Пастила з яблук – 8 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Пастила з яблук – споконвічно російське ласощі. В Коломиї навіть є «Музей Пастили», але з’явилася вона завдяки землевласнику Амвросію Прохорову. Саме він запропонував збити яблука і висушити в печі, за що і був удостоєний медалі на виставці садівництва в Петербурзі. Сьогодні такі ласощі можна купити в будь-якому магазині або приготувати в домашніх умовах – продуктів потрібно мало, а ось часу багато.

Пастила з яблук у духовці

Домашня пастила з фруктів – це справжній смачний десерт, багатий поживними речовинами і вітамінами. Тому замість купленого мармеладу краще приготувати натуральний продукт, який сподобається не тільки самим маленьким гурманам, але і їх батькам.

Спосіб приготування:

  • Беремо два кіло яблук, кладемо їх у глибокий лист, наливаємо півсклянки води, включаємо духовку на 170°С і запікаємо протягом 40 хвилин.
  • Печені фрукти і остуджуємо і з допомогою сита перетираємо в пюре.
  • Яблучне пюре кладемо в каструлю і на невеликому вогні варимо, поки маса не стане густою.
  • Далі збиваємо складу блендером разом зі склянкою цукру до повного розчинення солодких гранул. Маса повинна збільшитися в обсязі і посвітліти.
  • Тепер беремо деко і закриваємо його пергаментом, на який викладаємо загуслу масу. Вирівнюємо її і сушимо в духовці 6 годин (температура 50°С), потім перевертаємо і ще трохи підсушуємо.
  • Пекарську папір з готової пастили буде не так-то просто зняти, тому змочіть її водою і залиште на кілька хвилин. Такий нехитрий прийом дозволить зберегти гладку поверхню десерту.

Яблучну пастилу можна згорнути рулетом або порізати на квадратики.