Печеня з курки — 9 рецептів, як приготувати в мультиварці, в каструлі, в духовці на сковороді і в казані

Печеня з курки — це смачне, ситне і досить економічне блюдо. Зробити його дуже просто, з цим завданням впорається навіть малодосвідчений господиня. Готувати печеню можна в каструлі, сковороди, мультиварці або духовці.

Печеня з курки в каструлі на плиті

Щоб приготувати печеня з курки з картоплею в каструлі, потрібно посуд з щільними стінками, інакше страва може пригоріти.

Для приготування знадобиться:

  • 1 кг курятини;
  • 8-10 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • томатна паста;
  • фільтрована вода;
  • сіль;
  • приправи для курки та картоплі;
  • лавровий лист.

Порядок дій:

  • Почистити картоплю, нарізати великими шматками, приправити сіллю, спеціями, влити трохи олії, ретельно перемішати.
  • Подрібнити цибулю, моркву і відправити пассироваться до м’якості.
  • Обробити курятину і покласти до овочів, додати сіль і приправи, готувати до появи золотистої скоринки.
  • Викласти в каструлю м’ясо з овочами, додати картоплю і кілька лаврових листів, влити розведену водою томатну пасту і тушкувати під кришкою до готовності.

Подають печеня з курки гарячим, посипавши дрібно нарізаною зеленню.