Паста з печерицями у вершковому соусі – 10 рецептів приготування

Паста з печерицями у вершковому соусі – страва італійської кухні, яку можна легко і швидко зробити на своїй кухні. Підлива з ароматних грибів, приготована за спеціальним рецептом, виходить дивовижно смачною, ситною, корисної і відмінно поєднується з будь-якими макаронами. Чудове частування викличе захват у всіх домочадців і дуже сподобається гостям, які прийшли на звану вечерю.

Класична паста з печерицями у вершковому соусі

Паста в вершково-грибному соусі готується із звичайних і доступних продуктів.

Щоб закуска вийшла особливо апетитними і ніжною, рекомендується використовувати свіжі печериці, оливкова олія, вершки середньої жирності, багато запашних спецій і трав.

Необхідні компоненти:

  • спагетті – 0,35 кг;
  • печериці – 0,45 кг;
  • вершки (15%) – 500 мл;
  • сіль, мелений перець, італійські трави (сухі) – на свій смак;
  • «Пармезан» – 70 грам;
  • цибулина;
  • масло – 85 мл;
  • дві часточки часнику.

Готуємо:

  • Спочатку потрібно відварити спагеті, дотримуючись рекомендацій на упаковці. Бажано, щоб вони вийшли м’якими зверху і твердими всередині, так як від подальшого впливу соусу макарони придбають необхідну пружність.
  • Готову пасту відкинути на друшляк, додати 30 мл олії і покласти назад в каструлю.
  • Цибуля звільнити від лушпиння і порізати квадратиками. Часник подрібнити.
  • Печериці вимити і нарізати пластинами.
  • У сковорідці з олією посмажити до прозорості цибулю, потім покласти до нього гриби і тушкувати до повного зникнення утворилася рідини.
  • На тертці з великими дірочками потерти сир і відправити його до печерицям.
  • Після цього налити вершки, посолити, закинути спеції, італійські трави і часник. Довести підливу до кипіння.
  • Макарони викласти в сковорідку, загасити дві хвилини і вимкнути вогонь.

Подавати пасту з печерицями у вершковому соусі потрібно одразу після приготування. Зберігати спагетті і соус треба окремо, а змішувати і розігрівати їх тільки перед вживанням.

З додаванням креветок

Вишукане і гарне частування, яке оцінять любителі морепродуктів. Завдяки присутності креветок, страва має насичений смак і ненав’язливий «рибний» аромат, прекрасно гармонує з рештою інгредієнтами.

Необхідні компоненти:

  • паста талиателли – 500 грам;
  • велика цибулина;
  • гриби – 0,25 кг;
  • вершки (нежирні) – 120 мл;
  • креветки – 220 грам;

Готуємо:

  • Нагріти в каструлі воду, закласти в неї макарони відварити їх.
  • Зняти шкірку з лука, нашаткувати його півкільцями, покласти в сковорідку і обсмажити на соняшниковій олії до світло-коричневого кольору.
  • Печериці порізати тонкими скибочками. Потім з’єднати їх з цибулею і тушкувати чверть години.
  • Вміст сковорідки заповнити теплими вершками і готувати ще вісім хвилин.
  • Креветки покласти в окріп і варити п’ять хвилин. Після чого перекласти їх в соус, посолити, додати улюблені приправи і через три хвилини вимкнути піч.

Готову пасту розкласти по тарілках, потім полити гарячим соусом з морепродуктів і грибами. До вишуканої закуски бажано запропонувати овочевий салат.

З курячим філе

Чудовий варіант для сімейного обіду – смачна і поживна паста з куркою і грибами. Для цієї страви необхідно використовувати курячу грудку і довгі, тонкі макарони.

Дивіться також:  Як смачно приготувати баклажани?

Необхідні компоненти:

  • куряче філе – 0,3 кг;
  • чотири середніх печериці;
  • вершки – 0,33 літра;
  • паста – до 300 грам;
  • цибуля – 100 грам;
  • сіль морська – 6 грам;
  • пряні трави – на свій смак.

Готуємо:

  • Макарони відварити до напівготовності.
  • Гриби почистити, сполоснути водою і порізати слайсами. Цибулину нашаткувати кубиками. Потім посмажити продукти в сотейнику на олії п’ять хвилин.
  • Курку нарізати довгими брусочками, з’єднати з грибним обсмаженням і тушкувати до рум’яності.
  • Залити в сотейник підігріті вершки, засипати трави і сіль. Тушкувати, періодично помішуючи, сім хвилин.

Гарячий соус з’єднати з макаронами і дати страві настоятися в закритому посуді. Перед подачею пасту з куркою і грибами рекомендується посипати рубаною зеленню.

Італійська паста з грибами у вершковому соусі

Для приготування італійського частування ідеально підійдуть такі види макаронів, як капелліні, маникотти, равіолі, фарфалле, тальятелле.

