Паста з морепродуктами в вершковому соусі – 7 рецептів приготування

Паста з морепродуктами в вершковому соусі – це справжня класика італійської кухні. З-за великої кількості використовуваних морепродуктів таке блюдо ніяк не можна назвати бюджетним, але в ситності, відмінному смаку і користі відмовити йому неможливо.

Класична паста з морепродуктами в вершковому соусі

Середземноморська кухня не обходиться без морепродуктів. Так і паста – її ви можете приготувати з гребінцями, креветками та іншими мешканцями океанів і морів. Обов’язково для приготування пасти використовуйте вершково-часниковий соус, а для аромату візьміть прованські трави.

Інгредієнти:

  • по 0,3 кг королівських креветок і мідій;
  • 0,3 кг пасти;
  • два зубці часнику;
  • 2 ст. вершків.

Спосіб приготування:

  • Відварюємо До напівготовності будь-які макаронні вироби.
  • До рум’яного кольору обсмажуємо на олії оливи подрібнений часник.
  • Потім покладемо креветки і потримаємо їх на вогні, поки не стануть золотистими.
  • Тепер кладемо в сковороду мідії, всі спеції і вливаємо вершки. Тушкуємо блюдо три хвилини, слідкуючи, щоб соус не почав кипіти.
  • Викладаємо подрібнений сир і базилік, прогріваємо інгредієнти пару хвилин і знімаємо страву з вогню.

З додаванням томатів

Томати і коктейль з морепродуктів – ідеальне поєднання смаків.

Для рецепту візьміть стиглі плоди, але не занадто м’які, щоб під вплив тепла вони не розкисло.

Особливу свіжість додасть страві базилік, а купаж з пряних трав подарує приголомшливий аромат.

Інгредієнти:

  • 0,3 кг пасти;
  • 2 ст. вершків;
  • півкіло морських мешканців за смаком;
  • стільки ж помідор;
  • свіжий базилік;
  • 0,2 кг Пармезану.

Спосіб приготування:

  • Пасту відварити до напівготовності.
  • Помідори поріжте кубиками, але не розминайте.
  • До рум’яності пережарьте морепродукти, потім додайте томати, пасту і влийте вершки.
  • Прогрійте інгредієнти десять хвилин. Вершково-томатний соус і морські продукти змішайте з тертим Пармезаном, потримайте всі хвилину на вогні і подавайте до столу.
Дивіться також:  Терпуг – що за риба, і як її готувати? 6 смачних рецептів

У вершково-часниковому соусі

Морепродукти в часниково-вершковому соусі з пастою є безпрограшним варіантом для сімейного вечері. На приготування піде не так багато часу, головне-не переварити пасту, щоб не зіпсувати смак і вигляд італійського блюда.

Інгредієнти:

  • 0,3 кг макаронних виробів;
  • півкіло морського міксу;
  • 1 ст. вершків;
  • три часникових зубки;
  • цибуля-шалот.

Спосіб приготування:

  • Щоб правильно відварити пасту, буде потрібно велика кількість підсоленої води. Варимо макарони до стану al dente. Якщо в інструкції зазначено, що продукт досягає готовності через десять хвилин, то відкидаємо його на друшляк на дві-три хвилини раніше.
  • У сотейник ллємо олію і пасеруємо в ньому дрібно подрібнену цибулю-шалот і часник.
  • Після, наливаємо вершки, приправляємо всі спеціями і для посилення аромату додаємо дрібку мускатного горіха.
  • Через пару хвилин закладаємо морський коктейль і обсмажуємо разом з овочами п’ять хвилин.
  • Тепер кладемо пасту, змішуємо всі інгредієнти, через кілька хвилин викладаємо все на блюдо і посипаємо листочками базиліка.

З замороженими морепродуктів і сиром

За наступним рецептом паста з замороженими морепродуктів буде запікатися в духовці разом з грибами і сиром. За смаком таке блюдо буде нагадувати французький жульєн.

Щоб блюдо вийшло з апетитною красивою скоринкою, промажте сир яєчним жовтком і потримайте так кілька хвилин при високій температурі.

