Паста з куркою в вершковому соусі – 8 рецептів приготування

В Італії просто обожнюють готувати пасту. Її подають з різноманітними соусами, в результаті чого смакові якості страви розкриваються по-різному. Найбільш популярна варіація цієї страви – паста з куркою у вершковому соусі. Способів її приготування досить багато, але всі подібні страви виділяють незвичайний запах і мають делікатний смак ловлення вершків.

Класична паста з куркою у вершковому соусі

Як запевняють італійські кухарі, поєднання пасти з дієтичним м’ясом і ніжними вершками знімає напругу і заряджає енергією. І з цим важко не погодиться, адже смак страви просто приголомшливий.

За формою виділяють два типу пасти: довгу і коротку. Довгі сорти подаються з соусом однорідної консистенції, а короткі – з неоднорідним, у якому інгредієнти порізані шматочками.

Пропонуємо рецепт короткої пасти у вигляді звичних нам спіральок, бантиків, мушель і т. д.

Інгредієнти:

  • 350 г макаронних виробів;
  • 200 г курячого м’яса;
  • морквина;
  • три зубці часнику;
  • півчашки насичених вершків;
  • Пармезан;
  • петрушка, олія оливи для смаження;
  • сушений чебрець, чорний і кайенский перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Куряче м’ясо ріжемо соломкою, моркву і Пармезан тремо на тертці. Петрушку дрібно рубаємо, а зубчики часнику просто тиснемо.
  • Відварюємо макарони і залишаємо частину навару, в якому готувалися вироби.
  • На олії обсмажуємо курятину до рум’яного відтінку, потім кладемо до м’яса моркву і часник. Через п’ять хвилин наливають юшку, додаємо спеції і сіль.
  • Через десять хвилин доливаємо вершки і висипаємо зелень. Тушкуємо соус три хвилини і вимикаємо.
  • На блюдо викладаємо пасту, поливаємо її ніжним соусом і посипаємо Пармезаном.

Загрузка...

Рецепт приготування з сиром

Італійська паста – це не тільки приклад кулінарного мистецтва, але й частина культури цієї країни. Історія страви сягає корінням у ті часи, коли люди тільки освоювали землеробство. Вони змішували воду з борошном, отриману суміш сушили, а потім просто відварювали. Сьогодні паста – це не просто тісто з водою, а справжнє вишукане блюдо, яке полюбилося всьому світу.

Інгредієнти:

  • 320 г пасти;
  • 260 г м’яса курки;
  • 180 г сиру;
  • пряні трави;
  • білий цибулю;
  • чашка жирної сметани (вершків);
  • сіль, перець, олія.
Спробуйте також:  Рулет з лаваша з сьомгою — 9 рецептів

Спосіб приготування:

  • На розігрітому маслі обсмажуємо шматочки курки разом з нашаткованою цибулею протягом 15 – 20 хвилин.
  • Посипаємо м’ясо з цибулею прованськими травами, сіллю і перцем. Додаємо сметану (вершки) і натертий на дрібній тертці сир. Прикриваємо склад і тушкуємо 5 – 7 хвилин.
  • Відварюємо Пасту у великій кількості води, в готовому вигляді викладаємо на блюдо і поллємо вершково-сирним соусом з апетитними шматочками курятини.

З курячою грудкою

Курячу грудку використовують в приготуванні різних страв, і саме з цієї частини птиці паста виходить дуже ситна і смачна.

В рецепті обов’язково використовуйте сухі трави прованські – так аромат готового страви буде просто приголомшливим.

Інгредієнти:

  • 380 г пасти;
  • 420 г курячої грудинки;
  • цибулина;
  • чашка вершків;
  • сухі італійські трави.

Спосіб приготування:

  • На підігрітому оливковій олії пасеруємо кубики цибулі, а потім кладемо шматочки курячого філе і обсмажуємо до готовності.
  • Посипаємо інгредієнти пряними травами і сіллю. Вливаємо вершки, доводимо складу до кипіння, чекаємо пару хвилин і зменшуємо нагрівання.
  • У підсоленій воді відварюємо пасту, а потім готові макаронні вироби перекладаємо в сковорідку, перемішуємо разом з соусом і через кілька хвилин вимикаємо вогонь.

У вершково-часниковому соусі

Для приготування національного блюда італійські кухарі часто використовують фетучіне. З усіх видів паст такий виріб відрізняється багатим вмістом вітамінів. Для надання ніжності і пікантного аромату, фетучіне готують у вершково-часниковому соусі.

Інгредієнти:

  • 380 г фетучіне;
  • філе грудки;
  • чашка вершків;
  • три зубці часнику;
  • сіль, приправи за смаком.

 

Спосіб приготування:

  • Куряче м’ясо і часник нарізаємо смужками, щоб їх форма і розмір мали схожість з самої пастою.
  • Кладемо інгредієнти в сковорідку, наливаємо олію і смажимо 15 – 18 хвилин.
  • Відварені фетучіне додаємо до м’яса, вливаємо вершки, додаємо подрібнений часник і прянощі. Перемішуємо склад і через пару хвилин знімаємо готову страву з плити.