А неповторний «лісовий» аромат соусу допоможуть додати білі гриби, гливи або печериці.

Необхідні компоненти:

  • гриби (свіжі або заморожені) – 0,4 кг;
  • рідка сметана (15%) – 450 мл;
  • твердий сир (пармезан) – 95 грам;
  • паста – 0,3 кг;
  • дві цибулини;
  • масло вершкове – 35 грам;
  • спеції, трави і сіль – скільки буде потрібно.

Готуємо:

  • Гриби і цибулини почистити і нарізати кубиками.
  • Розтопити в сковороді вершковий жир, покласти в нього цибулю і злегка обсмажити. Після, додати гриби і готувати їх близько чверті години.
  • Сметану розвести кип’яченою водою (100 мл), потім залити в сковорідку і тушкувати ще шість хвилин.
  • Сир перетворити в тонку стружку і половину порції засипати в гарячий соус. Залишилося страву посолити, заправити спеціями і через три хвилини загасили вогонь.
  • Зварити Пасту, після чого помістити її в друшляк, щоб стекла вся рідина.

Викласти макарони на тарілки, просочити їх італійським соусом і засипати залишилися сиром. Рекомендується прикрасити страву гілочками кінзи або базиліка.

Готуємо з шинкою

Щоб нагодувати раптово гостей, можна зробити пасту з шинкою і грибами в білому соусі. Приготування не займе багато часу, а отриманий результат приємно здивує насиченим ароматом і пікантним смаком.

Необхідні компоненти:

  • лісові гриби (або шампіньйони) – 180 грамів;
  • вершки – 0,45 літра;
  • паста – півкіло;
  • шинка – 220 грам;
  • цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • відповідні приправи – на свій смак.

Готуємо:

  • Підготувати гриби перебрати, очистити, промити і нашаткувати тонкими часточками.
  • З цибулини зняти шкірку і порізати плід соломкою. Дрібними кубиками порубати часник.
  • У ємність з закипаючою водою покласти пасту і відварити.
  • Часник посмажити на олії разом з цибулею до напівпрозорості, потім з’єднати з грибами і тушкувати три хвилини.
  • Нарізати шинку прямокутниками, змішати їх з грибною обсмаженням і налити вершки.
  • Вершковий соус для пасти довести до кипіння, потім насипати сіль, запашні приправи і через дві хвилини зняти страву з вогню.
Дивіться також:  Локшина Ширатаки (Shirataki): що це таке, як готувати? Склад, калорійність та 8 рецептів страв японської локшини

Зварені макарони викласти в глибокий посуд, залити гарячою підливою і поставити на стіл. Бажано вживати закуску в поєднанні з маринованими огірками або квашеною капустою.

З кальмарами

Апетитна, ніжна паста з кальмарами і печерицями в вершково-молочному соусі – прекрасне рішення для смачної вечері. Частування виходить легким, корисним і особливо сподобається людям, які віддають перевагу здорове харчування.

Необхідні компоненти:

  • спагетті – 0,25 кг;
  • банку консервованих кальмарів;
  • молоко – неповний стакан;
  • три печериці;
  • дві часточки часнику:
  • зелену цибулю і кріп – 80 грам;
  • сметана (20%) – 30 грам.

Готуємо:

  • У киплячу воду закинути спагетті і варити близько чотирьох хвилин. Після чого помістити в друшляк, промити під краном і заправити оливковою олією.
  • Злегка обсмажити в сотейнику подрібнений часник, кріп і порізаний кружальцями, зелену цибулю.
  • Печериці помити і порізати слайсами, покласти в сотейник і тушкувати п’ятнадцять хвилин.
  • Відкрити банку з кальмарами, нарізати їх довгими смужками, потім відправити до грибної суміші і готувати п’ять хвилин.
  • В обсмажені продукти покласти сметану і влити молоко. Перемішати отриманий склад і трохи потомити.
  • Змішати макарони з грибним соусом, заправити спеціями, присолити і варити ще шість хвилин.

Готову пасту з печерицями і кальмарами накрити кришкою і залишити на чверть години, щоб вона стала ще пахучіше. Подавати закуску в красивих тарілках, посипавши сирної стружкою.

Рецепт з беконом

Паста, приготовлена з беконом і грибами, – вишукане частування, підходить для щоденного меню святкового столу.

Для такої страви важливо підібрати якісні макарони і обов’язково додати зелень і гострі спеції.

Необхідні компоненти:

  • паста – третина кіло;
  • бекон – 130 грам;
  • чотири яєчних жовтки;
  • печериці – 0,2 кг;
  • нежирні вершки – 80 мл;
  • дві цибулини;
  • сир – 120 грам;
  • чорний і білий перець – 6 грам;
  • п’ять гілочок кінзи.

