнені овочі, до яких через 3 хвилини викладаються курка і, власне, сам бекон.
  • У фіналі в сковороду відправляються спагетті і соус.
  • Через 5 хвилин гасіння на повільному вогні під закритою кришкою блюдо буде готово.

Паста з куркою в томатному соусі

Нижче запропонований рецепт простого страви, підготувати яке можна з бюджетного продуктового набору.

Візьміть:

  • 2 філе;
  • пару зубчиків часнику;
  • 200 мл томатного соусу;
  • невелику цибулину;
  • спагеті;
  • трохи оливкової олії, приправ, солі і петрушки.

У процесі створення пасти:

  • Філе, порізане шматочками, обсмажується з сіллю і приправами до золотистого кольору.
  • Потім на тій же сковороді пассеруются порізані шматочками овочі, які після придбання цибулею м’якості, заливаються томатним соусом і приправляють за смаком.
  • Через 2 – 3 хвилини в соус викладаються шматочки птиці.
  • Макаронні вироби відварюють до готового стану.

Відварені спагетті подаються з соусом і рубаною зеленню.

З додаванням овочів в мультиварці

Завдяки мультиварки немає необхідності готувати соус і макаронні вироби окремо.

Використовуються такі продукти:

  • філе – ½ кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець – 1 шт.;
  • сметана – 50 г;
  • макарони – 450 г;
  • трохи олії, зелені, сіль і спеції.

Щоб приготувати макарони з овочами і шматочками птиці:

  • У чашу мультиварки з маслом викладаються шматочки філе, які обсмажуються на програмі «Випічка» 30 хвилин.
  • Через половину відведеного часу, до м’яса відправляються подрібнені овочі.
  • Після сигналу про завершення програми в мультиварку викладаються макарони і заливаються водою, яка повинна їх ледве прикривати.
  • Вміст солиться, приправляється і готується ще 30 хвилин в режимі «Плов».
  • За 5 хвилин до закінчення процесу приготування до пасти додаються сметана і подрібнена зелень.
Дивіться також:  Курка з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування

У вершково-часниковому соусі

Часниково-вершковий соус надає пасті з куркою пікантну, але ніжну гостроту.

Щоб спробувати кулінарний вишукування, приготована за цим рецептом, потрібно підготувати:

  • 400 г філе;
  • стільки ж спагетті;
  • 250 мл вершків;
  • склянку білого сухого вина;
  • 1,5 головки часнику;
  • шматочок вершкового масла;
  • трохи петрушки.

Етапи створення полягають у виконанні наступного алгоритму дій:

  • Філейна частина відварюється, злегка остуджується і ділиться на невеликі шматочки.
  • Спагетті також варяться в підсоленій воді до напівготовності і відкидається на друшляк.
  • На сковороді з вершковим маслом обсмажується подрібнений часник.
  • Коли запах смаженого часнику стане інтенсивним, в сковороду додаються вершки і вино.
  • Курячі шматочки викладається в соус і тушкують близько 10 хвилин.
  • Паста в вершково-часниковому соусі подається разом з рубаною зеленню.

Макарони по-флотськи з куркою

Ситний обід «на швидку руку» можна приготувати з:

  • 250 р макаронів;
  • 300 г філе;
  • цибулини;
  • 40 г томатної пасти;
  • такої ж кількості вершкового масла;
  • солі і перцю.

Схема підготовки проста:

  • Макарони варяться в підсоленій воді з невеликою кількістю рослинного масла, щоб не допустити злипання.
  • На сковороді з вершковим маслом обсмажується подрібнену цибулю.
  • На овоч, ледь придбав золотистий колір, викладаються шматочки філе, які приправляються, солятся і заливаються томатною пастою, розведеним в невеликій кількості води.
  • Після готовності м’яса в сковороду відправляються откинутые макарони на друшляк.
  • Блюдо ретельно перемішується і після цього відразу готове до подачі.

