Печінковий паштет з яловичої печінки – 7 покрокових рецептів, як приготувати ніжний та смачний домашній паштет

Печінка яловичини – універсальний продукт, з якого можливо підготувати безліч різноманітних і поживних страв. Вона може подаватися як самостійне блюдо, так і з гарнірами. Рецепт печінкового паштету з яловичої печінки дає можливість підготувати з багатого поживними елементами субпродукту відмінну закуску.

Класичний домашній паштет з яловичої печінки

Домашній печінковий паштет має ніжну консистенцію, м’якою структурою і незабутнім смаком.

Для приготування знадобиться:

  • 400 г субпродукту;
  • цибулина;
  • морква;
  • 150 г вершкового масла;
  • для смажіння соняшникова олія;
  • сіль і спеції.

Етапи створення:

  • Печінка промивається, обсушивается, звільняється від плівок і проток, нарізати довільними шматочками, які пересипаються невеликою кількістю солі.
  • Цибулю нарізати невеликими кубиками, які пассеруются.
  • Коли цибуля набуде прозорість, сковороду додається морквяна стружка.
  • На іншій сковороді 5 хвилин обсмажується печінку і залишають на 15 хвилин настоятися під закритою кришкою.
  • Остиглі субпродукт і овочі доводяться разом з сіллю і спеціями до однорідної консистенції за допомогою блендера, після чого збиваються з розм’якшеним маслом.
  • Ніжний паштет перекладається в керамічний посуд і відправляється в холод.

Готуємо в мультиварці

Домашній паштет з легкістю можна приготувати за допомогою мультиварки, якщо заздалегідь підготувати:

  • 800 г печінки;
  • цибулину;
  • морквину,
  • 300 мл молока;
  • в 2 рази менше вершкового масла;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Щоб приготувати печінковий паштет:

  • Печінка промивається, обсушивается і нарізають шматочками довільного розміру.
  • Овочі подрібнюються, після чого обсмажуються на соняшниковій олії на режимі «Смаження» до золотистого кольору.
  • В зажарку викладається підготовлений субпродукт, після чого все заливається молоком.
  • Печінкова маса готується 25 хвилин в режимі «Випічка».
  • Після звукового сигналу суміш солиться і приправляється.
  • Коли печінка з овочами охолоне, вона пюрируется до однорідної структури.
  • В заготовку паштету викладається розм’якшене масло, і закуска пюрируется повторно, після чого викладається у підготовлений посуд.
Дивіться також:  Смажена картопля з м’ясом – 5 рецептів на сковороді і в мультиварці

З додаванням в основну рецептуру грибів

Любителям грибів доведеться за смаком рецепт, для виконання якого потрібні:

  • 800 г печінки;
  • 2 цибулини;
  • морква,
  • ½ Кг грибів;
  • 200 мл вершків;
  • 250 г вершкового масла;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Спосіб приготування:

  • Промита і очищена від прожилок печінка нарізати шматочками.
  • Цибулю і моркву подрібнюються, після чого зажариваются з сіллю на сковороді з 50 г вершкового масла.
  • На іншому шматочку масла з аналогічним вагою обсмажується печінку.
  • Грибні пластинки також обсмажуються на олії, що залишилася від субпродукту.
  • Наприкінці в чаші комбайна об’єднуються всі інгредієнти, включаючи вершки і вершкове масло.
  • Продукти збиваються до однорідної консистенції.

Ніжний печінковий паштет з маслом

Щоб приготувати ніжний паштет, достатньо взяти:

  • ½ Кг печінки;
  • за 2 цибулини і моркви;
  • 200 г вершкового масла;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сіль, спеції і зелень.

Етапи створення закуски:

  • З печінки готуються шматочки, які посипаються спеціями, сіллю і обсмажують близько 10 хвилин.
  • З цибулі і моркви готується зажарка, яка потім змішується з остиглої печінкою і вершковим маслом.
  • Всі інгредієнти перетворюються в однорідний паштет за допомогою блендера.

Як приготувати з чорносливом

Солодкість чорносливу підкреслює смак печінки і надає паштету пікантності.

Інгредієнти:

  • ½ Кг печінки;
  • 7 штук чорносливу;
  • стопка коньяку;
  • стопка оливкової олії;
  • трохи вершків за бажанням;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль.

Основні етапи підготовки:

  • Чорнослив промивається, і півгодини витримується в коньяку.
  • Нарізана шматочками печінка обсмажується на оливковій олії в поєднанні з вершковим близько 5 хвилин, після чого з добавкою з вершків нудиться під закритою кришкою 10 хвилин.
  • Готову печінку перемелюється в комбайні, після чого до основного продукту додається витягнутий з коньяку чорнослив.
  • Паштет ще раз перемелюється і перекладається в посуд для зберігання.
Дивіться також:  Морквяні котлети – класичний рецепт і 5 варіантів приготування

З в’яленими томатами

Придбати паштет з додаванням томатів в супермаркеті неможливо, хіба що замовити в одному з ресторанів Сицилії.

А ось в домашніх умовах насолодитися оригінальної закускою можна, підготувавши:

  • 460 м субпродукту;
  • 160 г в’ялених томатів;
  • стільки ж вершків;
  • зубчик часнику;
  • цибулину;
  • спеції і свіжий базилік.

Приготування полягає в наступному:

  • Цибуля шинкуется, а промита печінка нарізати шматочками.
  • На сковороді трохи обсмажується цибульно-печінкова маса. Після чого вона заливається вершками і гаситься під кришкою 10 хвилин.
  • Після охолодження вміст сковороди поміщається в чашу комбайна, куди відправляються базилік, часник, томати і спеції.
  • Збитий паштет викласти в посуд і переміщається в холод.

Домашній паштет з вареної яловичої печінки

Паштет дієтичний з вареної печінки готується з:

  • 1 кг печінки;
  • 2 морквин;
  • 3 цибулин;
  • стопки оливкової олії;
  • шматочки вершкового масла;
  • солі і спецій.

Покроковий рецепт приготування:

  • Печінка нарізати шматочками, які поміщаються в каструлю разом з сіллю, лавровим листом і заливаються водою.
  • Після закипання субпродукт проварюється 10 хвилин і знімається з плити.
  • Овочі подрібнюються і пережариваются на оливковій олії.
  • У мисці змішуються зажарка, варена печінка. вершкове масло і спеції, після чого все збивається блендером.

Поради та рекомендації

Печінковий паштет – це не тільки смачна, але і дуже корисна закуска, тим більше, якщо вона приготована вдома.

Приготувати домашній паштет нескладно, але слід врахувати деякі правила:

  • Вибір основного інгредієнта – печінку для майбутньої закуски слід вибирати свежею, а не заморожену.
  • Підготовка субпродукту – для отримання ніжного страви необхідно видаляти плівку і жовчні протоки.
  • Супутні продукти – для отримання насиченого смаку і м’якої текстури до яловичині додаються моркву, цибулю, гриби і спеції.
  • Зберігання – щоб продовжити термін зберігання швидкопсувного продукту, слід поміщати його в стерилізовані банки.
Дивіться також:  Зрази з яйцем – 8 рецептів приготування

Таким чином, дотримуючись основні рекомендації щодо приготування паштету, в домашніх умовах можна приготувати дуже ніжне, корисне і неймовірно смачне блюдо.