Інгредієнти:

  • ⅓ Кг макаронних виробів;
  • 0,2 кг Пармезану;
  • 0,3 кг Моцарели;
  • 2 повних склянки вершків;
  • 0,3 кг лосося;
  • по 0,2 кг мідій, креветок і печериць.

Спосіб приготування:

  • Морепродукти розморозьте при кімнатній температурі і обсмажте разом з тонкими скибочками грибів до гарного кольору.
  • Додайте спеції, по половині двох видів сиру, влийте вершки і тушкуйте складу три хвилини.
  • Викладіть пасту, перемішайте і розподіліть вміст сковороди по невеликих формочках для запікання.
  • Присипте їх залишилися сиром і поставте в духовку на десять хвилин, температура – 200°С.
Дивіться також:  Тофу – 7 рецептів приготування страв із соєвого сиру

Готуємо за італійським рецептом

Для приготування пасти за італійським рецептом найважливіше – вибрати якісні макарони. Краще всього для цієї страви підійде фетучине або тальятелле.

Інгредієнти:

  • ½ Кг морського міксу;
  • стільки ж пасти;
  • 400 г томатів;
  • два зубці часнику;
  • ложка каперсів;
  • 70 мл білого вина (сухого).

Спосіб приготування:

  • На підігрітому маслі пасеруємо часник разом з молюсками до рум’яності.
  • Потім вливаємо вино, кидаємо будь-які прянощі і закладаємо шматочки томатів.
  • Викладаємо відварену пасту і каперси, прогріваємо інгредієнти і подаємо з зеленню петрушки.

Чорна паста з морепродуктами в вершковому соусі

Незвичайний вид італійському додасть страві чорна паста. Багато хто побоюється брати такий продукт, підозрюючи присутність у ньому барвників. І насправді в якісні, дорогі макарони дійсно додають барвник, але натуральний, у вигляді чорнила каракатиці.

Інгредієнти:

  • по ⅓ кг мідій і креветок;
  • ½ Кг чорних спагеті;
  • три часникових зубки;
  • пара склянок вершків;
  • десять плодів черрі;
  • до 100 грам твердого сиру і стільки ж – з цвіллю.

Спосіб приготування:

  • Чорну пасту, як і інші види макаронних виробів, просто відварюємо у великій кількості води з додаванням солі.
  • На сковороді обсмажуємо часник, потім обсмажуємо його разом з креветками.
  • В іншому сотейнику потрібно припустити мідії у вершковому соусі вісім хвилин.
  • До мідій і вершків додаємо темні спагетті і два сорти сиру. Через дві хвилини викладаємо обсмажені креветки, присаливаем блюдо і перчимо.
  • Окремо обсмажуємо шматочки черрі.
  • Готові спагетті з морепродуктами в вершковому соусі викладаємо на блюдо, доповнюємо свіжим базиліком і обсмаженими половинками помідорів.

Як приготувати спагетті з мідіями

Мідії – це морський делікатес з низьким вмістом калорій, але з великою кількістю білка і амінокислот. Тому паста з мідіями особливо підходить тим, хто займається спортом і стежить за своєю фігурою.

Дивіться також:  Шашлик зі свинини – 13 рецептів приготування шашлику і маринаду

Інгредієнти

  • ⅓ Кг спагеті;
  • 400 г мідій;
  • стиглі томати;
  • склянка вершків;
  • грам 150 сиру.

Спосіб приготування:

  • Мідії очищаємо від слизу і обсмажуємо в оливковій олії кілька хвилин.
  • З томатів знімаємо шкірку, м’якоть пропускаємо через тертку і додаємо разом зі спеціями і рубаною зеленню до молюскам. Тушкуємо інгредієнти кілька хвилин.
  • Потім додаємо вершки і тушкуємо ще трохи.
  • Відварюємо спагетті до напівготовності і перекладаємо їх до решти інгредієнтів. Змішуємо, прогріваємо і викладаємо все на блюдо, посипавши тертим сиром.

За традицією, пасту з морепродуктами доповнюють соусом «Маринара», приготованим з свіжих томатів, цибулі, часнику і базиліка. Італійські кухарі вважають, що саме такий соус надає морепродуктів більш насичений смак. Сьогодні для приготування пасти використовують також вершково-сирний соус, додають каперси, анчоуси, оливки і інші інгредієнти.