Печериці у сметані — 7 рецептів, як приготувати на сковороді

Соковиті, ситні, ароматні печериці у сметані на сковороді вдасться зробити за кілька хвилин навіть починаючому кулінару. Для приготування можна використовувати як свіжі, так і заморожені гриби.

Печериці у сметані — простий рецепт на сковороді

Щоб приготувати смачне і ароматне блюдо за цим рецептом, потрібно всього 2 інгредієнта (не рахуючи спецій) і 20 хвилин часу.

Список продуктів:

  • 400 г печериць;
  • 150 г густої сметани;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Покроковий рецепт.

  • Печериці миють, обсушують серветкою і нарізають шматочками.
  • Гриби кладуть на розжарену сковороду і солять. Масло наливати не потрібно, так як печериці виділять сік, в якому і будуть гаситися.
  • Коли рідина повністю випарується зі сковороди, додають сметану і перець.
  • Все разом тушкують під кришкою протягом 5 хвилин.

Порада: страва буде мати більш насичений смак, якщо печериці нарізати великими шматками.

З цибулею і сметанним соусом

Це класичний варіант приготування грибного страви.

Список продуктів:

  • 0,4 кг печериць;
  • 3 головки ріпчастої цибулі;
  • 200 г сметани;
  • 1 сире яйце;
  • 150 мл води;
  • 80 мл рослинного масла;
  • сіль і мелений перець.

Кроки приготування.

  • Вимиті гриби шаткують тонкими скибочками.
  • Цибулю обчищають і нарізають півкільцями.
  • Обидва інгредієнта з’єднують і обсмажують на сковороді на олії 4 хвилини. Періодично помішують.
  • Вміст сковороди заливають 150 мл води, накривають кришкою і тушкують 15 хвилин.
  • Через чверть години блюдо солять, перчать, доповнюють сметаною і збитим яйцем.
  • Гриби з цибулею і сметаною нагрівають, не допускаючи кипіння, і прибирають з плити.

Готуємо з картоплею

Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже апетитним і ситним. Картоплю і гриби, тушковані разом, стають ніжними, соковитими і набувають приємну кислинку завдяки сметанному соусу.

Необхідні компоненти:

  • 4 картопляні бульби;
  • 200 г печериць;
  • 2 цибулини;
  • 80 г жирної сметани;
  • 200 мл води;
  • 80 мл соняшникової олії;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • 15 г свіжої петрушки.

Порядок дій.

  • В половині підготовленого соняшникової олії обсмажують цибулю, нарізану тонкими кільцями, до прозорого стану.
  • Додають скибочки печериць.
  • На іншій сковороді в маслі до напівготовності обсмажують нарізаний соломкою картоплю.
  • Гриби і картоплю з’єднують, заливають водою і сметаною, солять, перчать.
  • Курка з картоплею в сметані тушкують у закритому сковороді чверть години. За хвилину до готовності додають подрібнену петрушку.

Свинина з шампіньйонами в сметані на сковороді

Ніжне м’ясо, приготоване з грибами в сметанному соусі, можна подати в якості гарячого блюда на святковий стіл.

Список продуктів:

  • 250 г нежирної свинини;
  • 150 г свіжих печериць;
  • 1 цибуля-ріпка;
  • 150 р сметани;
  • 20 г просіяного борошна;
  • 200 мл м’ясного бульйону;
  • 1 часниковий зубчик;
  • 60 мл рослинного масла.

Хід приготування.

  • М’ясо нарізають невеликими кубиками і обсмажують з кожного боку на сковороді в олії на максимальному вогні до появи скоринки.
  • У сотейнику нагрівають масло, що залишилося і пасерують в ньому нарізану півкільцями цибулю.
  • Печериці крупно рубають ножем і викладають до цибулі.
  • Цибулю з грибами готують протягом 6 хвилин, акуратно помішуючи, щоб не пошкодити шматочки печериць.
  • У сотейник, додають борошно і швидко розмішують, не допускаючи утворення грудочок.
  • Вливають гарячий бульйон і перекладають м’ясо зі сковороди.
  • Вміст сотейника солять, перчать. Додають до нього подрібнений часник і сметану.
  • Страву доводять до готовності під кришкою протягом 25 хвилин.

Загрузка...

З куркою

Курка, приготована цим способом, виходить м’якою і ароматною, а гриби — дуже соковитими.

Знадобиться:

  • 0,4 кг філе курки;
  • 0,3 кг печериць;
  • 1 цибулина;
  • 80 мл соняшникової олії;
  • 200 мл среднежирной сметани;
  • сіль;
  • суміш приправ для курки.

Кроки приготування.

  • Курку миють, обсушують на паперовому рушнику і розрізають на кілька невеликих частин.
  • Цибулю подрібнюють півкільцями.
  • Вимиті гриби ріжуть тонкими пластинами.
  • На розпеченому маслі обсмажують курятину з усіх боків до рум’яного стану.
  • Окремо смажать гриби з цибулею до м’якості.
  • М’ясо і грибну обжарку змішують, заливають сметаною, солять, приправляють.
  • Печериці з куркою готують в закритій сковороді на мінімальному вогні 25 хвилин.

Із заморожених грибів

Заморожені печериці готуються трохи довше свіжих, але виходять не менш соковитими і ароматними.

Список інгредієнтів:

  • 0,5 кг морожених грибів;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 40 мл олії для смаження;
  • 200 г сметани;
  • сіль за смаком.

Рецепт покроково.

  • Печериці, не розморожуючи, викладають на сковороду з киплячим маслом. Обсмажують 5 – 7 хвилин.
  • Коли з грибів випарується сік, до них додають нашатковану цибулю і смажать ще 4 хвилини.
  • Блюдо солять і заливають сметаною.
  • Коли вміст сковороди закипить, вогонь зменшують до мінімуму. Печериці готують під кришкою ще 15 хвилин.

З сиром на сковороді

Цей варіант приготування печериць нагадує жюльєн, який подають в ресторанах.

Потрібно:

  • 0,5 кг свіжих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 100 г сметани;
  • 100 г Пармезану;
  • 1 сирий жовток;
  • сіль і перець;
  • олія для обсмажування.

Етапи готування.

  • Гриби чистять вологою тканиною і крупно нарізають.
  • Цибулю шаткуємо кубиками і обсмажують в олії до рум’яного кольору.
  • Готовий цибулю з’єднують з грибами. Всі разом обсмажують до повного випаровування вологи зі сковороди.
  • Додають сметану, перець і сіль і тушкують протягом 12 хвилин.
  • Блюдо прибирають з плити і додають жовток. Цей прийом дозволяє позбутися від кислинки, яку дає сметана.
  • Гарячі гриби посипають сиром і подають на стіл.

Приготувати шампіньйони зі сметаною нескладно: потрібні компоненти завжди є під рукою. Гриби і подають як холодну закуску, і як гарячий гарнір до основного блюда.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...