Паста Карбонара з вершками

Італійська Карбонара завоювала популярність по всьому світу. Особливо довгі спагеті зі смачним соусом оцінили маленькі гурмани. Карбонару можна приготувати в вершках по-різному, але ми пропонуємо класичне виконання апетитного страви.

Спробуйте також:  Жульєн з грибами і куркою – 8 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 180 г спагетті;
  • зубчик часнику;
  • 170 курячої грудки;
  • два яйця;
  • 130 г Пармезану;
  • 170 мл вершків;
  • свіжий базилік, мускатний горіх;
  • сіль, перець, олія оливи.

Спосіб приготування:

  • На оливковій олії обсмажуємо шматочки курки до готовності.
  • Готуємо соус. Для цього збовтуємо яйця разом з тертим Пармезаном і злегка охолодженими вершками. Сюди ж додаємо мускатний горіх, перець і нарізані листя базиліка.
  • До курятині викладаємо готові спагетті, заливаємо все соусом, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Готуємо з копченою куркою

Якщо ви вирішили спробувати що-небудь новеньке з італійської кухні, то приготуйте таку страву, як паста з копченою куркою. Поєднання ніжних вершків і копченого м’яса дають приголомшливий і незвичайний смак. Процес приготування нічим не відрізняється від класичного виконання. Все що вам потрібно, це знайти макаронне виріб Пенне.

Інгредієнти:

  • 180 г копченої курятини;
  • 150 г Пенне (трубочки-пір’я);
  • часточка часнику;
  • 120 мл вершків;
  • масло, сіль;
  • маслини.

Спосіб приготування:

  • Ні для кого не секрет, що італійські кулінари використовують для обжарювання інгредієнтів лише оливкова олія, саме на ньому і ми пасеруємо слайсы часнику.
  • Потім підрум’янений часник викидаємо і заливаємо вершки стало пряним масло. Додаємо сіль і перець.
  • До вершків також можна влити юшку, яку завбачливо залишили після варіння пенне.
  • Через п’ять хвилин кладемо в соус макарони і перемішуємо. Потім викладаємо шматочки копченої курятини і колечка маслин.
  • Всі інгредієнти перемішуємо, доводимо пасту до кипіння і знімаємо з вогню.

З додаванням грибів

Італійська кухня подарувала всьому світу безліч смачних і простих у виконанні страв. Одним з таких шедеврів є паста з куркою і грибами у вершковому соусі.

Для рецепту краще взяти спагетті з твердих сортів і свіжі гливи.

Інгредієнти:

  • 180 г спагетті;
  • 150 р м’яса птиці;
  • 120 г грибів гливи;
  • чашка вершків;
  • половина цибулини;
  • 60 г сиру;
  • сіль, перець;
  • масло для смаження і зелень для подачі.
Спробуйте також:  Китайські пельмені – 8 рецептів

Спосіб приготування:

  • На підігрітому маслі смажимо гриби і як тільки вони підрум’яняться, додаємо нашатковану цибулю і кубики курячого філе. Готуємо 8 – 10 хвилин.
  • Спагетті відварюємо до напівготовності – так вони будуть смачніше і корисніше. А до повної готовності їх доведе гарячий соус.
  • До м’яса вливаємо вершки і готуємо складу до загустіння. Потім висипаємо дрібно натертий сир, і як тільки він розплавиться і соус стане в’язким, кладемо спагетті.
  • Перемішуємо готову страву і прибираємо з вогню.
  • На тарілку викладаємо наш кулінарний шедевр і посипаємо його зеленню з сиром.

Паста з куркою в вершковому соусі з томатами

Макаронні вироби можна поєднувати не тільки з м’ясом, але і з будь-якими овочами. Завдяки такій комбінації з’явився новий рецепт італійської пасти – з куркою і томатами.

Інгредієнти:

  • філе грудки;
  • 200 г спагеті;
  • два склянки помідорів черрі;
  • три зубці часнику;
  • сушений базилік і орегано;
  • свіжий базилік;
  • олія, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • У підсолену воду закидаємо спагетті і варимо до напівготовності. Залишаємо трохи юшки по закінченню варіння.
  • Куряче філе натираємо сумішшю з солі, перцю і сушених пряних трав. Потім обсмажуємо в маслі до готовності і ріжемо на шматочки.
  • В олії пасеруємо часник, потім додаємо до нього половинки чері. Тушкуємо продукти 4 – 5 хвилин, а потім кладемо до них спагетті разом з юшкою.
  • Після, закладаємо шматочки курки і свіжий подрібнений базилік, перемішуємо склад і відразу знімаємо його з плити.
  • Готову страву подаємо з тертим сиром.

Щоб страва не нашкодило здоров’ю, пасту варто вибирати з твердих сортів пшениці. Вироби ні в якому разі не варто промивати перед варінням – так вони просто злипнуться. Щоб цього не сталося, макарони відварюють у великій кількості води на 100 г продукту припадати не менше одного літра рідини. Так як макаронні вироби подаються з гарячим соусом, час їх приготування варто скоротити, порівняно з традиційним, на пару хвилин, тобто, зварити пасту аль денте.

Загрузка...