Пастрома з курки – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Пастрома з курки – це смачний делікатес, який в магазині коштує недешево. Заощадити і одночасно порадувати членів сім’ї можна пастромой, приготовленої в домашніх умовах.

Простий рецепт пастроми з курки в духовці

Для приготування пастроми в духовці потрібно мінімальний набір продуктів. Делікатес, приготований за цим рецептом, виходить соковитим і ароматним. М’ясо можна подавати як самостійне блюдо у вигляді нарізки або додавати в салати.

Інгредієнти:

  • куряча грудка — 0,4 кг;
  • часник — 2 зубчики;
  • мед — 20 г;
  • соняшникова олія — 35 г;
  • куркума — ½ ч. л.;
  • мускатний горіх — ¼ частину;
  • солодкий мелений перчик — 5 м;
  • сіль — за смаком.

Приготування:

  • Прокип’ятіть воду, охолодіть її і додайте в неї 1 ч. л. солі. Получившимся сольовим розчином залийте грудку і залиште в холодильнику як мінімум на 3 години.
  • Дістаньте з розчину м’ясо і дайте йому висохнути.
  • У мисці змішайте масло, мед, пропущений через прес часник і інші спеції. Повністю умочіть грудку в отриманій суміші і залиште на 30 хвилин, щоб вона замаринувалась.
  • Розігрійте духовку до 210°С.
  • Викладіть м’ясо один на одного, так щоб вийшла форма ковбаски, зв’яжіть шматки між собою товстою ниткою.
  • Деко застелити фольгою, викладіть м’ясо, полийте його маринадом.
  • Помістіть деко в духовку. Через 25 хвилин м’ясо приготується, але не поспішайте діставати його з духовки, м’ясо має повністю охолонути. Після повного охолодження м’ясо готове до вживання.

Якщо в процесі приготування маринад підгорів, не лякайтеся: на смакових якостях це не позначиться. М’ясо, приготоване за цим рецептом, виходить низькокалорійним: якщо не переборщувати з приправами, його можна буде віднести навіть до дитячого меню.

Готуємо в мультиварці

Урізноманітнити святковий стіл можна пастромой, приготовленої в мультиварці. Це блюдо дуже апетитно виглядає у складі м’ясної тарілки.

Дивіться також:  Як варити холодець? 10 рецептів приготування холодцю

Для приготування домашнього делікатесу знадобиться наступний набір продуктів:

  • куряча грудка — 0,5 кг;
  • сіль — 40 г;
  • мелений перець — 1 ч. л.;
  • вода — 1000 мл

Етапи приготування:

  • Сіль розчинити у холодній воді і помістити туди філейну частину. Філе повинно знаходитися в розчині від 3 до 24 годин.
  • По закінченню часу грудку потрібно обваляти в перці.
  • Робимо з філейної частини рулет, закріплюємо його нитками. Лишаємо в такому вигляді маринуватися пару годин.
  • Дно мультиварки потрібно змастити маслом, покласти туди курку, закрити кришку.
  • Виставляємо максимальну температуру, зазвичай це 160°С, і забуваємо про м’ясо на 15 хвилин.
  • По закінченню часу залишаємо пастрому остигати в мультиварці.

Охолоджену пастрому потрібно нарізати скибочками товщиною близько 1,5 см і подавати в якості м’ясної нарізки.

З соєвим соусом

Ароматне і соковите куряче м’ясо, приготоване за цим рецептом, нагадує шинку.

Інгредієнти:

  • частина філе курки — 300 г;
  • молоко — 1 стакан;
  • сіль — 1 щіпка;
  • паприка — 5 м;
  • мускатний горіх — ½ ч. л.;
  • соєвий соус — 45 р.

Приготування:

  • Грудка замочується в молоці 2 години.
  • Для маринаду необхідно змішати всі інгредієнти, що залишилися.
  • Виймаємо курку з молока, витираємо паперовим рушником. З’єднанням її з маринадом і залишаємо на 25 хвилин.
  • М’ясні шматочки складаємо між собою і обмотуємо товстою ниткою.
  • Прибираємо пастрому в духовку, розігріту до 180°С, хвилин на 20.

