Печена картопля в духовці – 10 рецептів приготування

Печена картопля в духовці – надзвичайно смачне і ситне блюдо, що підходить для будь-якого випадку, будь то свято або просто обід. Спробуйте приготувати його не просто так, а з додаванням інших інгредієнтів.

Картопля, печена в духовці часточками

Картопля, печена в духовці часточками – найпоширеніший варіант.

Він виходить ароматним і красивим, за рахунок приправ.

Необхідні продукти:

  • кілограм картоплі;
  • будь-які спеції на свій смак;
  • дві маленькі ложки оливкової або рослинного масла.

Процес приготування:

  • Картоплю необхідно ретельно промити. Її можна приготувати зі шкіркою, особливо якщо бульби молоді, або її очистити.
  • Нарізаємо, спочатку навпіл, а потім кожну половину ще на дві частини, так щоб утворилися часточки.
  • Добре присипаємо їх спеціями. Відмінно підійде вже готова приправа для картоплі, тоді страва не доведеться солити. Чи можна присипати прованськими травами.
  • Вливаємо трохи олії і перемішуємо руками, так, щоб компонент рівномірно розподілився по шматочкам.
  • Відправляємо на деко і тримаємо близько 30 хвилин, включивши нагрівання на 180 градусів.