Печінкові оладки з яловичої печінки – 7 рецептів

Ситним і бюджетним перекусом є печінкові оладки з яловичої печінки. Рецепт для себе можна вибрати з великого різноманіття, пропонованого сучасними кухарями. Такі оладки вдасться поєднувати з різноманітними гарнірами, або використовувати як доповнення до бутербродів.

Класичний рецепт печінкових оладок з яловичини

Це найпоширеніший варіант страви. Частування у підсумку виходить соковитим і смачним. Сухість печінки в ньому зовсім не відчувається. Крім м’ясної складової (600 г яловичої печінки), потрібно взяти: 2 курячих яйця, велику ложку жирної сметани, білу цибулину, 2-3 ст. л. манної крупи або борошна, зубок часнику, сіль.

  • Печінку ретельно промивається холодною водою і позбавляється від помітних плівок. Її потрібно подрібнити так, щоб шматки проходили в м’ясорубку. Перетворювати печінка в пюре можна і за допомогою спеціальної насадки блендера.
  • Печінка перемелюється у фарш разом з цибулею і часником.
  • В отриману масу додається борошно або манка, сіль, сметана і при бажанні будь-які ароматні трави. В останню чергу в суміш забиваються яйця.
  • Маса ретельно вимішується.
  • Суміш викладається в розпечене масло на сковороді глибокої ложкою.
  • Готові оладки промокнути паперовими серветками від зайвого жиру.

    Рецепт приготування з морквою

    Чим більше овочів опиниться в тесті оладок, тим корисніше вони вийдуть.

    Відмінно поєднується обговорюване частування з морквою. Для рецепту буде використовуватися: 350 г печінки, 2 великих морквини, цибулина, 2 курячих яйця, 2 ст. л. пшеничного борошна, спеції, шматочок вершкового масла, сіль. Як приготувати печінкові оладки з овочами, описано далі.


  • Морквина треться на тертці з дрібними отворами і обсмажується до рум’яного кольору на вершковому маслі. Головне, щоб овоч не підгорів.
  • Яловича печінка будь-яким зручним способом подрібнюється разом з цибулиною. В результаті повинен вийти густий фарш.
  • М’ясна маса змішується з обсмаженої морквою. До вказаних продуктів додається борошно, сіль, забиваються яйця. На цьому етапі використовуються будь-які спеції.
  • Смажаться мініатюрні оладки на олії з двох сторін.
  • Дивіться також:  Риба з овочами в духовці – 9 рецептів приготування

    Подається страва з асорті з маринованих овочів.

    З додаванням вівсяних пластівців

    Геркулес робить страву більш ситним і корисним. Крім печінки, для частування потрібно взяти: половину цибулини, 5-6 ст. л. жирної сметани, 450 г печінки, 3 моркви, 2 курячих яйця, 8 ст. л. пшеничного борошна, сіль.

  • Вівсяні пластівці заливаються окропом приблизно на 25 хвилин.
  • Печінка миється, очищається від плівок і дрібно нарізати. Далі субпродукт з цибулею перетворюється в дрібний фарш.
  • Яйця злегка збиваються з сіллю і сметаною, після чого змішуються з віджатою вівсянкою і печінкою.
  • Залишилося додати в масу борошно і приступити до обсмажуванню оладок.
  • Блюдо повинне придбати хрустку рум’яну скоринку. Подається воно зі сметаною або часниковим соусом на основі йогурту.

    Оладки з яловичої печінки з манкою

    Пшеничне борошно в обговорюваному страві можна замінити манною крупою. Смак готової закуски від цього не погіршиться. Крім яловичої печінки (550 м), буде використовуватися: яйце, цибулина, 5 ст. л. манки, сіль.

