Печериці по-корейськи – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Печериці по-корейськи неодмінно стануть однією з найбільш улюблених закусок. Солоне страва виходить хрустким і щільним. Воно добре поєднується з ніжним стейком або запеченою рибою. Крім цього, низькокалорійний продукт містить максимум корисних речовин, а приготування не вимагає багато зусиль.

Базовий рецепт

Класичний варіант приготування печериць по-корейськи включає в себе виготовлення ароматного маринаду. Зробивши заготівлю ввечері, на ранок вийде справжній кулінарний делікатес.

Для рецепта знадобиться наступний набір:

  • кілограм грибів;
  • 3 великі ложки оцту;
  • 2 великі ложки цукру;
  • щіпка коріандру;
  • 7 часникових зубчиків;
  • 2 маленькі ложки солі;
  • 3 лаврових листа;
  • морква;
  • свіжа зелень.

Інструкція виготовлення в домашніх умовах:

  • У глибокій ємності прокип’ятити гриби з лавровими листами.
  • Посолити, приправити, додати рафінад і нарізану моркву з часником.
  • Закип’ятити суміш і перелити до відварених грибів. Змішати.
  • Після охолодження прибрати в холодне місце і почекати 8 годин.

Різні прянощі додаються за особистим уподобанням кулінара.

Гриби швидкого приготування

Неймовірно смачні гриби швидкого приготування можна заготовити перед застіллям. Дочекавшись повного остигання маринованого продукту, все сімейство зможе оцінити ніжний смак маринаду і пікантний аромат печериць.

Що потрібно для рецепта:

  • кілограм шампіньйонів;
  • 100 мілілітрів води і рафінованої олії;
  • 4 великі ложки оцту;
  • 2 маленькі ложки рафінаду і солі;
  • 3 лаврових листа;
  • 7 головок часнику.

Інструкція по приготуванню:

  • Підготувати основний інгредієнт: добре промити, замочити і обсушити.
  • Підготовлені гриби помістити в глибоку каструлю.
  • В окремій ємності змішати літр води, оцет і приправи. Посолити і додати рафінад. Помістити подрібнений часник і влити олію.
  • Отриманий маринад влити до печерицям і довести суміш до кипіння.
  • Проварити гриби 5 хвилин, зняти з вогню.
  • Дочекатися повного охолодження продукту можна вживати в їжу.

Під час готування може здатися, що розсолу недостатньо – гриби в процесі виділять сік і маринаду цілком вистачить.

Дивіться також:  Курка з рисом в духовці – 6 рецептів приготування

Салат з корейською морквою

Це блюдо власного виробництва анітрохи не поступається магазинної продукції. І при цьому часу на приготування йде зовсім небагато. Спробувавши хоч раз салат з грибами, він обов’язково стане улюбленою кулінарним шедевром.

Що необхідно для рецепта:

  • 500 грам грибів;
  • 50 мілілітрів масла;
  • морква;
  • цибулина;
  • маленька ложка солі і рафінаду;
  • 2 великі ложки оцту;
  • 2 зубчики часнику;
  • щіпка коріандру;
  • пучок свіжої зелені.

Схема приготування:

  • Додати в каструлю очищені печериці і проварити 5 хвилин.
  • Вилучити гриби і нарізати їх скибочками.
  • Моркву подрібнити, помістити її в глибоку миску і засипати сіллю і рафінадом.
  • Придушити руками для виділення соку і додати інші спеції разом з часником.
  • Підігріти на сковороді олію, додати коріандр і моркву. Добре перемішати.
  • Помістити в миску гриби, нарізану цибулину і зелень.
  • Влити потрібну кількість оцту і прибрати в холодне приміщення.

Апетитна закуска буде готова через 4 години.

Мариновані печериці по-корейськи на зиму

Мариновані печериці по-корейськи – це апетитна і оригінальна консервація. Заготівля буде довго зберігатися і залишатися смачною.

Що слід підготувати:

  • 2 кілограми дрібних грибів;
  • чорний перець;
  • 6 часникових головок;
  • 3 листків лавра;
  • 2 великі ложки солі;
  • велика ложка рафінаду;
  • 100 мл оцту;
  • гвоздика;
  • 2 моркви.

Покрокова інструкція:

  • Печериці прокип’ятити 5 хвилин у воді з 50 мл оцту.
  • На літр рідини додати інші приправи. Закип’ятити суміш.
  • Додати в маринад основний компонент і почекати 20 хвилин.
  • Залити залишився оцет і почекати ще 5 хвилин.
  • Закатати гриби в пастеризовані тари і накрити ковдрою.

Після охолодження можна прибрати банки на зберігання.

З червоним перцем чилі

Якщо маринувати гриби по-корейськи в поєднанні з різними овочами, виходить яскрава і незвичайна закуска. Основний інгредієнт придбає пекучий смак, який оцінять любителі гострих страв. Прянощі слід додавати в розсіл тільки після закипання.

Дивіться також:  Картопля з м’ясом у казані – 8 рецептів приготування на плиті, на багатті і в духовці

Що потрібно взяти для приготування:

  • 1,5 кілограм грибів;
  • 2 великі морквини;
  • велика цибуля;
  • 5 часникових головок;
  • стручок перцю Чилі;
  • десертна ложка солі;
  • 100 мл рослинного масла;
  • щіпка коріандру;
  • 3 великі ложки столового оцту.

Покрокове виконання:

  • Підготовлений і очищений основний компонент проварити 10 хвилин, а потім обсушити на паперовому рушнику.
  • Нарізати гриби будь-яким зручним способом.
  • Підготувати інші компоненти: нашаткувати моркву, цибулю і часник. Перемістити їх на розігріту сковороду з маслом.
  • Витримати овочі 5 хвилин, а після додати печериці.
  • Помішувати по мірі обсмаження, а потім вимкнути нагрів і залишити закуску остигати.
  • Прибрати в холодильник і почекати 5 годин.

Всі компоненти розраховані на дволітрову ємність.