Паста з морепродуктами: 6 рецептів приготування вдома

Традиційною стравою Італії вважається паста з морепродуктами, яка досить давно увійшло в меню нашої країни. Пікантним і ситним роблять це блюдо дари моря: креветки, кальмари, мідії і щупальця восьминога. Чудово поєднуються з ним вершковий і томатний соуси.

Опис і секрети страви

Готувати пасту з морепродуктами досить легко. З нею впорається навіть початківець кулінар. Це низькокалорійна страва, яка підходить в якості другого обідньої страви або повноцінного вечері. Креветки, мідії і кальмари багаті корисними елементами і білком. Однак людям, що страждають хронічними захворюваннями ШКТ, вживати їх не рекомендується.

Основні інгредієнти – макаронні вироби і морепродукти. Підійдуть як свіжі, так і заморожені молюски. Смак страви від цього не зміниться. Головне – перевірити термін придатності продукту. Пасту можна брати будь-яку: спагеті, пір’я, равлики. Відварюють в підсоленій воді 10-15 хвилин або орієнтуються на час, вказаний виробником виробу. На кожні 100 м необхідно взяти 1 літр води.

Більшість магазинів представляють в асортименті готові морські коктейлі, різні за складом. Вони прекрасно підходять для приготування італійської страви. Паста з замороженими морепродуктів виходить нітрохи не гірше. Можна самостійно змішати кальмари, каракатиці, восьминоги, креветки і мідії.

Морський коктейль попередньо розморожують. Бажано години за три до початку приготування покласти його на полицю холодильника з морозилки. Це найбільш сприятливий спосіб розморожування. З морепродуктів необхідно злити всю рідину, щоб не зіпсувати смак страви. Її також можна випарувати під час готування.

Перед приготуванням продукти ретельно промивають. Після цього їх відварюють протягом 5-6 хвилин в злегка підсоленій воді, очищають, якщо необхідно, а потім використовують за рецептом. Деякі господині пасерувати розморожений коктейль на сковороді без відварювання. Важливо не переборщити з термообробкою, інакше дари моря стануть «гумовими».

Дивіться також:  Розсипчаста гречана каша – 6 смачних рецептів приготування

З приправ краще підходять до пасти італійські трави:

  • чабер;
  • орегано;
  • розмарин;
  • базилік;
  • естрагон.

Для аромату прийнято додавати часник, мускатний горіх, трохи чорного перцю.

У вершковому соусі

Паста з морепродуктами в вершковому соусі виходить дуже ніжною і ситної.

Для її приготування знадобляться:

  • 1 склянка вершків (20 %);
  • 200 г сиру;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • спеції, сіль;
  • 500 г морського коктейлю;
  • 250 г пасти.

Рецепт:

  • Підготовлені морепродукти обсмажують на вершковому маслі 2-3 хвилини, помішуючи.
  • Додають до них вершки і сіль.
  • Тушкують складу 5-7 хвилин.
  • Відварюють пасту.
  • Крупно труть сир і додають його до коктейлю. Соус готовий, коли сир розплавиться.
  • Пасту перекладають до морепродуктів, перемішують і тушкують ще 3-4 хвилини.

Добре поєднується паста з вершками і часником.

Щоб її приготувати, проробляють наступні маніпуляції:

  • Обсмажують у вершковому маслі 2 зубчики часнику, порізані великими шматочками.
  • Коли вони підрум’яняться, їх прибирають зі сковороди. Вони більше не будуть потрібні при готуванні.
  • Далі морський коктейль обсмажують в часниковому маслі.
  • Потім додають вершки, сир і приправи, як у попередньому рецепті.

Цю страву можна готувати без додавання сиру, а змінювати консистенцію соусу допустимо з допомогою борошна. Паста з вершками подається гарячою. Прикрашають її кільцями маслин, зеленню.

В томатній заливці

Помідори чудово поєднуються з морським коктейлем. Паста з морепродуктами в томатному соусі готується з додаванням білого сухого вина. Однак цей інгредієнт можна виключити.

Необхідні продукти:

  • 300 г пасти;
  • 500 г морського коктейлю;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 свіжих помідора;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 1 цибуля;
  • 150 мл вина;
  • 5 великих ложок оливкової олії;
  • сіль, перець;
  • зелень.

