Пастуший пиріг – 7 рецептів приготування

Пастуший пиріг — це блюдо, яке було популярне на півночі Англії, і в Шотландії з незапам’ятних часів. Для його приготування традиційно використовувалася м’ясо молодих баранчиків, овочі, а в окремих випадках і горох.

Існує чимало способів приготування пастушьего пирога. Розглянемо найбільш популярні.

Класичний рецепт

Класичний рецепт пастушьего пирога досить простий.

Для його приготування знадобиться склад продуктів:

  • 550-600 г картоплі;
  • 250 г свинячого або баранячого м’яса;
  • 3-4 цибулини;
  • 150 г щільного сиру;
  • яйце;
  • 50 мл вершків;
  • 50 г томатної пасти;
  • 2-3 столових ложки борошна;
  • сіль і спеції.

Порядок роботи:

  • Очищену і вимиту картоплю порізати, відварити в підсоленій воді.
  • Зняти лушпиння з цибулі, підсмажити до золотистого кольору, потім додати перемелене м’ясо, сіль і приправи, і продовжувати готування ще кілька хвилин.
  • Зняти сковороду з вогню, покласти начинку томатну пасту, перемішати.
  • Відварну картоплю пюрировать і розвести вершками, а коли вона трохи охолоне, додати яйце, борошно і змішати до однорідності.
  • Подрібнити на тертці сир і насипати його в картопляне пюре.
  • Викласти у форму з високими стінками половину підготовленої маси, зверху покласти фарш, після чого прикрити його рештою картоплі і відправити запікатися.

Пастуший пиріг буде готовий, коли його верхівка зарум’яниться і вкриється легким золотистою скоринкою.