Коли пастрома охолоне, можна буде приступати до трапези.

Пастрома з курячої грудки в рукаві

З курячої грудки можна приготувати смачну і соковиту пастрому. Такий виріб від аналогічних магазинних продуктів відрізняється корисністю. Самостійно можна відстежити якість використовуваної продукції і склад спецій, в результаті чого кожного разу отримувати новий смак.

Дивіться також:  Хрущовське тісто: 4 варіанта приготування тіста для самих смачних пиріжків та булочок

Продукти:

  • грудка — 1 шт.;
  • розмарин — 3 гілочки;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • вода — 400 мл;
  • ялівець, перець.

Рецепт:

  • Змішайте воду з сіллю, покладіть туди філе.
  • Змішайте спеції, обваляйте в них м’ясо і зав’яжіть останнім рулетом.
  • Покладіть м’ясо в рукав для запікання, зверху покладіть розмарин.
  • Надішліть м’ясо запікатися в духовку на 15 хвилин.

Не діставайте відразу м’ясо, залиште його на пру годин, щоб воно просочилося спеціями.

Пастрома для тих, хто на дієті

Куряча пастрома – це цілком дієтичне блюдо, якщо приготувати його за таким рецептом.

Для приготування диететического ласощі будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • філе — 1 шт.;
  • гірчиця — 10 г;
  • паприка — 2 ст. л.;
  • червоний перець — 2 г;
  • орегано — 5 м;
  • олія з оливок — 30 г;
  • вода — 0,5 л;
  • сіль — 25 р.

Приготування:

  • Сіль змішуємо з водою, відправляємо в розчин грудку.
  • В окремій мисці змішуємо всі спеції, за бажанням можна додати базилік, куркума або коріандр.
  • М’ясо виймаємо з розчину і витираємо його. Обвалюємо в маринаді, залишаємо так на пару годин.
  • Через пару годин відправляємо м’ясо в духовку, яку розігріли до 250°С. При такій високій температурі грудка приготується за 15 хвилин.
  • Через 2 години пастрома охолоне, після чого її потрібно буде прибрати в холодильник. І тільки після цього страву можна їсти.

Калорійність такого делікатесу – всього 70 калорій на 100 грам.

Рецепт для любителів гострих страв

Любителі гостренького можуть приготувати пастрому за цим рецептом. Таке блюдо вони точно оцінять.

Інгредієнти:

  • грудка — 2 шт.;
  • вода — 1 склянка;
  • мед — 1 ч. л.;
  • сіль — 35 г;
  • часник — 5 зубчиків;
  • паприка, перець, мускатний горіх, олія — на-віч.
Дивіться також:  Хе з риби: як смачно приготувати? 8 правильних рецептів

Приготування:

  • Замочіть м’ясо у воді з сіллю. Через 8 годин висушіть його.
  • Кожен м’ясної шматочок обмотайте ниткою.
  • З’єднайте інші компоненти. Отриманою масою обробіть м’ясо.
  • Надішліть рулетики в духову шафу на 20 хвилин.

Пастрома подається після повного охолодження (цей процес займе кілька годин).

Пастрома з курки «Забудьте про ковбасу»

Забути про ковбасу магазинного виробництва допоможе домашня корисна пастрома.

Продукти:

  • філе — 0,5 кг;
  • часник — 3 зубчики;
  • рослинна олія — 60 г;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Подрібнений часник з’єднанням зі спеціями та олією.
  • Отриманою сумішшю змащуємо м’ясо, даємо ему1 годину замаринуватися.
  • Розігріваємо духовку до 200°С.
  • Викладаємо м’ясо на деко і відправляємо запікатися. Грудка запечеться за 15 хвилин.
  • Через 4 години можна відкривати дверцята.

Пастрома — це те блюдо, яке може стати коронним на святковому столі. Варіантів приготування делікатесу маса, і всі вони відрізняються один від одного смаком. Приготуйте відразу з кількох рецептами, щоб вибрати підходящий для себе варіант. Удачі в кулінарних звершеннях!