Печінка куряча смажена з цибулею в сметані – 5 варіантів приготування смачних

Печінка – смачний корисний продукт, який легко і швидко готується. Існує безліч вдалих рецептів страв з цього субпродукту. Особливо ніжною і ароматною виходить печінка куряча смажена з цибулею в сметані. Чим з більшим відсотком жирності буде використовуватися субпродукт, тим краще.

Куряча печінка, смажена з цибулею в сметані на сковороді

Найчастіше господині готують курячу печінку на сковорідці. Крім субпродукту (450 г), береться: сире куряче яйце, 2 цибулини, щіпка каррі, бульйонний кубик, 2 великі ложки пшеничного борошна, 220 мл жирної сметани, оливкова олія.

  • Печінка зачищається від пленочек, миється і підсушується серветками з паперу.
  • До шматочків м’яса додається добре збите яйце.
  • Туди ж відправляється борошно і бульйонний кубик (він солоний, тому додатково підсолювати масу не потрібно).
  • В одній сковорідці по парі хвилин з кожного боку обсмажуються шматочки печінки.
  • У другій – готується цибульна піджарка на будь-якому маслі.
  • Смажений овоч перекладається до м’яса. В цю ж ємність відправляється сметана і каррі.
  • На повільному вогні під кришкою куряча печінка на сковороді гаситься 25 хвилин.
  • Подається з будь-яким гарніром. Оформляється кільцями цибулі.

    Як приготувати в мультиварці?

    Для цього рецепта можна використовувати не тільки сметану, але також жирні вершки. В результаті вийде багато соусу до гарніру. До складу рецепт входить: 450 г печінки курки, 2 білих цибулини, сіль, 1 ст. води, 1 ст. жирних вершків, 1 лавр, масло, суміш мелених перців, шматочок вершкового масла.


  • Печінка промивається крижаною водою і обсушивается паперовим рушником. Продукт ріжеться на кілька частин.
  • Чиститься і дрібно нарізати цибулю, після чого обсмажується на вершковому маслі до рум’яності. Робити це потрібно в спеціальній програмі «Смаження».
  • Далі пристрій перемикається в режим «Гасіння», до продуктів виливаються вершки, додається сіль, лавр і приправи. Тужать інгредієнти під кришкою 15-17 хвилин.
  • Перед подачею до столу страву повинно трохи настоятися на підігріві.

    З додаванням грибів

    Куряча печінка сама по собі є дуже смачним продуктом. А якщо доповнити її грибами і сметаною, то страва вийде особливо ніжним, ситним і ароматним. Також буде використовуватися: 470 г грибів, 3-5 часникових зубчиків, сіль, 1 ст. жирної густої сметани, 2 репчатых цибулини, 620 г курячої печінки, щіпка меленого перцю. Як смачно приготувати курячу печінку з грибами, детально розказано далі.

  • Свіжа печінка промивається холодною водою і злегка обсушивается. Якщо присутні плівочки або жилки, їх потрібно прибрати гострим ножем. Печінка нарізати шматочками.
  • На велику сковорідку наливають будь-яке масло. Коли продукт добре розігріється, на ньому обсмажуються м’ясні скибочки. Не треба доводити їх до готовності, досить дочекатися легкої скоринки.
  • Печінка перекладається в окрему страву, а на маслі, що гаситься нарізаний великими півкільцями цибулю. Коли він розм’якне і стане прозорим, до овочу можна додавати гриби. Зручніше використовувати свіжі печериці, нарізані тонкими слайсами.
  • Якщо беруться інші грибочки, наприклад, лисички, їх необхідно попередньо відварити.
  • Коли гриби трохи обсмажаться, висипати подрібнений будь-яким способом часник.
  • Залишилося дочекатися, поки з сковороди випарується рідина від грибів, і можна додавати в неї курячу печінку.
  • Інгредієнти заправляють сметаною, солятся і перчатся.
  • На слабкому вогні нудяться ще 10-12 хвилин.
  • Якщо потрібно збільшити кількість соусу, варто розбавити сметану бульйоном або питною водою.

    В сметанному соусі

    Сметанний соус, який виходить в результаті приготування курячої печінки за даним рецептом, який чудово доповнює будь-який гарнір. Особливо гарний він з макаронними виробами і картопляним пюре. До складу страви увійде: 340 г печінки, середня біла цибулина, невеликий шматочок вершкового масла, 6-7 ст. л. середньо жирної сметани, 1,5 ст. л. пшеничного борошна, півсклянки води, сіль, пахучі трави.

  • Цибуля чиститься і шинкуется півкільцями.
  • Печінка промивається, обсушивается, позбавляється від жилок і ріжеться на половинки. При бажанні можна залишити продукт цілим. Краще брати свіжу, а не заморожену печінку, так як останній буде складніше обсмажити.
  • Цибулю до м’якості пассируется на будь-якому жирі. Далі овоч змішується з печінкою. Інгредієнти обсмажуються разом до мінімальної скоринки.
  • М’ясні шматочки з цибулею присипаються борошном і добре перемішуються. Маса також солиться і посипається ароматними травами. Борошно в соусі буде грати роль згущувача.
  • Залишилося влити в посуд воду, а через 5-6 хвилин гасіння ввести і сметану.
  • Через пару хвилин частування буде повністю готове.
  • Довго гасити інгредієнти зі сметаною не можна, так як в цьому випадку молочний продукт згорнеться.

    Загрузка...

    З цибулею та морквою

    З курячою печінкою з овочів добре поєднується не тільки цибулю, але і моркву. Крім цих інгредієнтів (по 2 шт.), також береться: 370 г курячої печінки, сіль, 160 мл сметани і така ж кількість питної води, ароматні трави за смаком.

  • Подрібнені овочі страхуються на будь-якому жирі до м’якості.
  • Далі промита і обсушенная куряча печінка розрізається на дрібні шматочки і відправляється до засмажки.
  • Коли м’ясо злегка обсмажиться, можна додати до нього сіль і приправи.
  • Залишилося влити сметану, воду, добре перемішати компоненти і тушкувати під кришкою 25 хвилин.
  • Смачно подавати блюдо з вареним рисом.

    Які гарніри підходять до страви?

    Обговорюване блюдо полюбилося господиням не тільки ніжним смаком і простотою приготування, але ще й своєю універсальністю – воно прекрасно поєднується з будь-якими видами гарнірів.

    М’ясо з ароматною сметаною підливою відмінно доповнює картоплю в будь-якому вигляді, особливо – пюре. Смачно поєднувати його з вареною гречкою, рисом (білим, коричневим), макаронними виробами, обсмаженої квасолею, брокколі і будь-якими іншими овочами.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...