Готуємо з сиром

Нижче запропонований рецепт ароматної і смачної пасти, для приготування якої не потрібно багато часу, сил і фінансів.

Готується вона з наступних продуктів:

  • філе – 300 г;
  • спагетті – стільки ж;
  • твердий і плавлений сир – 100 г;
  • вершки – 60 мл
  • сіль і перець – за смаком.

Твердий сир для такої страви можна брати солонуватий або з різними добавками (горіхи, спеції). Плавлений ж краще взяти чисто вершковий.

Основні кроки по створенню страви полягають у виконанні наступних дій:

  • Філе нарізати скибочками, які викладаються в сковороду, солятся, перчатся і обсмажуються до рум’яної скоринки.
  • Макарони відварюють до готовності.
  • Соус готується на сковороді з маслом з сиру двох видів і вершків.
  • На тарілки викладаються спагетті, курка і ніжна сирна заправка.

З курячою грудкою

Перед вами простий і швидкий рецепт пасти, для приготування якої беруться:

  • 3 філе;
  • 250 г спагетті;
  • стручок болгарського перцю;
  • цибулина;
  • зубчик часнику;
  • ½ Банки оливок;
  • трохи оливкової олії, зелені і солі.
Дивіться також:  Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Алгоритм приготування:

  • Спагетті відварюються і відкидається на друшляк.
  • Цибулю нарізають півкільцями, часник подрібнюється, після чого овочі обсмажуються на сковороді.
  • Через 3 – 4 хвилини в сковороду викладаються попередньо порізані шматочками грудки, які обсмажуються 10 хвилин.
  • Останніми до іншим продуктам відправляються смужки болгарського перцю і четвертинки оливок без кісточок.
  • Соус підсолювати, приправляється і змішується зі спагеті.

Паста з копченою куркою

Паста з печерицями і копченим м’ясом відрізняється оригінальним смаком.

Для виконання такої варіації необхідні:

  • 200 г печериць;
  • 100 мл молока;
  • шматочок сиру;
  • цибулина;
  • по 30 г вершкового масла і сметани;
  • копчена куряча грудка;
  • спагеті;
  • трохи борошна, сіль і спеції.

Щоб насолодитися смачною стравою, доведеться виконати кілька нескладних кроків:

  • Лук ріжеться кубиками, гриби – пластинками.
  • М’ясо птиці відділяється від кістки і ділиться на волокна.
  • Подрібнені цибулю та печериці обсмажуються разом зі спеціями і сіллю до золотистого кольору. Після цього в сковороду додаються молоко, сметана і вершкове масло.
  • У соус при постійному помішуванні вводиться борошно.
  • Перед готовністю в соус з консистенцією густої сметани викладається тертий сир і скибочки копченої грудинки.
  • В тарілках розкладені порції спагетті поливаються отриманої овоче-грибний заправкою.

Як зробити зі спаржею?

Поживна страва виходить з м’ясом птиці і спаржею.

Для його підготовки потрібно:

  • філе – 340 г;
  • Пармезан – 250 г;
  • помідори черрі – 120 г;
  • спаржа – 1 пучок;
  • спагетті – 500 г;
  • часник – 2 головки;
  • трохи масла, сіль і спеції.

Етапи створення:

  • Спаржа ділиться на 3 частини.
  • Філе промивається, просушується і нарізати довільно.
  • Паста відварюється згідно інструкції.
  • Шматочки курки обсмажують на оливковій олії і витягуються.
  • На сковороду викладається спаржа, до якої після досягнення нею м’якості додаються спеції і подрібнений часник.
  • Паста змішується зі спаржевої-часниковим соусом, після чого розкладається по тарілках разом з половинками помідорів і сирної стружкою.

Завдяки безлічі рецептів, ситна і смачна паста в домашніх умовах прийде на виручку при прийомі нежданих гостей, при підготовці вечері «на швидку руку» або просто для збільшення асортименту страв повсякденного меню.