Процес приготування:

  • Помідори ошпарюють окропом і знімають з них шкірку. Потім овочі подрібнюють за допомогою блендера.
  • Цибулю і часник дрібно нарізають. Обсмажують на сковороді з оливковою олією близько 5 хвилин.
  • Додають до них подрібнені помідори, спеції і томатну пасту. Все перемішують.
  • Вливають сухе вино. Солять і перчать.
  • Томити на слабкому вогні з закритою кришкою протягом 15 хвилин.
  • Підготовлені морепродукти відправляють в томатний соус і тушкують 10-12 хвилин.
  • У сковороду додають відварену пасту і перемішують продукти, щоб спагетті просочилися соусом.
Дивіться також:  Буженина з курячої грудки – 6 рецептів, як зробити домашню курячу буженину

Готову страву посипають зеленню і подають до столу гарячим.

Рецепт приготування в сметані

Для пасти в сметанному соусі знадобляться:

  • 200 г спагеті;
  • 500 г морепродуктів;
  • 1 цибуля;
  • 4 столові ложки сметани;
  • 3 часникового зубчики;
  • 30 г рослинної олії;
  • сіль, чорний перець;
  • 1 столова ложка вершкового масла.

Інструкція по приготуванню:

  • Дрібно нарізати цибулю і часник.
  • У підсолену киплячу воду поміщають морепродукти і варять 5 хвилин.
  • У сковороді на вершковому і рослинному маслі обсмажують цибулю і часник.
  • Додають до них морський коктейль, перемішують і тушкують 5-6 хвилин на середньому вогні.
  • Додають сметану, перець і сіль. Блюдо накривають кришкою і тушкують близько 10 хвилин.
  • Відварені спагетті викладають на тарілку і поливають соусом з морепродуктів.

Приготувати пасту можна самостійно, використовуючи спеціальне тісто.

З грибами

Гриби чудово поєднуються з морепродуктів, тому варто скористатися наступним рецептом, щоб порадувати своїх близьких смачною і ароматною стравою.

Для нього знадобиться:

  • 250 г пасти;
  • 500 г морепродуктів;
  • 300-400 г печериць;
  • 2 головки часнику;
  • цибуля;
  • 250 г вершків;
  • олія для смаження;
  • Пармезан для посипання;
  • зелень;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Обсмажують нарізаний часник на маслі, потім дістають його і викидають.
  • 3-4 хвилини нарізану цибулю пасерувати.
  • Додають нарізані гриби, солять і перчать. Саме в цей момент вони вбирають в себе аромат і смак спецій.
  • Додають морепродукти і вершки.
  • Тушкують складу 3-5 хвилин і знімають з вогню.
  • Пасту відварюють і поливають цим соусом. Посипають тертим сиром.

Можна перемішати спагеті з грибами і морепродуктів.

Чорна паста з морепродуктами

Для наступного страви використовують пасту чорного кольору. Її можна отримати, додавши в спагетті, чорнило каракатиці. Потрібно всього 2 пакетика, щоб забарвити 400 г макаронів.

Дивіться також:  Паста з печерицями у вершковому соусі – 10 рецептів приготування

Готуємо чорну пасту з наступних продуктів:

  • 200 г чорних спагеті;
  • 100 г вершків (35 %);
  • 400 г морського коктейлю;
  • 300 г лосося;
  • 3 зубчики часнику;
  • спеції, сіль.

Спосіб приготування:

  • Відварюють спагетті.
  • Нарізають часточками часник і обсмажують на сковороді.
  • Додають шматочки риби і смажать 5 хвилин.
  • Висипають морський коктейль і тушкують ще 10 хвилин. Солять, перчать.
  • Додають вершки, і тушкують продукти 5 хвилин під кришкою.
  • На макарони викладають зверху морепродукти.

За бажанням можна посипати страву тертим Пармезаном.

Рецепт пасти «Карбонара»

Для пасти Карбонара потрібні такі інгредієнти:

  • 300 г пасти;
  • 400 г морепродуктів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 150 мл вершків;
  • 150 г сиру Пармезан;
  • 3 яйця;
  • спеції, сіль.

Рецепт приготування:

  • Підготовлені морепродукти викладають на сковороду і обсмажують на оливковій олії 3-4 хвилини.
  • Дрібно нарізати часник і відправляють його до морського коктейлю.
  • Вершки змішують з яєчними жовтками і добре збивають.
  • Потім додають тертий сир, спеції і сіль.
  • Відварюють пасту до напівготовності.
  • Виливають соус до морепродуктів. Тушкують 10 хвилин, помішуючи.
  • Пасту з’єднують з соусом і морепродуктів. Перемішують і тушкують 15 хвилин.

Подають страву порційно, прикрасивши свіжою зеленню.