Готуємо:

  • Бекон нарізати смужками однакового розміру.
  • У сковороді з розігрітим жиром підсмажити м’ясо до появи коричневої скоринки.
  • Цибулю і гриби порізати кубиками, потім помістити в інший посуд і тушкувати до випаровування вологи.
  • Часник і кинзу дрібно порізати, додати до бекону, перемішати і через хвилину зняти з плити.
  • З’єднати м’ясо з цибульно-грибною масою, залити вершками (35 грам), посолити і закинути перець.
  • Жовтки збити з додаванням солі, потім змішати з натертим сиром, перелити в сковорідку і трохи нагріти.
  • Коли сир розчиниться, додати яєчну суміш до вершкового соусу для пасти і розмішати.
  • Макарони зварити, потім щедро полити їх приготовленою підливою.

Вживати шикарну закуску рекомендується в гарячому вигляді. До неї можна запропонувати нарізку з свіжих огірків і помідорів.

Феттучині з печерицями у вершковому соусі

Своїм зовнішнім виглядом паста феттучині нагадує широку і довгу локшину. Такі макарони чудово поєднуються з вершково-грибною підливою, завдяки чому страва набуває по-справжньому вишуканий смак.

Необхідні компоненти:

  • печериці – 0,4 кг;
  • паста – 420 грам;
  • цибуля – 110 грам;
  • жирні вершки – 0,28 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, італійські трави – скільки знадобиться.
Дивіться також:  Як правильно і смачно посмажити картоплю? 8 способів і рецептів

Готуємо:

  • Пасту відварити згідно до інструкції на упаковці.
  • Часник розчавити під пресом, цибулю дрібно нарубати.
  • Розігріти в сковорідці оливкову олію, закинути в нього цибулю з часником і посмажити до рум’яності.
  • Гриби нашаткувати пластинками і теж відправити в сковороду. Готувати печериці до випаровування вологи, потім заправити травами і спеціями.
  • Додати до грибів вершки і тушкувати ще десять хвилин. Потім вимкнути піч.

Викласти на тарілки феттучині, полити їх вершковим соусом і запропонувати спробувати всім бажаючим. Страва добре підійде до запеченої птиці або смаженої риби.

В мультиварці

Для зайнятих господинь є швидкий спосіб приготувати пасту в вершково-грибному соусі з допомогою мультиварки.

Закуска виходить соковитою, ароматною і своїм смаком нічим не поступається приготовленої на плиті.

Необхідні компоненти:

  • гриби – 0,5 кг;
  • жир вершковий – 70 грам;
  • довгі макарони – 330 грам;
  • маленька головка часнику;
  • вода – 900 мл;
  • невеликий шматочок «Пармезану»;
  • мелений перець, прянощі, сіль – по 5 грам;
  • вершки – 230 мл

Готуємо:

  • У чашу електроприладу налити воду і встановити функцію «Мультиповар» на 25 хвилин.
  • Коли вода закипить, посолити її і покласти макарони. Варити вироби до звукового оповіщення про закінчення процесу, потім промити їх.
  • Тепер завантажити в мультиварку рубаний часник і нарізані пластинами гриби. Готувати продукти на режимі «Смаження» п’ять хвилин.
  • Після цього додати в чашу вершки, тертий сир, спеції і тушкувати, поки соус не загусне.
  • Потім в підливу покласти зварені макарони, розмішати і через 1 – 2 хвилини вимкнути кухонний девайс.

Частування трохи остудити і подати до столу. Поєднувати його рекомендується зі свіжими і консервованими овочами.

Як зробити з сиром

Щоб порадувати рідних і друзів на сімейному банкеті, можна приготувати чудове блюдо спагетті у вершковому соусі з вином, грибами і сиром.

В цьому випадку краще використовувати білі сорти вин. А червоний напій або міцний алкоголь небажані.

Необхідні компоненти:

  • спагетті – 0,3 кг;
  • три великих печериці;
  • вершки (10%) – третину літра;
  • цибуля – головка;
  • вино (біле напівсолодке) – 70 мл;
  • трави прованські – 20 грам;
  • два зубчики часнику;
  • сир (будь-який) – 85 грам.

Готуємо:

  • Гриби порізати слайсами і посмажити на пісному маслі десять хвилин.
  • Потім додати нарізану кубиками цибулю і готувати ще три хвилини.
  • Залити в сковороду вино і прокип’ятити, щоб випарувати алкоголь.
  • Порубати часник квадратиками, змішати його з вершками, присолити і відправити до грибів.
  • Коли підлива почне закипати, покласти подрібнений сир і ретельно перемішати.
  • Після цього закинути прованські трави, прокип’ятити готовий склад одну хвилину і відставити.
  • Макарони відварити, потім залити соусом, накрити кришкою і настояти близько 7 – 8 хвилин.

Гарячу пасту з грибами і сиром розкласти по порційних тарілках і засипати рубаним базиліком. Приємного апетиту!