  • Насамперед печінку ретельно миють проточною холодною водою. Далі з м’ясного субпродукту плівка знімається, і нарізати невеликими шматками. Печінка необхідно перетворити в густий однорідний фарш. Для цього можна використовувати блендер або м’ясорубку. Хоча деякі господині для оладок печінку дрібно нарізають гострим ножем.
  • В отриману масу спочатку додається куряче яйце, а після ретельного вимішування – манка і сіль за смаком. В якості спецій можна використовувати готові набори для смаження м’яса. Також відмінно підходить для такої страви суміш мелених перців.
  • Так як до складу тесту входить манна крупа, то після замішування воно має настоятися 12-15 хвилин, щоб сухий інгредієнт встиг розбухнути і зв’язати всі компоненти.
  • Викладати тісто глибокої ложкою в розпечене рослинна олія. Тоді оладки не прилипнуть до сковороди.
  • Смажать до рум’яного кольору з обох сторін.
  • Дивіться також:  М’ясо у фользі в духовці — 15 рецептів смачного приготування

    Для видалення зайвої олії страву викласти на паперовий рушник. Особливо смачно подавати печінкові оладки з манкою зі сметаною і зеленню.

    Печінково-картопляні оладки

    Можна приготувати печінкові оладки з додаванням картоплі. Це відмінний рецепт для тих, хто не любить занадто явний смак субпродукту у страві. У нього входить: 350 г печінки, бульба картоплі, велике яйце, цибулина, 2 – 3 часникового зубчики, сіль, ароматні трави, олію.

  • Яловича печінка добре промивається холодною водою. Бажано змінити її кілька разів. Промитий субпродукт уважно оглянути на предмет, чи не залишилися на ньому не видалені плівки. Якщо є підозра, що печінка буде гірчити, можна попередньо вимочити її в молоці.
  • Картоплю для тіста до оладок краще терти на тертці з мініатюрними осередками.
  • Субпродукт разом з сирим яйцем за допомогою блендера перетворюється в однорідний фарш. Якщо такого пристрою під рукою немає, то печінка прокручується через м’ясорубку, а вже в отриману масу вбивається яйце.
  • Цибуля січе гострим ножем і разом з попередньо підготовленою картоплею відправляється в печінковий фарш.
  • Залишилося суміш посолити, додати подрібнений часник, запашні трави і будь-які улюблені спеції.
  • Оладки смажаться на розпеченому маслі з обох сторін.
  • Якщо зробити їх великого розміру, то важко буде перевернути в цілому вигляді. Тому досить взяти вміст столової ложки.

    З вершковим соусом

    Частування за таким рецептом буде буквально танути в роті. Для його приготування потрібно взяти: 650 г яловичої печінки, 2 яйця, невелика біла цибулина, 5 ст. л. борошна, щіпка мускатного горіха, 300 мл води і жирних вершків, зубок часнику, шматочок вершкового масла, сіль.

  • З промитої печінки видаляються протоки, знімаються плівки, які здатні сильно погіршити смак страви.
  • До продукту додається борошно, яйця, сіль, щіпка мускатного горіха.
  • З отриманої ретельно вымешанной суміші випікаються оладки.
  • Цибулю з часником подрібнюються і пассеруются на вершковому маслі.
  • Борошно розводиться водою і виливається в сковороду до овочів. Через пару хвилин варіння на сильному вогні маса солиться.
  • Залишилося влити вершки і після закипання соусу викласти у нього оладки. Вогонь вимикається, а страва настоюється близько 10 хвилин.
  • Дивіться також:  Паштет з оселедця: класичний рецепт і 7 варіантів приготування

    Закуска відмінно поєднується з макаронними виробами.

    Оладки з яловичини з грибами

    Якщо будуть використовуватися лісові гриби, то перед додаванням до субпродукту їх потрібно попередньо відварити 15 хвилин. Підійдуть і печериці (250 г). До складу входить: цибулина, півкіло печінки, 0,5 ст. жирного кефіру, щіпка соди і солі, 2 яйця, 3 ст. л. пшеничного борошна.

  • Подрібнені гриби обсмажують на сковороді з маслом до м’якості. Далі до них відправляється нарізана кубиками цибулина. Разом інгредієнти готуються до прозорості овоча.
  • Печінка блендером або за допомогою м’ясорубки перетворюється в однорідну кашку.
  • У кефір вводиться сода. Коли остання загаситься, можна змішувати рідину з печінковою масою, додавати до компонентів піджарку і яйця.
  • Тісто солиться, приправляється спеціями за смаком і залишають на півгодини.
  • За бажанням оладки можна не смажити на сковороді, а випікати в духовій шафі.